+36 1 377 6737 Időpont foglalás
Vissza

Dr. Junger Éva

Belgyógyászat, Kardiológia, Foglalkozás-egészségügy

Belgyógyász, Kardiológus, Foglalkozás-egészségügyi szakorvos

Gimnáziumi tanulmányaimat a tatai Eötvös József Gimnáziumban, egyetemi tanulmányaimat Budapesten, a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végeztem. 1986-1998-ig a Komárom-Esztergom megyei Szent Borbála Kórház II. Belosztályán dolgoztam, kardiológiai, haematológiai és gastroenterológiai tapasztalatokat szereztem. A belgyógyászati, majd kardiológiai szakvizsgáim után az osztály Koronária Őrzőjéért, az akut szívbetegek ellátásáért lettem felelős, a nem-invazív kardiológiai vizsgálatok mellett invazív beavatkozásokat, ideiglenes pacemaker-beültetéseket végeztem, állandó pacemaker-beültetéseknél segédkeztem. Emellett belgyógyász konzíliárusként a megyei kórház más osztályain széleskörű tapasztalatokat kaptam az ideggyógyászat, sebészet, baleseti sebészet, szemészet, urológia, tüdőgyógyászat területén is.

1998-tól külföldön, először Japánban, a Tokyo Medical University Hospital Kardiológiai klinikáján mélyítettem szívultrahangos tudásomat, majd Lengyelországban volt alkalmam az egészségügyi ellátásba betekinteni.

2002-től a Medicover Egészségközpontban rendeltem, ahol a belgyógyászat, kardiológia mellé foglalkozás-egészségügyi szakvizsgát is szereztem, Klinika főigazgatóvá, majd Orvosigazgatóvá neveztek ki.

2010-2017. Medicina Betegségmegelőző Zrt-nél foglalkozás-egészségügyi, belgyógyász, kardiológus főorvosként dolgoztam, emellett Nemzetközi Oltóközpont működtetéséhez szereztem képesítést.

  1. január 1-től dolgozom a Dr. Rose Magánkórházban, mint Vállalati Egészségközpont szakmai vezető, emellett rendelő szakorvos.

Érdeklődési terület, illetve szakterület

Számos hazai és külföldi szakmai továbbképzésen, konferencián vettem részt, tartottam előadást, háziorvosok részére továbbképzést, publikáltam. Különösen érdekelt a szívkoszorúérbetegségek, magasvérnyomás kombinált gyógyszeres kezelése, a pitvarfibrillációs ritmuszavarok terápiája, és a betegségek, különösen a szívérrendszeri kórállapotok megelőzésnek elkötelezett híve vagyok. Hiszek abban, hogy folyamatosan kell fejlődnünk, továbbképeznünk magunkat.

Fiatalkoromtól kezdve szerettem segíteni másoknak, és úgy érzem, ez az orvoslásban teljesedett ki számomra. A kiterjedt, több szakágat érintő hazai és külföldi tapasztalataimnak köszönhetően nemcsak a saját szakterületemet vizsgálom, hanem a hozzám forduló betegeket teljes egészében tudom és kívánom kezelni.

Tanulmányok

  1. Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános orvosi kar, summa cum laude
  2. Belgyógyászat szakvizsga
  3. Kardiológia szakvizsga
  4. Kardiológiai tanulmányok Japánban, a Tokyo Medical University Hospital Kardiológiai klinikáján
  5. European cardiologist – European Society of Cardiology
  6. Foglalkozás-egészségügyi szakvizsga
  7. Echocardiographiás TTE Licence vizsga
  8. Utazási Medicina képzés Nemzetközi Oltóközponthoz

Nyelvismeret

folyékony angol, korlátozott német, japán