Bőrelváltozások kezelése

A különböző bőrelváltozások - szemölcsök, fibrómák - általában kiemelkednek a bőr szintjéből. Bár ezek javarészt jóindulatú elváltozások, mégis esztétikai szempontból zavaróak lehetnek. Érdemes levetetni ezeket a bőrelváltozásokat, hogy a későbbiekben ne okozzanak nagyobb panaszt.

Mikor indokolt a bőrelváltozás kezelése?

Ha egy-egy bőrelváltozás esztétikailag zavaró számunkra vagy a bőrgyógyász szakorvos javasolja az eltávolítást, mert az kóros elváltozást mutat, esetleg elhelyezkedése miatt zavaró öltözködésnél, borotválkozásnál, indokolttá válik az eltávolítása.

Mi történik az első konzultáción?

Az bőrelváltozás kezelését megelőzően bőrgyógyászunkkal vagy plasztikai sebészünkkel konzultálva megbeszélik a beavatkozás menetét, annak eredményét. Nincs szükség nagy előkészületre, rutin beavatkozásról beszélünk.

Felkészülés a beavatkozásra

A plasztikai műtétek előkészületeivel szemben ebben az esetben a konzultáción elvégzett vizsgálatokat követően továbbiakra nincs szükség.

Mi történik a beavatkozás alatt?

A bőrelváltozások kezelése többféle módon történhet. A szemölcsöknél minden esetben egyénileg mérlegelendő, hogy milyen módon – lézerrel, égetéssel vagy épp fagyasztással - történik az eltávolítás, míg a fibrómákat égetéssel távolítjuk el, erről az első vizsgálat alkalmával szakorvosunk tájékoztatja. Míg a plasztikai sebész kimetszéssel és kauterizációval távolítja el a bőrelvátozásokat, addig a bőrgyógyász fagyasztással, lézerrel vagy kauterizációs beavatkozásokkal végzi el a beavatkozást. Mindkét elváltozásból több is kezelhető egy alkalom során. A beavatkozást helyi érzéstelenítésben végezzük, melynek átlagos időtartama 20 perc.

Milyen eredményeket várhat a beavatkozástól?

Az esztétikai probléma megszűnik. A kezelt területen a bőrelváltozások kezelésének nyoma a gyógyulás után nem lesz feltűnő.

Gyógyulás, utókezelés

A beavatkozást követően, a szemölcs vagy a bőrelváltozás helyét pár napig fedni kell, amennyiben jól látható helyen van. Több hétig pedig a naptól és az izzadástól is óvni kell. A beavatkozást követő kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk előre meghatározott napon várja vissza önt. Két hétig kerülje a napozást és az izzadással járó tevékenységeket.