Kombinált mellplasztika

A mellek nagysága, alakja nagyrészt genetikailag meghatározott. A szülések, szoptatások, nagymértékű fogyások vagy hízások még a korábban szép, telt idomokra is előnytelen hatással lehetnek. A legtöbb nő esetében - a kor előrehaladtával - csökken a mellek mirigyállománya és emiatt megereszkedhetnek, tömörségük, teltségük csökken. A kombinált mellplasztika lényege, a hiányzó térfogat implantátummal történő pótlása és a megereszkedett mell lógásának megszüntetése. A kombinált mellplasztika során a plasztikai sebész implantátumot helyez be, illetve megemeli a melleket a felesleges bőr egy részének kimetszésével. A bőrfelesleg eltávolítása és a szükséges volumen pótlása után a mellek ismét teltek és formásak lesznek.

MIKOR INDOKOLT A KOMBINÁLT MELLPLASZTIKA? 

A szép, telt női mell a nőiesség és a szexualitás, valamint a fiatalság egyik legfontosabb szimbóluma a nők számára. Éppen ezért, ha a mellek megereszkednek, elvesztik formájukat vagy éppen aszimmetrikusak, az sok nő számára okoz lelki problémákat, önértékelési zavarokat, melyek hosszú távon a szexuális élet megromlásához, illetve akár depresszióhoz is vezethetnek. Ez a helyzet könnyen elkerülhető azonban a felesleges bőr kimetszésével és mellimplantátumok behelyezésével, melyek méretéről és típusáról a személyes konzultáción történő vizsgálat során egyeztet önnel plasztikai sebészünk. A kombinált mellplasztikán átesett nők ismét büszkék lehetnek nőiességük legszebb szimbólumára, önbizalmuk megnő, ami vendégeink visszajelzése alapján, életük minden területére pozitív kihatással van.

A KOMBINÁLT MELLPLASZTIKA AZ ALÁBBI ESETEKBEN NYÚJTHAT MEGOLDÁST 

  • Ha a mellek az idő előrehaladtával veszítenek a rugalmasságukból. Általában a változókor beköszöntével jelentkeznek panaszok a mellek rugalmasságát illetően, és gyakran sajnos még a sportos életmód sem előzi meg az esztétikai probléma kialakulását. Szerencsére a kombinált mellplasztika újra elhozhatja a fiatalos megjelenést, és a tükörből ismét vonzó formák fognak visszaköszönni.
  • Szülés után a cél a fiatalos, nőies forma visszanyerése. Várandósság és a hosszú ideig tartó szoptatás után a mell formája megváltozhat, illetve sokat veszíthet a feszességéből. Ekkor szintén a mellplasztika a legkézenfekvőbb választás, hiszen profi sebészeinkkel mindössze egyetlen operáció során a mell feszességéről és ideális méretéről is gondoskodunk.
  • A lógó mellek hátjáfást és mindennapi kényelmetlenséget okoznak. Ha a mellek megereszkedése miatt erős hátfájdalom vagy járási nehézség lép fel, akkor egy percet sem szabad késlekedni a mellplasztikával. Ugyanis a hátfájás idővel még súlyosabbá válhat, illetve a mellek előnytelen helyzete még a sportolást és a leghétköznapibb teendők elvégzését is akadályozhatja.
  • Az esztétikailag előnytelen mellek önértékelési problémákat eredményeznek. A korábbi magabiztosság elvesztése teljesen tönkreteheti a mindennapokat, és a szexuális élet minőségére is rányomhatja a bélyegét. Azonban mellplasztika segítségével a pácienseink ismét karcsú és fiatalos formákra tehetnek szert, így az élet minden területén visszatérhet a magabiztos fellépés.

MILYEN TÍPUSAI VANNAK A KOMBINÁLT MELLPLASZTIKÁNAK? 

MELLNAGYOBBÍTÁSSAL KOMBINÁLT MELLPLASZTIKA 

A mellek formásítása és nagyobbítása egyetlen operációval is elérhető, erre a mellnagyobbítással kombinált mellplasztika jelenti a megoldást. Szakorvosaink a mellfelvarrást és az implantátum beültetését is elvégzik, így nem kell két külön beavatkozásra sort keríteni. Ha a mellek asszimetriája okozna problémát, akkor természetesen két különböző méretű implantátummal korrigáljuk a látványt a tökéletes eredmény érdekében.

MELLKISEBBÍTÉSSEL KOMBINÁLT MELLPLASZTIKA 

Amennyiben a mellek nagyobb mérete esztétikai vagy kényelmi szempontból okoz kellemetlenséget, akkor a mellkisebbítéssel egybekötött mellplasztika lesz az ideális választás. Mellfelvarrás közben a megnyúlt rész és a maradék állományrész kimetszésével a mell feszesebbé és esztétikusabbá válik, a kisebb implantátum behelyezésével pedig a jövőbeli megnyúlás esélye is minimálisra csökken.

MI TÖRTÉNIK AZ ELSŐ KONZULTÁCIÓN? 

Plasztikai sebészünk a személyes konzultációs során megvizsgálja önt és a referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a műtét mellett dönt. Bemutatja a különféle implantátumokat és kiválasztják az ön számára legmegfelelőbbet, elmagyarázza a különféle műtéti technikákat, megmutatja hol fognak elhelyezkedni mellplasztika után a műtéti hegek. A plasztikai sebész az egyéni adottságokat, a mell felépítését és az ön elképzeléseit egyaránt figyelembe veszi az implantátum méretének és típusának kiválasztásakor. Magánkórházunkban jelenleg a Mentor és Motiva márkájú implantátumokat használjuk, melyek vezető amerikai gyártók FDA, illetve CE minősítésű termékei. A Mentor implantátumok élethosszig tartó garanciával rendelkeznek, míg a Motiva termékek szabadalmaztatott nanotechnológiás SilkSurface® felülettel készül a még nagyobb biztonság érdekében. Az implantátumok - formájukat tekintve -, lehetnek kerek vagy csepp anyagúak, texturált felszínűek, de a legnagyobb biztonságot és legjobb minőséget biztosítják.

FELKÉSZÜLÉS A MŰTÉTRE 

Mint minden műtéti beavatkozás esetében, így a kombinált mellplasztika előtt is szükség van arra, hogy ön egy teljes körű kivizsgáláson vegyen részt, mely magában foglalja a laborvizsgálatokat, szükség esetén EKG és röntgenfelvételek, valamint ultrahang és mammográfia készítését is. Magánkórházunkban minden szükséges vizsgálatot elvégzünk egy időben, hogy időt takarítsunk meg az ön számára és kényelmesebbé tegyük az előkészületeket a kombinált mellplasztikára. Ekkor néhány életviteli tanácsot kap, amelyek segítségével felkészülhet a kombinált mellplasztika műtétre és felgyorsíthatja gyógyulását az azt követő időszakban. Ilyen például a dohányzásról való leszokás – legalább időszakosan -, mivel a nikotin lassítja a gyógyulási folyamatokat, a megfelelő mennyiségű folyadék és vitaminok, nyomelemek (C-vitamin, szelén, cink) fogyasztása, valamint az aszpirin, a ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek használatának mellőzése, mert ezek a véralvadást befolyásolják.

MI TÖRTÉNIK A MŰTÉT ALATT? 

Az altatásban végzett kombinált mellplasztika során sebészünk bemetszést ejt a mellbimbó udvara körül, majd attól lefelé, függőleges irányban haladva, és erre merőlegesen az úgynevezett emlőárokban. Ezután helyezi be a megfelelő formájú és méretű implantátumot a mirigyek vagy az izom alá. Az ideális forma kialakításához eltávolítja a felesleges zsírszövetet és bőrt, szükség esetén a mirigyállomány egy részét. Ezután a mellbimbókat rögzíti a megfelelő anatómiai helyzetben. Mindvégig kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli önt a későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségtől. A teljes beavatkozás 2-3 órát vesz igénybe.

GYÓGYULÁS, REGENERÁLÓDÁS 

A kombinált mellplasztika után ön egy éjszakát tölt el magánkórházunkban, ahol kellemes és igényes környezetben pihenhet. A műtéti területet egy héten át nem érheti víz. A speciális melltartót – melyet mi biztosítunk az ön számára – nyolc héten át szükséges viselnie. Az első két hétben fontos kerülnie minden megerőltető fizikai tevékenységet, ezután pedig fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk az általa meghatározott időközönként hívja vissza. A látható hegek kb. 6 hónap alatt, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be. Ugyan a kombinált mellplasztika előtti vizsgálatok alkalmával igyekszünk minden kockázati tényezőt kiszűrni, ennek ellenére felléphetnek előre nem látható szövődmények. Ezekről és elkerülésük módjáról az első konzultáción tájékoztatja önt plasztikai sebésze.
A kombinált mellplasztika után vékony hegvonal marad a bőrön, alig látható helyen, amik maradandóak, de az idő múlásával fokozatosan halványodnak. A keblek végleges formájukat fél-egy év után nyerik el.

Kombinált mellplasztika: ÁRAK 

Aktuális árainkat megtalálja az árak menüpont alatt. 

Miért döntsön a Dr. Rose Magánkórház mellett? 

  • Tapasztalt plasztikai sebészekkel várjuk. Sebészeink a kombinált mellplasztika területén kiemelt szakértelemmel rendelkeznek, magánkórházunkban garantáltan a legjobb kezekben lesz.
  • Személyre szabottan segítünk. Konzultációnk során pontosan felmérjük az igényeit és elvárásait, majd egyénre szabott kezelési tervet készítünk az optimális végeredmény érdekében.
  • Empatikusan és türelmesen segítünk. Munkánkat végig az empátia és a segítőkészség jellemzi.
  • Exkluzív környezet. Prémium színvonalú fekvőbeteg részlegünkön 3 műtő és 19, minden igényt kielégítő betegszoba – 25 betegággyal – áll pácienseink rendelkezésére. A legmagasabb szakmai színvonal találkozik a gyógyulást segítő egyedi környezettel, ahol biztonságban és nyugalomban gyógyulhat.

Ha kombinált mellplasztikán gondolkodik, ami egyszerre nyújt megoldást a megereszkedett és a kisméretű mellekre, forduljon bizalommal a Dr. Rose Magánkórház orvosaihoz.