Kombinált mellplasztika

A mellek nagysága, alakja nagyrészt genetikailag meghatározott. A szülések, szoptatások, nagymértékű fogyások vagy hízások még a korábban szép, telt idomokra is előnytelen hatással lehetnek. A legtöbb nő esetében - a kor előrehaladtával - csökken a mellek mirigyállománya és emiatt megereszkedhetnek, tömörségük, teltségük csökken. A kombinált mellplasztika lényege, a hiányzó térfogat implantátummal történő pótlása és a megereszkedett mell lógásának megszüntetése. A kombinált mellplasztika során a plasztikai sebész implantátumot helyez be, illetve megemeli a melleket a felesleges bőr egy részének kimetszésével. A bőrfelesleg eltávolítása és a szükséges volumen pótlása után a mellek ismét teltek és formásak lesznek.

Mikor indokolt a kombinált mellplasztika?

A szép, telt női mell a nőiesség és a szexualitás, valamint a fiatalság egyik legfontosabb szimbóluma a nők számára. Éppen ezért, ha a mellek megereszkednek, elvesztik formájukat vagy éppen aszimmetrikusak, az sok nő számára okoz lelki problémákat, önértékelési zavarokat, melyek hosszú távon a szexuális élet megromlásához, illetve akár depresszióhoz is vezethetnek. Ez a helyzet könnyen elkerülhető azonban a felesleges bőr kimetszésével és mellimplantátumok behelyezésével, melyek méretéről és típusáról a személyes konzultáción történő vizsgálat során egyeztet önnel plasztikai sebészünk. A kombinált mellplasztikán átesett nők ismét büszkék lehetnek nőiességük legszebb szimbólumára, önbizalmuk megnő, ami vendégeink visszajelzése alapján, életük minden területére pozitív kihatással van. 

Mi történik az első konzultáción?

Plasztikai sebészünk a személyes konzultációs során megvizsgálja önt és a referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a műtét mellett dönt. Bemutatja a különféle implantátumokat és kiválasztják az ön számára legmegfelelőbbet, elmagyarázza a különféle műtéti technikákat, megmutatja hol fognak elhelyezkedni mellplasztika után a műtéti hegek. A plasztikai sebész az egyéni adottságokat, a mell felépítését és az ön elképzeléseit egyaránt figyelembe veszi az implantátum méretének és típusának kiválasztásakor. Magánkórházunkban jelenleg a Mentor és Motiva márkájú implantátumokat használjuk, melyek vezető amerikai gyártók FDA, illetve CE minősítésű termékei. A Mentor implantátumok élethosszig tartó garanciával rendelkeznek, míg a Motiva termékek szabadalmaztatott nanotechnológiás SilkSurface® felülettel készül a még nagyobb biztonság érdekében. Az implantátumok - formájukat tekintve -, lehetnek kerek vagy csepp anyagúak, texturált felszínűek, de a legnagyobb biztonságot és legjobb minőséget biztosítják.

Felkészülés a műtétre

Mint minden műtéti beavatkozás esetében, így a kombinált mellplasztika előtt is szükség van arra, hogy ön egy teljes körű kivizsgáláson vegyen részt, mely magában foglalja a laborvizsgálatokat, szükség esetén EKG és röntgenfelvételek, valamint ultrahang és mammográfia készítését is. Magánkórházunkban minden szükséges vizsgálatot elvégzünk egy időben, hogy időt takarítsunk meg az ön számára és kényelmesebbé tegyük az előkészületeket a kombinált mellplasztikára. Ekkor néhány életviteli tanácsot kap, amelyek segítségével felkészülhet a kombinált mellplasztika műtétre és felgyorsíthatja gyógyulását az azt követő időszakban. Ilyen például a dohányzásról való leszokás – legalább időszakosan -, mivel a nikotin lassítja a gyógyulási folyamatokat, a megfelelő mennyiségű folyadék és vitaminok, nyomelemek (C-vitamin, szelén, cink) fogyasztása, valamint az aszpirin, a ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek használatának mellőzése, mert ezek a véralvadást befolyásolják.

Mi történik a műtét alatt?

Az altatásban végzett kombinált mellplasztika során sebészünk bemetszést ejt a mellbimbó udvara körül, majd attól lefelé, függőleges irányban haladva, és erre merőlegesen az úgynevezett emlőárokban. Ezután helyezi be a megfelelő formájú és méretű implantátumot a mirigyek vagy az izom alá. Az ideális forma kialakításához eltávolítja a felesleges zsírszövetet és bőrt, szükség esetén a mirigyállomány egy részét. Ezután a mellbimbókat rögzíti a megfelelő anatómiai helyzetben. Mindvégig kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli önt a későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségtől. A teljes beavatkozás 2-3 órát vesz igénybe.

Gyógyulás, regenerálódás

A kombinált mellplasztika után ön egy éjszakát tölt el magánkórházunkban, ahol kellemes és igényes környezetben pihenhet. A műtéti területet egy héten át nem érheti víz. A speciális melltartót – melyet mi biztosítunk az ön számára – nyolc héten át szükséges viselnie. Az első két hétben fontos kerülnie minden megerőltető fizikai tevékenységet, ezután pedig fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk az általa meghatározott időközönként hívja vissza. A látható hegek kb. 6 hónap alatt, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be. Ugyan a kombinált mellplasztika előtti vizsgálatok alkalmával igyekszünk minden kockázati tényezőt kiszűrni, ennek ellenére felléphetnek előre nem látható szövődmények. Ezekről és elkerülésük módjáról az első konzultáción tájékoztatja önt plasztikai sebésze.
A kombinált mellplasztika után vékony hegvonal marad a bőrön, alig látható helyen, amik maradandóak, de az idő múlásával fokozatosan halványodnak. A keblek végleges formájukat fél-egy év után nyerik el.