Mellimplantátumok a Dr. Rose Magánkórházban

2024. június 10.

A Dr. Rose Magánkórház Plasztikai Sebészeti Részlegén vezető amerikai gyártók implantátumait használjuk, amelyeknél a legszigorúbb biztonsági feltételek és az optimális esztétikai szempontok egyaránt adottak. Így a kiváló minőség és a kiemelkedő eredmény egyszerre garantált.

Implantátumok

Mentor implantátumok

A Mentor már több mint 30 éves tapasztalattal gyárt mellimplantátumokat, melyet több mint 100 országban forgalmaz. „A termékek és klinikai alapú megoldások széles skálájának biztosításával célunk, hogy segítsük a nőket önbecsülésük és életminőségük megőrzésében, javításában és helyreállításában, legyen szó akár mellrekonstrukcióról, akár esztétikai okokról” – vallják.

A Mentor számára kiemelten fontos a mellimplantátumaikat választó páciensek egészsége és elégedettsége. Megfelelnek a legszigorúbb minőségi szabványoknak, a biztonságát és klinikai teljesítményét hosszú távú klinikai kutatási adatok támasztják alá. 

A MENTOR®  MemoryGel®  szilikon géllel töltött mellimplantátumok 2006-ban kapták meg az FDA (Food and Drug Administration - Amerikai Élelmiszer és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal) törzskönyvet. Az FDA-t tekintik a világon a legszigorúbb egészségügyi minőségbiztosító hatóságnak. A termékeket évente felülvizsgálják, és ha azok nem felelnek meg ismételten az előírásoknak abban az esetben az engedélyt visszavonják.

A Mentor mellimplantátumok 2006 óta minden évben megfeleltek ennek a szigorú minőségi kontroll vizsgálatnak, de természetesen az Európai Unió CE minősítésével is rendelkeznek. 

Mentor implantátum típusok

A MENTOR®  MemoryGel® mellimplantátum:az egyedi kohéziós gél segítségével puha és természetes érzést biztosít. 

A MENTOR®  MemoryGel® Plus mellimplantátum: A MENTOR®  MemoryGel® további előnyökkel Moderate Plus és High Profile profilok esetén.

MENTOR® CPGTM mellimplantátum: a szabadalmaztatott összetételű kohéziós gél egyszerre formázza a mellet, segít a kívánt forma elérésében, és hosszantartó eredményt biztosít.

További információk a Mentor weboldalán találhatók. 

Mentor garanciaprogram 

A Mentor garanciaprogramja, a MENTORPromise automatikusan érvényes mindenkire, aki a MENTOR mellimplantátumot választja. A garancia részletei:

  • Ingyenes és automatikusan aktiválódik.
  • Az elhasználódásból vagy delaminációból eredő szakadás, illetve az implantátum épségének sérülése (lyukadás, szivárgás) esetén kérésre életre szóló díjmentes implantátumcserét garantál. Ez azt jelenti, ha az implantátum bizonyíthatóan minőségi hibás, akkor a gyártó díjmentesen új implantátumot biztosít. 
  • A 10 éven belül beültetett és bizonyíthatóan sérült implantátum esetén további, maximum 1000 EUR-os műtéti díj hozzájárulás igényelhető. 
  • 10 évig ingyenes csere tokzsugor esetén.
  • A 2017. július 1. után beülhetett implantátum esetében – minőségi hiba vagy tokzsugor esetén – a gyártó kérésre megtéríti mindkét oldali implantátum árát.

Motiva implantátumok

A Motiva implantátumok gyártója, az Establishment Labs rendkívül elkötelezett a nők egészsége és a biztonsága mellett. „A legfőbb szempont mindig is a páciensek biztonsága és elégedettsége volt – és lesz a jövőben is.” - vallják.

Az elmúlt másfél évtizedben a Motiva gyártója széleskörű kutatást folytatott az immunrendszer különböző felületű mellimplantátumokra adott reakciójáról. Ezeknek a kutatási eredményeknek, termékfejlesztéseknek és technológiai innovációknak a kombinációja tette lehetővé a Motiva termékcsalád megalkotását.

A páciens utánkövetési rendszerben gyűjtött adatok és a kiterjedt klinikai vizsgálatok alátámasztják, hogy a Motiva implantátumok SilkSurface® felület kialakításával jobb eredmény érhető el és alacsonyabb a komplikációk esélye. A SilkSurface® felülettel rendelkező implantátum esetében a kapszuláris kontraktúra, azaz a tok zsugorodás előfordulása rendkívül alacsony, kevesebb, mint 1%.

Az FDA (Food and Drug Administration - Amerikai Élelmiszer és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal) engedélyeztetés folyamatban van, az Európai Unió CE minősítésével rendelkeznek.  

Motiva implantátum típusok

  • Motiva® Round mellimplantátum: kerek alakú, amelyek feszes formát adnak, de nem áldozzák fel a természetes érzést ennek érdekében.
  • Motiva Ergonomix® mellimplantátum: a természetes mell megjelenését, érzetét és mozgását biztosítja. 
  • Motiva Ergonomix2® mellimplantátum: az Ergonomix® továbbfejlesztett változata, a még ergonómikusabb és természetesebb hatásért. 

Motiva garanciaprogram

A Motiva az implantátumaira garancia programot kínál, illetve kiterjesztett garancia programokra is lehetőség van: 

  • Always Confident Warranty: automatikusan aktiválódik, regisztráció nem szükséges; szakadás/gyártási hiba esetén csereimplantátumot biztosítanak, az implantátum teljes élettartamáig érvényes. 
  • Product Replacement Policy: automatikusan aktiválódik, Baker III/IV fokozatú tokzsugorodás esetén biztosít csereimplantátumot, a beültetést követően 10 évig érvényes.
  • 1 éves garancia: regisztrációhoz kötött, de ingyenes. 1 éves garancia az implantátumra és további 2500 EUR műtéti hozzájárulás.
  • 2 éves kiterjesztett garancia: regisztrációhoz és regisztrációs díjhoz kötött. 2 éves garancia az implantátumra és további 2500 EUR műtéti hozzájárulás.
  • 5 éves kiterjesztett garancia: regisztrációhoz és regisztrációs díjhoz kötött. 5 éves garancia az implantátumra és további 2500 EUR műtéti hozzájárulás.
  • JOY program: beülettett Motiva Ergonomix2® implantátum esetén regisztrációt követően automatikusan érvényessé válik az 5 éves kiterjesztett garancia és a Woman’s Choice program.

A kiterjesztett garancia programokról részletesebben a Motiva honlapján tájékozódhat.