Hírek

Legfrissebb híreink: újdonságok, aktualitások, interjúk, sajtómegjelenések, a Dr. Rose Magánkórház mindennapjai.

Bemutatkoznak orvosaink

Kiváló orvosaink, sok éves szakmai tapasztalattal és empátiával gyógyítják pácienseiket. A Dr. Rose Magánkórházban több mint 100 szakorvosunk áll rendelkezésükre. Új videósorozatunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy elősegítsük az orvosok-betegek közötti partneri, bizalmi kapcsolatot. Hiszünk abban, hogy orvosaink rövid bemutatkozása segít, hogy merjenek és tudjanak kérdezni betegségükkel kapcsolatban, és meg tudják osztani félelmeiket az orvosukkal.

A Mosoly Alapítvány 2023 évi eredménye

A Mosoly Alapítvány hiánypótló pszichés támogatással egészíti ki a súlyosan és krónikusan beteg gyerekek gyógyulási folyamatát. Terápiás tevékenységüket folyamatos szakmai monitoring, szupervízió és képzések mellett végzik. A Mosoly szakképzett terapeutái Budapesten, Debrecenben és Pécsett gyermekonkológiai, őssejt-transzplantációs, endokrinológiai és diabétesz-, neurológiai, gyermekpszichiátriai osztályokon tartanak foglalkozásokat.

Kortárs művészek a Dr. Rose-ban

A Dr. Rose Magánkórház falait közel 10 éve díszítik művészek alkotásai. Az ArtSommelier segítségével kórházunk falain kortárs képzőművészek munkáit helyezzük el, egyfajta tárlatként. A kórházba érkezők megismerhetik az alkotók munkáit, hiszen bemutatkozási teret biztosítunk a művészeknek, másrészről az alkotások megszínesítik életünket: akarva-akaratlanul sajátos hatással vannak ránk, üzenetük megszólít bennünket, a színek és a formák érzelmeket váltanak ki belőlünk. Hiszünk abban, hogy gyógyítás művészet, a művészet pedig segíti a gyógyulást.

Százszázalékos koncentráció

Négyszeres paralimpikonunk, Illés Fanni kisfia, Mór másfél éve született a Dr. Rose Magánkórházban. Azóta is járnak a kötelező és ajánlott orvosi vizsgálatokra. Élményeiről kérdeztük.

ELLE Decoration: Megújult a Dr. Rose Magánkórház

A kiemelkedő szakmai színvonalnak és a személyre szabott, alapos és figyelmes kiszolgálásnak köszönhetően nem véletlen, hogy évek óta folyamatosan nő és fejlődik a Dr. Rose Magánkórház. Az egyre bővülő ellátásokat kínáló központban nemrégiben a belső tér is megújult. Az ELLE Decoration weboldalán megjelent cikk az építészek inspirációját és a belsőépítészeti megoldásokat is bemutatja.

Paralimpiai bajnokok a Dr. Rose-ban

A Dr. Rose Magánkórház speciális kedvezményt biztosít a Paralimpiai Bajnokok Klubjának (PBK) tagjai részére. A paralimpiai bajnokok támogatásának célja, hogy könnyebb hozzáférést biztosítsunk a sportolóknak az egészségügyi szűrővizsgálatokhoz, felhívva a figyelmet arra, hogy a versenyzést követő években is fontos az egészségmegőrzés és a szükséges vizsgálatokon való részvétel.

Fokozódó légúti járvány

A járványügyi adatok szerint már jelenleg is sok COVID-fertőzés fordul elő, de az elkövetkező hetekben még erősebb légúti járványra lehet számítani a szakemberek szerint, ugyanis a zajló koronavírus fertőzések mellett az influenzavírus okozta megbetegedések is egyre terjednek. A súlyos állapotok elkerülése miatt is fontos, hogy lázas állapotban, légúti és influenza jellegű tünetekkel maradjunk otthon, szükség esetén beszéljünk orvosunkkal és kövessük az utasításait. Dr. Junger Évát a Dr. Rose Magánkórház belgyógyász, kardiológus, foglalkozás-egészségügyi szakorvosát, a Nemzetközi Oltóközpont vezetőjét, kérdeztük a vírusos betegségekkel kapcsolatos aktuális teendőkről.

Megújult és bővült a Dr. Rose Magánkórház

Az egyre bővülő ellátásokat kínáló Dr. Rose Magánkórházban a kiemelkedő szakmai színvonal és a személyre szabott, egyedi gondoskodás mellett egy luxushotel kényelmét tapasztalhatják meg az ide érkezők. Az év végére bővült a kórház fekvőbeteg részlege és a nyolcadik emelet elegáns kialakítású ügyféltere.

Állami vagy/és magánellátás

Fogjunk Össze az Egészségügyért Alapítvány „Állami vagy/és magánellátás?” című, november végi rendezvénye az állami és a magánegészségügy összefüggéseit járta körül. Miért és mikor választják a betegek a magánellátást az állami egészségügy helyett? Alternatíva vagy versenytárs a két ellátási lehetőség? Milyen kérdések és igények merülhetnek fel a betegek részéről? Ezeket a kérdéseket boncolgatták az esemény kerekasztal-beszélgetésén a résztvevők. A magánegészségügyi ellátás szempontjait Dr. Papik Kornél a Dr. Rose Magánkórház ügyvezető igazgatója képviselte.