Hírek

Legfrissebb híreink: újdonságok, aktualitások, interjúk, sajtómegjelenések, a Dr. Rose Magánkórház mindennapjai.

Évzárás után

Dr. Papik Kornélt a Dr. Rose Magánkórház ügyvezető igazgatóját kérdezte a Weborvos Online Egészségügyi Magazin a kórház elmúlt évi teljesítményéről: „Az árbevétel ilyen mértékű növekedése, és egyben a nyereségesség javulása – amit teljes mértékben visszaforgatunk a fejlesztésekbe – alapján, egészségesnek lehet nevezni az üzleti fejlődésünket.”

Új snack a Dr. Rose Magánkórházban

Menedzserszűrésekre és hosszabb vizsgálatokra érkező pácienseinket az eddigi pogácsa helyett új, tápanyagokban gazdag snack várja az éhgyomri vizsgálatok után, illetve a vizsgálatok szüneteiben. Az új sós kekszek tartalmaznak olajos magvakat és zabot is, amelyek jótékony hatással vannak a szervezetre.

Videóüzenet az ápolók világnapján

Május 12. az Ápolók Nemzetközi Napja. Ápolókat ünneplünk, akik azért dolgoznak az egészségügyi intézményekben, hogy tudásukkal és szakértelmükkel segítsék a betegek gyógyulását, megkönnyítsék a nehéz pillanatokat. A Dr. Rose Magánkórház minden emeletén és minden helyiségében találkozhatunk velük miközben végzik a munkájukat, sokszor észrevétlenül a gyógyító csapatunk részeként, máskor pedig közvetlenül - betegágynál, műtőben, orvosi vizsgálatokat asszisztálva. Ők azok, akik hitet adnak a gyógyuláshoz egy-egy kedves kérdéssel, biztató szóval, mosollyal vagy érintéssel.

Kézhigiénés világnap

Semmelweis Ignác felfedezése és tanításai a kézfertőtlenítés fontosságáról, napjainkban is éppúgy érvényesek, mint saját korában. Az elmúlt pár évben a koronavírus terjedése miatt kapott kiemelt figyelmet a kézhigiéné fontossága. A rendszeresen és jól végrehajtott kézmosás hatására mérhetően csökken a fertőző betegségek előfordulása. A megfelelő kézhigiénés szabályok betartása a hétköznapi életünkben és az egészségügyi ellátásban is az egészségmegőrzés alapja.

Jelentkezés a jógaórákra

Az egészségmegőrzésnek kórházunkban kiemelt szerepe van, így az éves szűrővizsgálatok mellett rendszeres mozgásra buzdítjuk pácienseinket. Május 16-tól hetente, keddenként 17 órakor, az egyedi adottságú tetőteraszunkon jógaórákat tartunk, amelyre szeretettel várjuk pácienseinket.

Jógaórák a Dr. Rose Magánkórház tetőteraszán

Évtizedek óta tudjuk, hogy a testi-lelki egészségért mozognunk kell, a sportolás nem csak egészségünk megőrzésében, de számos betegség gyógyításában is segít. A Dr. Rose Magánkórház orvosai hangsúlyozzák, hogy a betegség megelőzés három legfontosabb összetevője a megfelelő táplálkozás, a rendszeres testmozgás és a szűrővizsgálatokon való részvétel. A Dr. Rose Magánkórház a különböző szűrővizsgálati csomagok mellett már rendszeres jógaórát is biztosít páciensei és munkatársai számára.

Kilencedik alkalommal Superbrands díjas a Dr. Rose Magánkórház

A Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága kilencedik alkalommal ítélte oda a Superbrands díjat a Dr. Rose Magánkórház részére. A Superbrands a széles nagyközönség számára is ismert, a magas minőséget szimbolizáló védjegy, a nemzetközi program keretében a legkiválóbb fogyasztói és üzleti márkák részesülnek díjazásban.

Női egészség témák egész évben Jakupcsek Gabriellával

Legyen az egészség első a listánkon! A mindennapi szoros időbeosztásunk, rengeteg feladatunk mellett fordítsunk időt magunkra és az egészségünkre. A Dr. Rose Magánkórházban ebben szeretnénk segíteni a 40 éves kor feletti nőknek. Jakupcsek Gabriellával, az ismert televíziós, rádiós szerkesztő-műsorvezetővel járjuk körül a női egészség legfontosabb kérdéseit.

Viselj Nárciszt!

A Magyar Hospice Alapítvány 1991 óta – több mint 30 éve – dolgozik azért, hogy a daganatos betegek aktív kezelésük lezárulása után, lehetőség szerint otthonukban kaphassanak teljes körű, magas színvonalú egészségügyi ellátást. Céljuk a lehető legjobb életminőség biztosítása, a fájdalom enyhítése és a családok lelki támogatása. A Dr. Rose Magánkórház részt vesz a tavaszi "Viselj Nárciszt!" kampányban.