Mellfelvarrás

A mellek nagysága, alakja nagyrészt genetikailag meghatározott. A szülés, szoptatás, nagymértékű fogyás vagy hízás még a korábban szép, telt idomokra is előnytelen hatással lehetnek. De a kor előrehaladtával is csökkenhet vagy változhat a mellek zsírszövet-mirigy aránya, így a mellek megereszkedhetnek. Ilyen esetben a mellfelvarrás lehet a megoldás, melynek során a plasztikai sebész megemeli a melleket a felesleges bőr egy részének kimetszésével és a mirigyállomány formázásával.

Mikor indokolt a mellfelvarrás?

A mell a nőiesség szimbóluma, így sok hölgynek okozhat lelki problémát és önértékelési zavart, ha méretük vagy formájuk nem megfelelő. A terhesség, szoptatás, illetve a kor hatására is megereszkedhetnek és megnyúlhatnak a mellek. Erre nyújt megoldást mellfelvarrás, amikor plasztikai sebészünk a felesleges bőr eltávolításával és a meglévő mirigyállomány tömörítésével alakítja ki a kívánt formát. A mellfelvarráson átesett nők ismét büszkék lehetnek nőiességük legszebb szimbólumára, önbizalmuk megnő, ami pácienseink visszajelzése alapján életük minden területére pozitív kihatással van.

Mi történik az első konzultáción?

Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a műtét mellett dönt, majd személyre szabottan megbeszélik a lehetőségeket, elmagyarázza a különféle műtéti technikákat és megmutatja, hol fognak elhelyezkedni a műtéti hegek. Fontos tudnia, hogy az esetek 50%-ában - a lehető legjobb, legesztétikusabb eredmény eléréséhez - szükség lehet implantátum behelyezésére is. Klinikánkon jelenleg a Mentor és Motiva márkájú implantátumokat használjuk, melyek vezető amerikai gyártók FDA, illetve CE minősítésű termékei. A Mentor implantátumok élethosszig tartó garanciával rendelkeznek, míg a Motiva termékek szabadalmaztatott nanotechnológiás SilkSurface® felülettel készül a még nagyobb biztonság érdekében. Az implantátumok - formájukat tekintve -, lehetnek kerek vagy csepp anyagúak, texturált felszínűek, de a legnagyobb biztonságot és legjobb minőséget biztosítják.

Felkészülés a műtétre

Mint minden műtéti beavatkozás esetében, így a mellfelvarrás előtt is szükség van arra, hogy Ön egy teljes körű kivizsgáláson vegyen részt, mely magában foglalja a laborvizsgálatokat, szükség esetén EKG és röntgenfelvételek, valamint ultrahang és mammográfia készítését is. Magánkórházunkban minden szükséges vizsgálatot elvégzünk egy időben, hogy időt takarítsunk meg az Ön számára és kényelmesebbé tegyük az előkészületeket a mellfelvarrásra. Ekkor néhány életviteli tanácsot kap, amelyek segítségével felkészülhet a mellfelvarró műtétre és felgyorsíthatja gyógyulását az azt követő időszakban. Ilyen például a dohányzásról való leszokás – legalább időszakosan -, mivel a nikotin lassítja a gyógyulási folyamatokat, a megfelelő mennyiségű folyadék és vitaminok, nyomelemek (C-vitamin, szelén, cink) fogyasztása, valamint az aszpirin, a ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek használatának mellőzése, mert ezek a véralvadást befolyásolják.

Mi történik a műtét alatt?

Az altatásban végezett mellfelvarrás során az úgynevezett T-vonalban végzi el plasztikai sebészünk a bemetszést, tehát a mellbimbó udvara körül, és onnan kiindulva függőlegesen az úgynevezett emlőárok irányában, ahol egy vízszintes metszéssel folytatja a mell alatti redőben. Ezután kerül eltávolításra a felesleges bőr, és plasztikai sebészünk a meglévő mirigyállomány tömörítésével alakítja ki a kívánt formát, szükség esetén behelyezi a kiválasztott formájú és méretű implantátumot is. Ezután a mellbimbókat rögzíti a megfelelő anatómiai helyzetben. Mindvégig kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli Önt egy későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségektől. A teljes beavatkozás 2-3 órát vesz igénybe. 

Gyógyulás, regenerálódás

A mellfelvarrás után Ön egy éjszakát tölt el magánkórházunkban, ahol kellemes és igényes környezetben pihenhet. A műtéti területet egy héten át nem érheti víz. A speciális melltartót – melyet mi biztosítunk az Ön számára – nyolc héten át szükséges viselnie. Az első két hétben fontos kerülnie minden megerőltető fizikai tevékenységet, ezután pedig fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk az általa meghatározott időközönként hívja vissza. A látható hegek kb. 6 hónap alatt, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be. Ugyan a mellfelvarrás előtti vizsgálatok alkalmával igyekszünk minden kockázati tényezőt kiszűrni, ennek ellenére felléphetnek előre nem látható szövődmények. Ezekről és elkerülésük módjáról az első konzultáción tájékoztatja Önt plasztikai sebésze.

A MELLFELVARRÁS HEGEINEK GYÓGYULÁSA 

A látható hegek kb. 6 hónap alatt, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be. Habár a gyógyulási idő soknak tűnhet, de ennyi idő elteltével észrevehetetlenek lesznek a hegek, és külső szemmel nem állapítható meg, hogy mellfelvarráson esett át a múltban. Ugyan a mellfelvarrás előtti vizsgálatok alkalmával igyekszünk minden kockázati tényezőt kiszűrni, ennek ellenére felléphetnek előre nem látható szövődmények. Ezekről és elkerülésük módjáról az első konzultáción tájékoztatja önt plasztikai sebésze.

A MELLFELVARRÁS TARTÓSSÁGA 

A mell végleges formáját fél-egy év után nyeri el. A genetikai adottságoktól függően és a kor előrehaladtával a mell kisebb megereszkedése mellfelvarrás esetén is várható.

A nagyobb mértékű vagy gyors fogyás, illetve a hízás a mellfelvarrás tartósságát is negatívan befolyásolhatja. Hirtelen fogyás helyett inkább törekedjen a mértékletességre, és hagyjon kellő időt a szervezetének az átállásra. Így elkerülheti, hogy a bőre megereszkedjen, és a mellfelvarrás pozitív eredményét is tovább megőrizheti.

A MELLFELVARRÁS ÁRA 

Magánkórházunkban a mellfelvarrás árát megtalálja az árak menüpont alatt. 

Miért döntsön a Dr. Rose Magánkórház mellett? 

  • Tapasztalt plasztikai sebészekkel várjuk. Sebészeink a mellfelvarrás területén kiemelt szakértelemmel rendelkeznek, magánkórházunkban a legjobb kezekben lesz.
  • Empatikusan és türelmesen segítünk. Munkánkat végig az empátia és a segítőkészség jellemzi.
  • Exkluzív környezet. Prémium színvonalú fekvőbeteg részlegünkön 3 műtő és 19, minden igényt kielégítő betegszoba – 25 betegággyal – áll pácienseink rendelkezésére. A legmagasabb szakmai színvonal találkozik a gyógyulást segítő egyedi környezettel, ahol biztonságban és nyugalomban gyógyulhat.

Ha mellfelvarrás beavatkozást tervez, forduljon bizalommal a Dr. Rose Magánkórház orvosaihoz.