Combplasztika

A comb bőre a korral megereszkedik, de hasonló problémát okozhat a fogyás is. A combplasztika során plasztikai sebészünk eltávolítja a felesleges zsírszövetet, és a megnyúlt bőr egy részét, így ér el újra feszes hatást a testrészen.

Mikor indokolt a combplasztika?

40 éves kor alatt a combokon felszaporodott zsírszövet többnyire zsírleszívással eltávolítható, ilyenkor a bőr még tónusos és feszes marad. Az életkor előrehaladtával azonban a combok bőrének rugalmassága is csökken, a kötőszövet meggyengül és megereszkedik. A testsúly ingadozása, illetve a nagyobb mértékű fogyás – főleg 40 év felett – miatt a combok belső felén meglazult bőr már nem tud visszahúzódni, így ezt csak plasztikai beavatkozással lehet korrigálni. A combplasztika után Ön ismét feszes, formás combokkal büszkélkedhet majd. 

Mi történik az első konzultáción?

Plasztikai sebészünk a személyes konzultáció során megvizsgálja meg önt, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a műtét mellett dönt. Tájékoztatja a szükséges korrekció mértékéről és elmagyarázza a beavatkozás menetét, megmutatva a szükséges bemetszések pontos helyét is.

Felkészülés a műtétre

Mint minden műtéti beavatkozás esetében, így a combplasztika előtt is szükség van arra, hogy ön egy teljes körű kivizsgáláson vegyen részt, mely magában foglalja a laborvizsgálatokat, illetve szükség esetén az egyéb vizsgálatokat (pl. EKG és röntgen) is. Magánkórházunkban minden szükséges vizsgálatot elvégzünk egy időben, hogy időt takarítsunk meg az ön számára és kényelmesebbé tegyük az előkészületeket a combplasztikára. Ekkor néhány életviteli tanácsot is kap, amelyek segítségével felkészülhet a combplasztikai műtétre, és felgyorsíthatja gyógyulását az azt követő időszakban. Ilyen például a dohányzásról való leszokás – legalább időszakosan -, mivel a nikotin lassítja a gyógyulási folyamatokat, a megfelelő mennyiségű folyadék és vitaminok, nyomelemek (C-vitamin, szelén, cink) fogyasztása, valamint az aszpirin, a ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek használatának mellőzése, mert ezek a véralvadást befolyásolják. 

Mi történik a műtét alatt?

A felesleges zsírt vákuumos zsírleszívással távolítja el plasztikai sebészünk, a bőr feszesítéséhez pedig a szeméremdomb oldala mellett, a bikini-vonalban és a combhajlatban ejt bemetszéseket, így a későbbiekben a hegek rejtve maradhatnak. Plasztikai sebészünk mindvégig kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli önt egy későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségektől. Az altatásban végzett beavatkozás 2-2,5 órát vesz igénybe. Amennyiben csak zsírleszívás szükséges a felesleges zsírszövetet a plasztikai sebész vékony, 4-6 mm-es átmérőjű csöveken keresztül, vákuumos szívással, 1 cm-es rejtett metszéseken keresztül távolítja el. A zsírleszívást is altatásban végezzük, időtartama 1-1,5 óra.

Gyógyulás, regenerálódás

A combplasztika után ön – szükség szerint - egy vagy két éjszakát tölt majd el Magánkórházunkban, ahol kellemes és igényes környezetben pihenhet. A műtéti területet egy hétig nem érheti víz. A speciális szorító ruhát – melyet mi biztosítunk az ön számára – hat héten át szükséges viselnie. Az első két hétben kerülnie kell minden megerőltető fizikai tevékenységet, hosszú sétát, illetve a lábak terpesztését is. Két hét után fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után pedig már a könnyű testmozgás is megengedett. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk az általa meghatározott időközönként hívja vissza. A látható hegek kb. 6 hónap múlva, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be. Ugyan a combplasztika műtét előtti vizsgálatok alkalmával igyekszünk minden kockázati tényezőt kiszűrni, ennek ellenére felléphetnek előre nem látható szövődmények. Ezekről és elkerülésük módjáról az első konzultáción tájékoztatja önt plasztikai sebésze.

Kapcsolódó blogbejegyzések