Arcfelvarrás

Az idő múlásával az arcbőr megereszkedhet, és megjelenhetnek az első mélyebb ráncok is. Az arcfelvarrás vagy a középső arcfélfelvarrás (MACS lift) a felesleges bőr eltávolításával és az arc izmainak helyreállításával teszi feszesebbé az arcvonásokat.

Mikor indokolt az arcfelvarrás? 

Amennyiben az arcbőre az utóbbi időszakban lazábbá vált, illetve kisebb-nagyobb ráncokat vél felfedezni a szemei alatt vagy az ajka környékén, akkor az arcfelvarrás jelenti a megoldást. Ez a plasztikai beavatkozás mindazon pácienseinknek ajánlott, akik számára a hagyományos kozmetológiai kezelések már nem hozzák el a kívánt eredményt, és tartós megoldást keresnek arcuk fiatalítására.
Ha az arcát nem érzi elég feszesnek, és akár az önértékelésére is negatív hatással vannak az öregedés szemmel látható jelei, abban az esetben az arcplasztikai beavatkozás az ideális választás. Újra visszanyerheti a fiatalkorából megszokott, feszes vonásait, és ismét magabiztosan nézhet tükörbe.

Mi történik az első konzultáción? 

Plasztikai sebészünk a személyes konzultáció során megismeri az arcfelvarrással kapcsolatos elvárásait és igényeit, majd megvizsgálja Önt, és ismerteti a beavatkozással kapcsolatos lehetőségeket. Részletesen bemutatja az alkalmazható technikákat, hogy Ön a kezelés teljes menetét pontosan megismerje. A kezelés módja egyénenként változó, hiszen függ az arcbőre állapotától és szerkezetétől, illetve az életkorától és a megoldandó problémától is.

Mindenről részletesen tájékoztatjuk 

Tudjuk, hogy az arcfelvarrás kényes dolog, ezért bizonyára Ön is a lehető legkorrektebb tájékoztatást várja el sebészeinktől. Kollégáinkkal minden kérdésére nyitottak vagyunk, és átfogó válaszokat adunk. Legyen bármilyen kérdése vagy aggálya is a műtéttel vagy a végeredménnyel kapcsolatban, tőlünk nyugodtan megkérdezheti, és mindent alaposan átbeszélünk.

Már az első konzultáción látni fogja, mire számíthat! 

A referenciáink megtekintésével láthatja, hogy milyen végeredmény várható az arcfelvarrást követően. Ennek köszönhetően pontosan tudni fogja, hogy milyen eredményre számíthat, miután elvégeztük az operációt. Amennyiben a várható végeredményt pozitívnak tartja, akkor a további vizsgálatok időpontját is kijelöljük.

Felkészülés a műtétre 

Mint a többi plasztikai beavatkozás esetében, úgy az arcfelvarrás előtt is szükséges, hogy Ön egy teljes körű kivizsgáláson vegyen részt. A vizsgálatok magukban foglalják a laborvizsgálatokat, illetve szükség esetén az egyéb vizsgálatokat is – például az EKG-t és a röntgent. Magánkórházunkban minden vizsgálatot elvégzünk, így Ön rengeteg időt és energiát nyer, hiszen nem kell más intézményekbe vagy kórházakba utaznia, hanem mindent egyetlen helyen elintézhet.

Segítünk a felkészülésben 

Konzultációink során olyan életviteli tanácsokat adunk, amelyek betartásával teljes mértékben felkészülhet a beavatkozásra, illetve elősegítheti a műtét utáni gyors regenerálódást. Az életmódbeli szokásokkal és az ideális étrenddel kapcsolatban egyaránt hasznos tippeket ismertetünk. Célunk, hogy az operáció napjára magabiztosan felkészüljön, továbbá az arcfelvarrás után minél kényelmesebb legyen a 2-3 hetet igénybe vevő gyógyulási időszak.
Ha már most el szeretné kezdeni a felkészülést, mindenképpen érdemes legalább átmenetileg leszoknia a dohányzásról, hiszen a nikotin károsítja a bőrt és jelentősen lassítja a regenerálódását. Étkezés terén ajánlott vitaminokban és nyomelemekben gazdag ételeket fogyasztania, különös tekintettel a C-vitamin-bevitelre és a szelén, illetve a cink biztosítására. A ginkgo biloba és az egyéb természetgyógyászati szerek fogyasztását viszont mellőzni kell, hiszen ezek az anyagok a véralvadást is befolyásolják.

Mi történik a műtét alatt? 

Habár az arcfelvarrás napjainkra már rutinműtétnek számít, az eljárás rendkívüli precizitást igényel. Az altatást követően a plasztikai sebészek metszést ejtenek a hajas fejbőr határán, továbbá a fül előtt és mögött is. Következő lépésként a bőrt óvatosan felszabadítják az alapjáról, hogy kellően meg lehessen húzni a minél magasabb fokú feszesség elérése érdekében. Természetesen a fontosabb idegek és erek, illetve a mimikai izmok egyáltalán nem sérülnek az operáció során.
Az arcfelvarrás altatásban történik, az operáció pedig átlagosan 2-3 órát vesz igénybe. Az ébredése után 1 napot kell magánkórházunkban pihenéssel töltenie. 

Milyen kockázatokkal járhat az arcfelvarrás? 

Mint minden műtét esetében, úgy az arcfelvarrás során is tanácsos néhány kockázattal számolni. Természetesen a kockázatok kizárása és szövődmények megelőzése érdekében orvosaink az Ön által szedett gyógyszerekkel és életmódbeli szokásokkal kapcsolatban is felteszik a szükséges kérdéseket a konzultációk alkalmával. Az arcfelvarrás kockázatai között a sebfertőzést és az operációt követő vérzékenységet, illetve a gyulladást és a mimikáért felelős arcizmok sérülését érdemes kiemelni.
Elengedhetetlen, hogy minden Ön által használt gyógyszerről tájékoztassa orvosainkat, hiszen csakis így készülhetünk fel az altatására és a komplikációktól mentes műtét megtervezésére. Az arcfelvarrás mára mindennapos beavatkozásnak számít, de a páciensek részéről történő részletes tájékoztatás rendkívül fontos a zökkenőmentes operációhoz.

Gyógyulás, regenerálódás 

Az 1 napos, magánkórházunkban töltött pihenőidő után hazatérhet. A gyógyulás felgyorsítása és arca védelme érdekében 1 hétig egy speciális, általunk biztosított maszkot szükséges viselnie. A rugalmas maszk megelőzi a nagyobb duzzanatok kialakulását, továbbá a bőr megfelelő mértékű letapadását is biztosítja.
Ugyan a műtétet követő első néhány napban fájdalomra számíthat, de fájdalomcsillapító szedésével és pihenéssel kényelmesebbé teheti ezt az átmeneti időszakot. Szerencsére a fájdalom napról napra enyhülni fog, azonban a pihenés elengedhetetlen a gyors gyógyuláshoz. Az operáció okozta véraláfutások és kékes-zöldes foltok általában 2 hét alatt felszívódnak.
Az arcfelvarrás eredménye a műtét után azonnal látható a ráncok eltűnését és a bőr feszességét tekintve. A teljes gyógyuláshoz és a végleges eredmény megállapításához azonban 6 hétnek kell eltelnie. Ez idő alatt pihenjen minél többet, és kerülje az arcmimikák használatát, illetve fogyasszon bőségesen folyadékot bőre hidratálásához.

Arcfelvarrás ára 

  • Arcfelvarrás árainkat megtalálja az árak menüpont alatt. 

MIÉRT DÖNTSÖN A DR. ROSE MAGÁNKÓRHÁZ MELLETT? 

  • Tapasztalt plasztikai sebészekkel várjuk. Sebészeink az arcfelvarrás területén kiemelt szakértelemmel rendelkeznek, magánkórházunkban a legjobb kezekben lesz.
  • Személyre szabottan segítünk. Konzultációnk során pontosan felmérjük az igényeit és elvárásait, majd egyénre szabott kezelési tervet készítünk az optimális végeredmény érdekében.
  • Empatikusan és türelmesen segítünk. Munkánkat végig az empátia és a segítőkészség jellemzi.
  • Exkluzív környezet. Prémium színvonalú fekvőbeteg részlegünkön 3 műtő és 19, minden igényt kielégítő betegszoba – 25 betegággyal – áll pácienseink rendelkezésére. A legmagasabb szakmai színvonal találkozik a gyógyulást segítő egyedi környezettel, ahol biztonságban és nyugalomban gyógyulhat.

Arcfelvarrással kapcsolatos kérdéseivel forduljon bizalommal a Dr. Rose Magánkórház orvosaihoz.