Gyermek fül-orr-gégészet

Gyermekkorban a fül-orr-gégészeti panaszok és tünetek igen változatos formában jelentkezhetnek. Ilyenek az orr eldugulása, a horkolás, a visszatérő torokgyulladás, fájdalommal járó nyelés, kialvatlanság, megváltozott beszédhang stb. Nátha, visszatérő középfül-gyulladás, orrmelléküreg-, torok-, mandulagyulladás a leggyakoribb betegségek, melyekkel a szakterület orvosai foglalkoznak.

Mikor, milyen panaszokkal érdemes gyermek fül-orr-gégész orvos segítségét kérni?

Kórházunkban a felső légutak veleszületett, vagy szerzett betegségeinek kezelése mellett többek között az allergiás eredetű állapotokkal, a hangképzés és a hallás zavaraival foglalkozunk. A kivizsgálások és a kezelések során a szakorvos a gyermekek életkorának megfelelő eszközöket és módszereket használ ügyelve arra, hogy a legkisebb kellemetlenséggel járjanak a vizsgálatok.

A felső légúti fertőzésekkel sokszor együtt járó középfül és orrmelléküregi gyulladások gyakran következményes hallásfunkció romlással járnak. A komplex gyermekgyógyászati profilunk fontos részeként a fül-orr-gégészeti ellátás jól segíti a veleszületett fejlődési rendellenességek és a hallást érintő zavarok időben történő felismerését és kezelését.

Mi történik a gyermek fül-orr-gégészeti vizsgálaton?

A Dr. Rose szakemberei különös hangsúlyt fektetnek a gyermekek ellátására, alkalmazva a legmodernebb vizsgálati eljárásokat, szorosan együttműködve más területek orvosaival (allergológia, pulmonológia, gasztroenterológia). A kivizsgálás során a szakvizsgálat mellett laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai (röntgen, CT, MR), illetve audiológiai vizsgálatokra is sor kerülhet és ezek eredményeinek birtokában pontos diagnózis megállapítása történik. A terápia az adott kórképtől függően gyógyszeres gyulladásgátló (pl. antibiotikum) és lokális (fülmosás, orrváladék leszívás) kezelésekből áll, de egyes krónikussá vált állapotok esetében műtéti beavatkozásra is sor kerülhet, melyekre intézményünkben szintén lehetőség nyílik.

Hogyan érkezzenek a vizsgálatra?

Kérjük, hozzák magukkal gyermekük korábbi orvosi leleteit.