Fogyás utáni alakkorrekció

A fogyás utáni alakkorrekció során a bőr és a maradék zsírszövet eltávolításával, a szövetek megfeszítésével látványos testkontúr javulás érhető el.

Mikor indokolt a fogyás utáni alakkorrekció?

Ha a has bőre zavaró mértékben megnyúlik, ráncossá válik, annak oka lehet a terhesség vagy egy komolyabb súlyváltozás. Ez az elváltozás nem csak esztétikai értelemben okozhat frusztrációt, de kényelmetlenné teheti a sporttevékenységet is, és erősen megnehezítheti a divatos öltözködést. Korrekcióra a felesleges bőrterület és zsírszövet eltávolításával van lehetőség, miközben elvégezhető a hasfal izmainak megfeszítése is.

Mi történik az első konzultáción?

Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a műtét mellett dönt. Tájékoztatja a szükséges korrekciókról és műtéti beavatkozásokról, illetve megmutatja a bemetszések helyét.

Felkészülés a műtétre

Mint minden műtéti beavatkozás esetében, így a fogyás utáni alakkorrekció előtt is szükség van arra, hogy ön egy teljes körű kivizsgáláson vegyen részt, mely magában foglalja a laborvizsgálatokat, illetve szükség esetén az egyéb vizsgálatokat (pl. EKG, röntgen, hasi ultrahang) is. Magánkórházunkban minden szükséges vizsgálatot elvégzünk egy időben, hogy időt takarítsunk meg az ön számára és kényelmesebbé tegyük az előkészületeket a fogyás utáni alakkorrekcióra. Ekkor néhány életviteli tanácsot is kap, amelyek segítségével felkészülhet a fogyás utáni alakkorrekciós műtétre, és felgyorsíthatja gyógyulását az azt követő időszakban. Ilyen például a dohányzásról való leszokás – legalább időszakosan -, mivel a nikotin lassítja a gyógyulási folyamatokat, a megfelelő mennyiségű folyadék és vitaminok, nyomelemek (C-vitamin, szelén, cink) fogyasztása, valamint az aszpirin, a ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek használatának mellőzése, mert ezek a véralvadást befolyásolják. 

Mi történik a műtét alatt?

A fogyás utáni alakkorrekció a kombinált plasztikai műtétek közé tartozik, melyet minden esetben altatásban végzünk. Egy műtét keretében mell, has, esetleg kar, combplasztika és zsírleszívás elvégzése történhet, a plasztikai sebész egyéni javaslata alapján. Az esetek többségében a hátsó törzsfalon, a hát felső részén kezdődik, a felesleges bőr és zsírszövet eltávolításával. Második lépésben, kétoldalt a hónalj mentén folytatódik a bőr és zsírfelesleg kimetszése. A mell és a has felső bőrének korrekciója a műtét harmadik szakaszát jelenti. Hölgyek esetén általában emlőfelvarrás útján és szükség esetén implantátum behelyezésével történik a mell új formájának kialakítása. A mell korrekciójánál három bemetszést ejt a plasztikai sebész, egyet a mellbimbó udvar körül, majd attól lefele függőleges irányban, végül pedig az emlőárokban. Férfiaknál a mellkas korrekciójakor a plasztikai sebész eltávolítja a mell és a has felesleges zsír és bőrszövetét a mellbimbóudvar körül történő felvarrással és a hónalji metszések fe
lé vezető oldal metszésekkel. Szükség esetén a karok és a combok korrekciójára is sor kerül. Az itt alkalmazott műtéti technika megegyezik a comb- és karplasztikánál részletezett eljárásokkal. A műtét végén a váladék elvezetésére szívódrainek kerülnek behelyezésre. A műtét átlagos időtartama 4-6 óra, mely során teljes alakformálásra kerül sor.

Gyógyulás, regenerálódás

A fogyás utáni alakkorrekció után ön két éjszakát tölt majd el magánkórházunkban, ahol kellemes és igényes környezetben pihenhet, ám azt javasoljuk, három héten át még felsőtörzsét alápolcolva aludjon, álló helyzetben pedig enyhén hajlott tartást vegyen fel. A műtéti területet 1 héten át nem érheti víz. . A mellkasfalon 48 órára, a hát felső részén 5 napig drain cső kerül behelyezésre. A műtéttel járó természetes fájdalom, a bőr érzéketlensége, duzzanata, véraláfutások három hét elteltével megszűnnek. Az első héten (1-8 nap) önnek szüksége van segítőtársra a mindennapi teendők ellátásában. A beavatkozás után 8 hétig egy speciális fűzőt kell viselnie, amit biztosítunk az Ön számára. A felépülés első két hete alatt minden megerőltető fizikai munkát kerülnie kell, majd a két hét elteltével fokozatosan visszatérhet korábbi életviteléhez. Három hét elteltével könnyű testmozgás elkezdhető. Két hónapig kerülje a szoláriumozást, a napozást és a szauna használatát. A látható hegek kb. 6 hónap alatt, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk az általa meghatározott időközönként hívja vissza. Ugyan a fogyás utáni alakkorrekció műtét előtti vizsgálatok alkalmával igyekszünk minden kockázati tényezőt kiszűrni, ennek ellenére felléphetnek előre nem látható szövődmények. Ezekről és elkerülésük módjáról az első konzultáción tájékoztatja önt plasztikai sebésze.