Mellkisebbítés

Ahogy sok nőnek a kis mellméret okoz nehézséget, úgy olyanok is vannak, akiknek túlságosan dús kebleik jelentenek gondot. A túl nagy mellek negatívan befolyásolhatják a mindennapokat és akár egészségügyi problémákat is okozhatnak. Számukra megfelelő megoldást nyújthat a plasztikai sebészet egy mellplasztikai beavatkozással, a mellkisebbítéssel, mellyel akár egy kosármérettel is csökkenthető a mellbőség.

MIKOR INDOKOLT A MELLKISEBBÍTÉS? 

Bár az esetek többségében a nőknél inkább a kis mellméret vált ki önértékelési zavart, a túl nagy keblek épp úgy ébreszthetnek gátlásokat, miközben hátfájást, gerinc problémákat is okozhatnak. Megnehezítik a divatos ruhadarabok kiválasztását, és gyakran a sportolást is. A mellméret műtéti úton kisebbíthető, így kialakítható a kívánt forma is. A mellkisebbítés után megszűnnek a korábbi egészségügyi problémák, mint a hát- és gerincfájdalmak, javul a testtartás és vendégeink visszajelzése alapján elmondhatjuk, hogy magabiztosabbá váltak, megszűntek korábbi komplexusaik, nőtt az önbizalmuk, ami életük minden területére pozitívan hatott.

LEGGYAKORIBB ESETEK, AMIKOR A MELLKISEBBÍTÉS JELENTI A MEGOLDÁST 

  • A mellek lógása esztétikailag kifejezetten kellemetlen. A mellek nagyobb mérete miatt a korábbi fiatalos, feszes formák is megereszkedhetnek, ami akár súlyos önértékelési zavarokat is előidézhet. Ilyenkor a fogyókúra és a legszigorúbb sportolás sem vezet eredményre, ezért csak a mellkisebbítő műtét jöhet szóba, amely gyorsan elérhető, látványos összképet biztosít.
  • Nehézkes a ruhaválasztás, és a korábbi darabok már nem mutatnak jól. Hiába festene remekül egy ruha, ha a mell mérete miatt egyszerűen nem áll jól, és a test vonásai nem kellően szimmetrikusak. Ebben az esetben szintén a beavatkozás hozhatja el a kényelmes mindennapokat, és végre a korábbi ruhák is előkerülhetnek a szekrény mélyéről.
  • Szülés és a szoptatási időszak után a mellek túl naggyá váltak. A várandósság utáni 1-2 évben kifejezetten nehéz lehet a súlyfelesleget leadni, illetve a szoptatás következtében az emlők is megereszkedhetnek. Ha végre vissza szeretné nyerni a várandósság előtti formáját, válassza bizalommal a magánkórházunkban végzett mellkisebbítő műtétet.
  • A mellek mérete miatt nehezebb a mozgás. Akár a járás is rendkívül kényelmetlen lehet, a sportolás pedig szintén akadályokba ütközhet túl nagy mellek esetén. A mellkisebbítésnek köszönhetően a mozgás közben tapasztalt nehézségeknek végleg búcsút inthet.
  • Gerincfájdalom lép fel a mindennapokban. Sajnos a nagy méretű mellek nemcsak esztétikai szempontból okozhatnak problémát, hanem fizikai fájdalommal is járhatnak. Ugyanis a mellek nagyobb mérete miatt a gerinc folyamatos terhelés alatt állhat, ez pedig néhány év alatt erős gerincfájdalom kialakulásához vezethet.
  • Túl feltűnő a dekoltázs. Sokan a bámészkodó tekintetek és a kellemetlen megjegyzések elkerülése miatt szánják rá magukat a beavatkozásra, hiszen a túlzott feltűnőség legalább akkora gond lehet, mint az önbizalomhiány vagy a kényelmetlen mozgás. Legyen bármi is a mellkisebbítő műtét célja, tapasztalt és empatikus orvosainkra garantáltan számíthat.

MILYEN TÍPUSAI VANNAK A MELLKISEBBÍTŐ MŰTÉTNEK? 

A mellkisebbítő beavatkozás két típusát különböztetjük meg. Első esetben csupán kisebb korrekció szükséges, ezért ilyenkor egyetlen kisebb méretű bemetszést ejtünk az emlőudvar körül, amelyet még egy kiegészítő bemetszés kísérhet. Azonban nagyobb fokú mellkisebbítés esetén az előbb említett két metszésen kívül még egy merőleges vagy függőleges vágásra is szükség lehet a kívánt testkép elérése érdekében.

Természetesen magánkórházunkban kisebb és nagyobb mértékű mellkisebbítő műtéteket is végzünk, aminek köszönhetően mindig számíthat ránk. Sőt, a kombinált mellplasztika keretein belül akár a mellfelvarrásra és a mellkisebbítésre is egyetlen operáció folyamán sort keríthetünk. Így Önnek nem kell két műtéten részt vennie, hanem akár egy nap alatt elérheti az ideális, fiatalos formát.

MI TÖRTÉNIK AZ ELSŐ KONZULTÁCIÓN? 

Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg önt, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a műtét mellett dönt. Ezután megbeszélik a személyre szabott lehetőségeket, orvosa elmagyarázza a különféle műtéti technikákat és megmutatja, hol fognak elhelyezkedni a műtéti hegek. Ezt követően átbeszélik az esetleges kizáró okokat és a lehetséges szövődményeket.

FELKÉSZÜLÉS A MŰTÉTRE 

Mint minden műtéti beavatkozás esetében, így a mellkisebbítés előtt is szükség van arra, hogy ön egy teljes körű kivizsgáláson vegyen részt, mely magában foglalja a laborvizsgálatokat, szükség esetén EKG és röntgenfelvételek, valamint ultrahang és mammográfia készítését is. Magánkórházunkban minden szükséges vizsgálatot elvégzünk egy időben, hogy időt takarítsunk meg az ön számára és kényelmesebbé tegyük az előkészületeket a mellkisebbítésre. Ekkor néhány életviteli tanácsot kap, amelyek segítségével felkészülhet a mellkisebbítő műtétre és felgyorsíthatja gyógyulását az azt követő időszakban. Ilyen például a dohányzásról való leszokás – legalább időszakosan -, mivel a nikotin lassítja a gyógyulási folyamatokat, a megfelelő mennyiségű folyadék és vitaminok, nyomelemek (C-vitamin, szelén, cink) fogyasztása, valamint az aszpirin, a ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek használatának mellőzése, mert ezek a véralvadást befolyásolják.

MI TÖRTÉNIK A MELLKISEBBÍTŐ MŰTÉT ALATT? 

Az altatásban végezett mellkisebbítés során az úgynevezett T-vonalban végzi el plasztikai sebészünk a bemetszést, tehát a mellbimbó udvara körül, és onnan kiindulva függőlegesen az úgynevezett emlőárok irányában, ahol egy vízszintes metszéssel folytatja a mell alatti redőben. Ezután kerül eltávolításra a zsírszövet, és a mirigyállomány egy része, valamint a felesleges bőr. A plasztikai sebész a megmaradt mirigyállományból alakítja ki az esztétikus, formás mellet. A mellkisebbítés - az esetek többségében - nem befolyásolja a szoptatásra való képességet a későbbiekben. Plasztikai sebészünk a beavatkozás lezárásakor kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli önt egy későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségtől. A teljes beavatkozás 2,5-3 órát vesz igénybe.

GYÓGYULÁS, REGENERÁLÓDÁS 

A mellkisebbítés után ön egy éjszakát tölt el magánkórházunkban, ahol kellemes és igényes környezetben pihenhet. A műtéti területet egy héten át nem érheti víz. A speciális melltartót – melyet mi biztosítunk az ön számára – nyolc héten át szükséges viselnie. Az első két hétben fontos kerülnie minden megerőltető fizikai tevékenységet, ezután pedig fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk az általa meghatározott időközönként hívja vissza.  A látható hegek kb. 6 hónap alatt, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be. Ugyan a mellkisebbítés előtti vizsgálatok alkalmával igyekszünk minden kockázati tényezőt kiszűrni, ennek ellenére felléphetnek előre nem látható szövődmények. Ezekről és elkerülésük módjáról az első konzultáción tájékoztatja önt plasztikai sebésze.
A mellkisebbítés után hegvonal marad a bőrön, néhány látható és nem látható helyen. A műtéti hegek maradandóak, de az idő múlásával fokozatosan halványodnak. A mell végleges formáját fél év után nyeri el.

MELLKISEBBÍTÉS ÁRA 

Aktuális árainkat megtalálja az árak menüpont alatt. 

Miért döntsön a Dr. Rose Magánkórház mellett? 

  • Tapasztalt plasztikai sebészekkel várjuk. Sebészeink a mellkisebbítés területén kiemelt szakértelemmel rendelkeznek, magánkórházunkban  a legjobb kezekben lesz.
  • Személyre szabottan segítünk. Konzultációnk során pontosan felmérjük az igényeit és elvárásait, majd egyénre szabott kezelési tervet készítünk az optimális végeredmény érdekében.
  • Empatikusan és türelmesen segítünk. Munkánkat végig az empátia és a segítőkészség jellemzi.
  • Exkluzív környezet. Prémium színvonalú fekvőbeteg részlegünkön 3 műtő és 19, minden igényt kielégítő betegszoba – 25 betegággyal – áll pácienseink rendelkezésére. A legmagasabb szakmai színvonal találkozik a gyógyulást segítő egyedi környezettel, ahol biztonságban és nyugalomban gyógyulhat.

A mellkisebbítés műtéttel kapcsolatos kérdéseivel forduljon bizalommal a Dr. Rose Magánkórház orvosaihoz.