Mellkisebbítésre van szükségem?

2023. május 31.

A mellnagyobbítás kétségkívül a leggyakoribb plasztikai műtétek egyike. Viszont nem szabad elfeledkezni azokról a nőkről sem, akik genetikailag olyan nagy méretekkel rendelkeznek, hogy a mindennapi tevékenységeik is fájdalommal járnak. A fájdalom jelentkezhet nyakban, vállban vagy hátban. Amikor a fájdalom tartóssá válik, és egyre nehezebbé válnak a mindennapi tevékenységek, akkor érdemes elgondolkodni a mellkisebbítő műtéten. A mellkisebbítő műtétet abban az esetben javasolja a plasztikai sebész, ha a páciens életminőségét már súlyosan befolyásolja a fájdalom.

drrose-mellkisebbites-plasztikai-mutet-breast-reduction.png

Életminőség javulás

A mellkisebbítés azonnali javulást hoz egy fájdalmakkal nehezített nő életébe. A páciens tartása javul, a hát- és nyakfájás szinte azonnal megszűnik. Jobban érzik magukat sportolás közben: nem okoznak gondot a kardiógyakorlatok pl.: ugrálás vagy futás. 

A mellkisebbítő műtét 

A mellkisebbítő műtét során mindig történik felvarrás is. A mellfelvarrás során a megereszkedett mellett korrigálják, a mellkisebbítés során a mellfelvarrás mellett a mirigyállományból is távolítanak el részeket. Egy aszimmetrikus mell esetében a mirigyállomány bizonyos mértékű eltávolításával korrigálják az eltérést. Fontos megjegyezni, hogy minden nő más és mindenkinek egyedi igényei vannak. A plasztikai sebészeinknek fontos, hogy a pácienseinkkel együttműködve dolgozzanak ki egy célt, ami megfelel a páciens személyes igényeinek és elvárásainak.

Magas páciens elégedettségi arány

A mellkisebbítő műtét esetében a legnagyobb a páciens elégedettség, hiszen a beavatkozással megszűnnek a fájdalommal járó tünetek, ez a műtéttípus az esztétikai és rekonstrukciós műtét határán mozog. A plasztikai sebészek ezzel a műtéttípussal érik el az optimális méretű kebleket, amire oly régóta vágynak a páciensek.  Sok páciens a műtét után úgy gondolja, hogy már jóval korábban túl kellett volna esnie beavatkozáson, annyival jobban érzik magukat közvetlenül a műtét után. 

Eldöntötte? Íme néhány tanács, hogy készüljön fel a műtétre:

  • Konzultáció: várjuk ingyenes plasztikai sebészeti konzultációnkon a Dr. Rose Magánkórházban. Orvosaink segítenek megérteni a műtét folyamatát, és az elvárásokhoz mérten a legjobb eredményt fogják megalkotni. 
  • Egészségi állapot: a Dr. Rose Magánkórházban teljes körű kivizsgálás történik a plasztikai műtétet megelőzően, mindez egy nap alatt, egy helyen. Ekkor kizárunk minden lehetséges okot, ami befolyásolja a műtétet. 
  • Műtét előtt: plasztikai sebészeink, tanácsadónőink javasolhatnak olyan életmódbeli változtatásokat, amik a műtét utáni gyógyulást segítik. A regenerálódást segítheti a dohányzásról való leszokás, az alkoholfogyasztás csökkentése vagy az egészségesebb étkezés. 
  • Elvárások: a konzultáció előtt érdemes átgondolni, hogy milyen eredményt szeretne viszontlátni a tükörben. Ez azt elvárás egyértelműen megbeszélni az orvosával a konzultáción, hogy elvárások és az elérhető eredmény minél közelebb kerüljenek egymáshoz.
  • Gyógyulás: a konzultáció során plasztikai sebészeink és tanácsadónőink minden gyógyulási folyamatról megfelelően tájékoztatják. A műtétet követően egy éjszakát tartózkodnak a pácienseink a kórházban, után otthon folytatódik a gyógyulás. Az első hetekben javasoljuk, hogy valaki legyen Ön mellett a mindennapi tevékenységek megkönnyítéséhez. A tökéletes eredményhez és teljes gyógyuláshoz türelem és az orvosi tanácsok követése elengedhetetlen. 

Forrás:
https://www.plasticsurgery.org/news/articles/is-breast-reduction-right-…;