Szálbehúzás

Mi a szálbehúzás?

Az idő múlásával elsőként az arcon jelennek meg az öregedés jelei. A stressz, a napsugárzás, a környezetszennyezés mind nyomot hagy az arcbőrön. 35 éves kor felett bőrünk lazábbá, petyhüdtté válhat. A szálbehúzás segítségével műtéti beavatkozás nélkül a megereszkedett arc megemelhető, az arc különböző ráncai kezelhetőek, az arcbőr rugalmassága helyreállítható. Az FTC, COG illetve Silhouette Soft szálakkal történő szálbehúzás egy nem műtéti eljárás, amely allergiás reakcióktól mentesen, metszések nélkül, 100%-ig természetes biolifting fonalak használatával, azonnali, tartós eredményt ér elA hagyományos nyugati thread lift eljárás, illetve a keleti, akupunktúrás, izomfájdalmat csökkentő szálbeültető beavatkozások elemeiből merít. A bőr fiatalítása mellett a szöveteket is megemeli.

Mikor indokolt a szálbehúzás?

Ezt az eljárást azoknak ajánljuk, akik a bőr öregedésének jeleit, illetve a stressz, a napsugárzás és a környezetszennyezés nyomait műtéti beavatkozás nélkül szeretnék eltüntetni az arc területéről. Az FTC, COG illetve Silhouette Soft szálbehúzással, tehát úgynevezett biolifting fonalak alkalmazásával azonnal lehetséges megemelni a megereszkedett, kissé petyhüdté vált bőrt. A szálak fő alkotóeleme felszívódó, emberi szövetekkel kompatibilis polymer, mely fokozza a bőr saját kollagén termelését és segíti új kollagén kötegek létrehozását. Előnye, hogy nemcsak a bőrt, hanem a szöveteket is megemeli, tartós megoldást nyújtva a 35 év feletti öregedési jelek csökkentésére.

Mi történik az első konzultáción?

Mint bármilyen beavatkozást, a szálbehúzásos bőrfiatalítást is állapotfelméréssel egybekötött konzultáció előz meg szakorvosunkkal. Ez lehetőséget nyújt arra, hogy a szakorvos felmérje a bőr aktuális állapotát, hogy ez alapján, illetve az ön igényei, elvárásai szerint személyre szabott javaslatot tegyen arra, melyik kezelés, esetlegesen kezeléskombináció a legideálisabb az ön számára. A szálbehúzásos arcfiatalítás ugyanis arra is alkalmas, hogy egyéb esztétikai plasztikai és kozmetológiai eljárással ötvözzük, mint a b.tox ránctalanítás, ráncfeltöltés, vagy a kémiai hámlasztás. Ezután a szakorvos kezelési tervet készít: dönt a beavatkozás menetéről, a szálak típusáról és azok elhelyezkedéséről, mivel mindannyian különbözőek vagyunk, így az arcfeszesítés szálbehúzással eljárás is minden esetben egyedi. 

Felkészülés a beavatkozásra

A plasztikai műtétek előkészületeivel szemben ebben az esetben a konzultáción elvégzett vizsgálatokat követően továbbiakra nincs szükség, ám ajánljuk bizonyos életmódbeli változások beiktatását az kezelés eredményének fokozása érdekében. Javasoljuk, hogy ne dohányozzon, ezzel elősegítve a bőrregenerációs folyamatokat. A beavatkozás előtt fogyasszon könnyű ételeket, ügyeljen a megfelelő folyadékbevitelre. A szálbehúzás előtt két héttel továbbá ellenjavallt az aszpirin, illetve a ginkgo biloba és egyéb gyógynövény hatóanyagú természetgyógyászati készítmények szedése.

Mi történik a beavatkozás alatt?

A nagyjából 30-60 perces eljárást helyi érzéstelenítésben végezzük műtőben vagy rendelőben. Az érintett bőrfelület szakszerű megtisztítása és az érzéstelenítés után a szakorvosunk több irányból teljesen bio-kompatibilis, tehát biológiailag felszívódó steril fonalakat helyez számos helyre a bőralja rétegeibe vékony tűk segítségével. Ezek egyrészt megemelik a szöveteket, másrészt serkentenek bizonyos regenerációs folyamatokat, ezáltal fokozzák a bőr feszességéért is felelős kollagénrostok termelődését. Olyan hatékonyan stimulálják a sebgyógyulási folyamatokat, hogy a bőrszövet nemcsak összehúzódik, hanem emellett új, saját kollagénkötegek jönnek létre. Az erős feszesítő hatás mellett a bioszálak fél éven át, egészen felszívódásukig mechanikusan is megtámasztják a bőrt, élénkítik az anyagcserét és a nyirokkeringést.

Milyen eredményeket várhat a beavatkozástól?

A szálbehúzásos arcfiatalítás előnye, hogy már a beavatkozás után tapasztalhatja a kezelés hatását: a bőrtónus javulását, a bőr feszességének, rugalmasságának fokozódását. Néhány hónap múlva pedig a kezelés eredménye eléri maximumát, hiszen ennyi idő után képződnek új kollagénkötegek a bőrben: az arcbőr fiatalosabb megjelenésű lesz, az arckontúrok határozottabbá válnak. Ez a hatás egyéni adottságok függvényében akár 2-3 évig is látható, de az eljárás 2-4 alkalommal megismételhető.

Gyógyulás, utókezelés

A kezelés után csupán rövid időre kell bent maradnia a Dr. Rose Magánkórházban, megfigyelés céljából. Néhány óra után otthonába távozhat, vagy nyugodtan végezheti szokásos teendőit. Fontos azonban, hogy az első héten még kerülje a megerőltető fizikai munkát. Ezalatt az időszak alatt még előfordulhat bőrpír, duzzanat, enyhe bevérzés, de ezek néhány nap múlva elmúlnak, megelőzésképpen javasoljuk a kezelt bőrfelület hűtését és megfelelő hidratálását. Tapasztalhat még húzó hatást, érezheti a szálakat, ám ezek az érzetek rövid időn belül elmúlnak. Allergiás reakcióra vagy későbbi szövődményekre nem kell számítania. A kezelés után 2-3 héttel már nyugodtan végezhet könnyed testmozgást is, a napozástól, szolárium-használattól, illetve szaunázástól azonban még óvakodjon. A szálbehúzásos arcfiatalítást követően nagyon csekély bármely komplikáció előfordulásának esélye, ezekről szakorvosunk az első konzultáción tájékoztatja önt. A kezelés után – előre meghatározott időpontban – kontrollvizsgálaton kell részt vennie.