Mellimplantátum csere

A mellimplantátum csere nem más, mint a korábban beültetett szilikon implantátumok eltávolítása, majd pótlása egy új termékkel. Ezt a beavatkozást bizonyos időközönként, illetve a meglévő implantátumnál fellépő problémák miatt, esetleg esztétikai céllal érdemes elvégezni.

Mikor indokolt a mellimplantátum csere?

A korábban beültetett mellimplantátum cseréje több okból is indokolt lehet. Legtöbbször a mellimplantátum „elöregedése” miatt, valamint esztétikai céllal (pl. méret-, pozíció vagy formaváltás) történik a beavatkozás. Előfordulhat a mellimplantátum sérülése, nem megfelelő minősége és késői szövődmény miatt is (pl. tokzsugorodás), ami miatt az implantátum cseréjére van szükség, ami egy újabb mellplasztika beavatkozással jár. A mellimplantátum csere műtét után büszke lehet nőiessége legszebb szimbólumára, problémamentesen élhet megújult kebleivel.

Mi történik az első konzultáción?

A konzultáció során plasztikai sebészünk felméri az ön melleinek aktuális állapotát és tapasztalatai, valamint referenciái – és az ön igényei - alapján a lehető legjobb eredményt hozó megoldást javasolja, illetve meg is mutatja a műtét utáni várható eredményt. 
Magánkórházunkban jelenleg a Mentor és Motiva márkájú implantátumokat használjuk, melyek vezető amerikai gyártók FDA, illetve CE minősítésű termékei. A Mentor implantátumok élethosszig tartó garanciával rendelkeznek, míg a Motiva termékek szabadalmaztatott nanotechnológiás SilkSurface® felülettel készül a még nagyobb biztonság érdekében. Az implantátumok - formájukat tekintve -, lehetnek kerek vagy csepp anyagúak, texturált felszínűek, de a legnagyobb biztonságot és legjobb minőséget biztosítják.

Felkészülés a műtétre

Mint minden műtéti beavatkozás esetében, így a mellimplantátum csere előtt is szükség van arra, hogy ön egy teljes körű kivizsgáláson vegyen részt, mely magában foglalja a laborvizsgálatokat, szükség esetén EKG és röntgenfelvételek, valamint ultrahang és mammográfia készítését is. Klinikánkon minden szükséges vizsgálatot elvégzünk egy időben, hogy időt takarítsunk meg az ön számára és kényelmesebbé tegyük az előkészületeket a mellimplantátum cserére. Ekkor néhány életviteli tanácsot kap, amelyek segítségével felkészülhet a mellimplantátum csere műtétre és felgyorsíthatja gyógyulását az azt követő időszakban. Ilyen például a dohányzásról való leszokás – legalább időszakosan -, mivel a nikotin lassítja a gyógyulási folyamatokat, a megfelelő mennyiségű folyadék és vitaminok, nyomelemek (C-vitamin, szelén, cink) fogyasztása, valamint az aszpirin, a ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek használatának mellőzése, mert ezek a véralvadást befolyásolják.

Mi történik a műtét alatt?

A mellimplantátum csere műtétre minden esetben altatásban kerül sor. Az implantátum behelyezésének módját a mellimplantátum csere műtétet végző plasztikai sebész határozza meg, az ön adottságait, mellszerkezetét és a korábbi műtéti heget figyelembe véve. A mellplasztika során a plasztikai sebész általában a korábbi műtéti metszés hegének eltávolításával néhány centiméteres metszést ejt a mell alatti redőben. Ezt követően a meglévő mellimplantátumot eltávolítja, a korábbi tokot kimetszi, majd az új implantátumot részlegesen a mellizom alá helyezi (dual plane technika). A mellimplantátum csere műtét általában egy órát vesz igénybe. A mellimplantátum csere műtét után vékony hegvonal marad a bőrön, alig látható helyen, amik maradandóak, de az idő múlásával fokozatosan halványodnak. A mellek végleges formájukat fél-egy év után nyerik el.

Gyógyulás, regenerálódás

A mellnagyobbítást követően egy éjszakát el kell töltenie Magánkórházunkban, hogy kényelmes és kellemes környezetben pihenjen a műtét utáni első éjszaka. Másnap reggel plasztikai sebészünk megvizsgálja a beavatkozás helyét, a műtéti területet egy héten át nem érheti víz. A mellimplantátum csere után 4 héten át speciális melltartót kell viselnie, ezt mi biztosítjuk az ön számára. A műtétet követő két hétben kerülni kell minden megerőltető fizikai tevékenységet, de ennek letelte után fokozatosan visszatérhet mindennapi teendőihez, a harmadik hét után könnyű testmozgás már végezhető. A beavatkozás után két hónapig kerülni kell a szoláriumozást, napozást és a szauna használatát. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk az általa meghatározott időközönként hívja vissza.  A külső hegek gyógyulási ideje kb. 6 hónap, míg a belső hegek 2 év alatt gyógyulnak be teljesen. A heggyógyulás elősegítése érdekében hegkezelő krémek használata javasolt. Ugyan a mellimplantátum csere előtti vizsgálatok alkalmával igyekszünk minden kockázati tényezőt kiszűrni, ennek ellenére felléphetnek előre nem látható szövődmények. Ezekről és elkerülésük módjáról az első konzultáción tájékoztatja önt plasztikai sebésze.
A mellnagyobbítás után vékony hegvonal marad a bőrön, alig látható helyen, amik maradandóak, de az idő múlásával fokozatosan halványodnak. A keblek végleges formájukat fél-egy év után nyerik el.