B.tox ránctalanító kezelés

A b.tox kezelés összefoglaló elnevezés, minden olyan terápia idetartozik, amelyet a botulinum toxin megfelelően hígított oldatával végeznek. A b.tox felhasználhatósága nagyon széleskörű. A ránctalanító kezelés lényege, hogy a mimikai izmok működésének korlátozásával megakadályozza a ráncképződést, illetve a ráncok látványos mélyülését azáltal, hogy átmenetileg blokkolja a ráncok kialakulásáért felelős izmokat és a perifériás ideg-izom közötti ingerület átvitelét. A hatás mértéke és ideje némileg függ a beadott mennyiségtől és a beadás helyétől.

Mikor indokolt a b.tox ránctalanító kezelés?

A botulinum toxin – rövid nevén b.tox – injekciót elsősorban a mimikai ráncok elsimítására, illetve elmélyülésük megakadályozására szoktuk alkalmazni. Kevésbé közismert, hogy ez az indikáción túli alkalmazás alkalmas a szemöldök megemelésére, a szemrés nyitottságának fokozására, „tic”-jellegű arcrángások, migrénes fejfájást okozó érgöcsök megszüntetésére a felső fogíny kivillanásának korrekciójára, ajakformálásra, illetve a túlzott mértékű izzadás csökkentésére a hónalj, talp és tenyér területén.

Mi történik az első konzultáción?

Bőrgyógyászunk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, és választ ad felmerülő kérdéseire, illetve beszélnek a kezelés hatására várható eredményekről.

Felkészülés a beavatkozásra

A plasztikai műtétek előkészületeivel szemben ebben az esetben a konzultáción elvégzett vizsgálatokat követően továbbiakra nincs szükség. A beavatkozás előtt fogyasszon könnyű ételeket, ügyeljen a megfelelő folyadékbevitelre, illetve ellenjavallt az aszpirin, illetve a ginkgo biloba és egyéb gyógynövény hatóanyagú természetgyógyászati készítmények szedése.

Mi történik a beavatkozás alatt?

A helyi érzéstelenítésben végzett b.tox kezelés során az orvos a botulinum toxin higított oldatát fecskendezi a kezelendő terület mimikai izomzatába, az előre megtervezett és bejelölt pontokon. A leggyakrabban a szemkörnyéken és a homlokon alkalmazzunk az eljárást. A hatás függ többek között a felhasznált hatóanyag mennyiségtől és a beadás helyétől. A beavatkozás nagyjából 15 percet vesz igénybe.

Milyen eredményeket várhat a beavatkozástól?

A b.tox összetevői több lépésben fejtik ki hatásukat, ezért a hatásmaximum pár nappal az injekció beadása után jön létre. A b.tox ránctalanító kezelés hatóideje több tényezőtől függ, , a hatóanyag dózisától, az egyén metabolizációs folyamatától, a hígításától és a beadás módjától. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy 4-5 hónap után szokott felmerülni az újabb beavatkozás szükségessége. Természetesen a felsorolt tényezők miatt, ez az idő hosszabb vagy rövidebb is lehet. A b.tox ránctalanító kezelést követően tapasztalni fogja, hogy ráncai halványodnak, a kezelt területen kisimul a bőre, ezáltal arca biológiai életkorához képest megfiatalodik.

Gyógyulás, utókezelés

Általánosan elmondható, hogy kb. 72 óra elteltével áll be a teljes hatás, ezért ez idő alatt nem javasoltak az extrém testhelyzetek (pl.: mélyen előre hajlás) mert így a hatóanyag esetlegesen átszivároghat más területekre. Egyes esetekben enyhe duzzanat, bevérzés jelentkezhet a szúrás helyén, az esetleges mellékhatásokról és megelőzésükről szakorvosa tájékoztatni fogja önt a konzultáció során. Hogy az izmok milyen mértékben blokkolódnak, az függ a beadott anyag mennyiségétől és az egyéni adottságoktól is. A kezelés megismétlésére 3-4 hónap után kerülhet sor, de az egyedi paraméterek függvényében ez az idő lehet hosszabb vagy rövidebb is. Mélyebb ráncok esetében, egy héttel a b.tox kezelést követően lehetőség van hyaluronos ráncfeltöltésre is, így az eredmény még harmonikusabb lesz.

Kapcsolódó blogbejegyzések