Ráncfeltöltés

A ráncfeltöltő kezelések műtéti beavatkozás nélkül adják vissza az arc fiatalos megjelenését. Az injektábilis implantátumokkal elsődlegesen azokon a ráncokon lehet segíteni, amelyek kötőszöveti sorvadás vagy hiány miatt lépnek fel.

Mikor indokolt a ráncfeltöltés?

A káros környezeti hatások és az idő múlása a bőr elöregedéséhez vezet, ami sajnos arcunkon válik a leghamarabb láthatóvá. A folyamat kozmetikai és szépészeti eljárásokkal lassítható, de meg nem állítható. A különféle ráncfeltöltő kezelések azonban akár éveken át jól palástolhatják a problémát, visszaadva az arc fiatalos megjelenését. Az injekcióval a bőr alá juttatható töltőanyagok segítségével a homlok vékonyabb ráncai, az orrnyereg felett induló, függőleges irányba futó mélyebb ránc, a glabella, a szemöldök, az orr környéki barázdák, valamint az ajkak területe kezelhető.

Mi történik az első konzultáción?

Szakorvosunk személyes konzultáció során megvizsgálja az ön bőrét, felméri annak állapotát. Választ ad felmerülő kérdéseire, illetve tájékoztatja a kezelés menetéről és várható eredményeiről is. Amennyiben korábban már volt ráncfeltöltése, arról mindenképp tájékoztassa szakorvosát, mert az meghatározhatja a választott töltőanyag típusát.

Felkészülés a beavatkozásra

A plasztikai műtétek előkészületeivel szemben ebben az esetben a konzultáción elvégzett vizsgálatokat követően továbbiakra nincs szükség, ám ajánljuk bizonyos életmódbeli-változások beiktatását az kezelés eredményének fokozása érdekében. Javasoljuk, hogy ne dohányozzon, a beavatkozás előtt fogyasszon könnyű ételeket, ügyeljen a megfelelő folyadékbevitelre, illetve ráncfeltöltés előtt két héttel ellenjavallt az aszpirin, illetve a ginkgo biloba- és egyéb gyógynövény hatóanyagú természetgyógyászati készítmények szedése.

Mi történik a beavatkozás alatt?

A helyi érzéstelenítésben – kikevert érzéstelenítő krémmel - végzett ráncfeltöltés során plasztikai sebészünk vékony tűvel fecskendezi be a töltőanyagot az érintett területre. Mivel az injekciózásnak többféle technikája lehetséges, a megfelelő kiválasztásáról szakorvosa dönt az előzetes konzultáció során. Intézményünkben leggyakrabban a Juvederm termékcsalád felszívódó töltőanyagait alkalmazzuk – más, szintén felszívódó töltőanyagok mellett -, melyek hatóanyaga a hyaluronsav, bőrünk természetes alkotóeleme. A beavatkozás 10-15 percet vesz igénybe.

Milyen eredményeket várhat a beavatkozástól?

A ráncfeltöltés eredménye azonnal látszik, a ráncok halványodnak, az arc vonalai finomodnak. Reggel örömmel néz majd a tükörbe, igazi időutazásban lesz majd része, mintha 10 évvel ezelőtti önmagát látná.

Gyógyulás, utókezelés

A ráncfeltöltés után azonnal visszatérhet mindennapi teendőihez. Enyhe bőrpír, duzzanat, a tűszúrások helyén apró véraláfutások keletkezhetnek, de ezek nagyon gyorsan, legfeljebb pár nap alatt elmúlnak. Általánosságban elmondható, hogy a kezelés megismétlésére 8-12 hónap után kerülhet sor, az egyedi paraméterek függvényében.