Mellnagyobbítás

A mell a nőiesség szimbóluma, így sok hölgynek okozhat lelki problémát és önértékelési zavart, ha méretük vagy formájuk nem megfelelő. A mellnagyobbítás a leggyakoribb plasztikai műtétek egyike, melynek során szilikonból készült mellimplantátummal növeljük meg a mellek méretét, illetve visszapótoljuk az elvesztett volument. A mellnagyobbításon átesett nők ismét büszkék lehetnek nőiességük legszebb szimbólumára, önbizalmuk megnő, ami vendégeink visszajelzése alapján, életük minden területére pozitív kihatással van. 

Mikor indokolt a mellnagyobbítás?

A szép, telt női mell a nőiesség és a szexualitás, valamint a fiatalság egyik legfontosabb szimbóluma a nők számára. Éppen ezért, ha a mellek kissé megereszkednek, elvesztik formájukat vagy éppen aszimmetrikusak, netán a természet kis mellekkel áldotta meg és nagyobbra, nőiesebbre vágyik, az sok nő számára okoz lelki problémákat, önértékelési zavarokat, melyek hosszú távon a szexuális élet megromlásához, illetve akár depresszióhoz is vezethetnek. Ez a helyzet könnyen elkerülhető azonban mellimplantátumok behelyezésével, melynek méretéről és típusáról a személyes konzultáción történő vizsgálat során egyeztet Önnel plasztikai sebészünk. A mellnagyobbításon átesett nők ismét büszkék lehetnek nőiességük legszebb szimbólumára, önbizalmuk megnő, ami vendégeink visszajelzése alapján, életük minden területére pozitív kihatással van. 

Mi történik az első konzultáción?

A konzultáció során plasztikai sebészünk felméri az ön melleinek aktuális állapotát és tapasztalatai, valamint referenciái – és az ön igényei - alapján a lehető legjobb eredményt hozó megoldást javasolja, illetve meg is mutatja a műtét utáni várható eredményt. Magánkórházunkban jelenleg a Mentor és Motiva márkájú implantátumokat használjuk, melyek vezető amerikai gyártók FDA, illetve CE minősítésű termékei. A Mentor implantátumok élethosszig tartó garanciával rendelkeznek, míg a Motiva termékek szabadalmaztatott nanotechnológiás SilkSurface® felülettel készül a még nagyobb biztonság érdekében. Az implantátumok - formájukat tekintve -, lehetnek kerek vagy csepp anyagúak, texturált felszínűek, de a legnagyobb biztonságot és legjobb minőséget biztosítják.

Felkészülés a műtétre

Mint minden műtéti beavatkozás esetében, így a mellnagyobbítás előtt is szükség van arra, hogy Ön egy teljes körű kivizsgáláson vegyen részt, mely magában foglalja a laborvizsgálatokat, szükség esetén EKG és röntgenfelvételek, valamint ultrahang és mammográfia készítését is. Magánkórházunkban minden szükséges vizsgálatot elvégzünk egy időben, hogy időt takarítsunk meg az ön számára és kényelmesebbé tegyük az előkészületeket a mellnagyobbításra. Ekkor néhány életviteli tanácsot kap, amelyek segítségével felkészülhet a mellnagyobbító műtétre és felgyorsíthatja gyógyulását az azt követő időszakban. Ilyen például a dohányzásról való leszokás – legalább időszakosan -, mivel a nikotin lassítja a gyógyulási folyamatokat, a megfelelő mennyiségű folyadék és vitaminok, nyomelemek (C-vitamin, szelén, cink) fogyasztása, valamint az aszpirin, a ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek használatának mellőzése, mert ezek a véralvadást befolyásolják.

Mi történik a műtét alatt?

A mellnagyobbítás műtétet minden esetben altatásban végzi plasztikai sebészünk. Az operáció során a lehető legkisebb, de szükséges bemetszést ejti meg a mell alatt és ezen keresztül helyezi be a konzultáció során kiválasztott implantátumot a mirigyállomány vagy az izom alá, függően a mell szerkezetétől és az ennek megfelelő protokolltól. A sebet felszívódó varratokkal zárja le, így később varratszedésre nincs szükség. A beavatkozás megközelítőleg 1 órát vesz igénybe.

Gyógyulás, regenerálódás

A mellnagyobbítást követően egy éjszakát el kell töltenie magánkórházunkban, hogy kényelmes és kellemes környezetben pihenjen a műtét utáni első éjszaka. Másnap reggel plasztikai sebészünk megvizsgálja a beavatkozás helyét, a műtéti területet egy héten át nem érheti víz. A mellnagyobbítás után 4 héten át speciális melltartót kell viselnie, ezt mi biztosítjuk az ön számára. A műtétet követő két hétben kerülni kell minden megerőltető fizikai tevékenységet, de ennek letelte után fokozatosan visszatérhet mindennapi teendőihez, a harmadik hét után könnyű testmozgás már végezhető. A beavatkozás után két hónapig kerülni kell a szoláriumozást, napozást és a szauna használatát. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk az általa meghatározott időközönként hívja vissza.. A külső hegek gyógyulási ideje kb. 6 hónap, míg a belső hegek 2 év alatt gyógyulnak be teljesen. A heggyógyulás elősegítése érdekében hegkezelő krémek használata javasolt. Ugyan a mellnagyobbítás előtti vizsgálatok alkalmával igyekszünk minden kockázati tényezőt kiszűrni, ennek ellenére felléphetnek előre nem látható szövődmények. Ezekről és elkerülésük módjáról az első konzultáción tájékoztatja önt plasztikai sebésze.A mellnagyobbítás után vékony hegvonal marad a bőrön, alig látható helyen, amik maradandóak, de az idő múlásával fokozatosan halványodnak. A keblek végleges formájukat fél-egy év után nyerik el.