Mellnagyobbítás

A mellnagyobbítás a leggyakoribb plasztikai műtétek egyike, melynek során szilikonból készült mellimplantátummal növelik meg a mellek méretét, illetve visszapótolják az elvesztett volument, ami terhesség és szoptatás vagy egy, a mellszövetet érintő betegség után, illetve életkori sajátosságként alakulhat ki. Manapság már a mellnagyobbítás elfogadottá vált a társadalom számára. Ennek oka nemcsak a nyílt kommunikációban rejlik, hanem abban is, hogy a plasztikai sebészek mottója évek óta a természetesség, így a mellnagyobbítás már nem jelent egyet a hatalmas, néha groteszk mellekkel, leggyakrabban észre sem lehet venni, hogy implantátum növeli a keblek méretét.

Mikor indokolt a mellnagyobbítás?

A szép, telt női mell a nőiesség és a szexualitás, valamint a fiatalság egyik legfontosabb szimbóluma a nők számára. Éppen ezért, ha a mellek kissé megereszkednek, elvesztik formájukat vagy éppen aszimmetrikusak, netán a természet kis mellekkel áldotta meg és nagyobbra, nőiesebbre vágyik, az sok nő számára okoz lelki problémákat, önértékelési zavarokat, melyek hosszú távon a szexuális élet megromlásához, illetve akár depresszióhoz is vezethetnek. Ez a helyzet könnyen elkerülhető azonban mellimplantátumok behelyezésével, melynek méretéről és típusáról a személyes konzultáción történő vizsgálat során egyeztet Önnel plasztikai sebészünk. A mellnagyobbításon átesett nők ismét büszkék lehetnek nőiességük legszebb szimbólumára, önbizalmuk megnő, ami vendégeink visszajelzése alapján, életük minden területére pozitív kihatással van. 

Mi történik az első konzultáción?

A konzultáció során plasztikai sebészünk felméri az ön melleinek aktuális állapotát és tapasztalatai, valamint referenciái – és az ön igényei - alapján a lehető legjobb eredményt hozó megoldást javasolja, illetve meg is mutatja a műtét utáni várható eredményt. Magánkórházunkban jelenleg a Mentor és Motiva márkájú implantátumokat használjuk, melyek vezető amerikai gyártók FDA, illetve CE minősítésű termékei. A Mentor implantátumok élethosszig tartó garanciával rendelkeznek, míg a Motiva termékek szabadalmaztatott nanotechnológiás SilkSurface® felülettel készül a még nagyobb biztonság érdekében. Az 
implantátumok - formájukat tekintve -, lehetnek kerek vagy csepp anyagúak, texturált felszínűek, de a legnagyobb biztonságot és legjobb minőséget biztosítják.

Felkészülés a műtétre

Mint minden műtéti beavatkozás esetében, így a mellnagyobbítás előtt is szükség van arra, hogy Ön egy teljes körű kivizsgáláson vegyen részt, mely magában foglalja a laborvizsgálatokat, szükség esetén EKG és röntgenfelvételek, valamint ultrahang és mammográfia készítését is. Magánkórházunkban minden szükséges vizsgálatot elvégzünk egy időben, hogy időt takarítsunk meg az ön számára és kényelmesebbé tegyük az előkészületeket a mellnagyobbításra. Ekkor néhány életviteli tanácsot kap, amelyek segítségével felkészülhet a mellnagyobbító műtétre és felgyorsíthatja gyógyulását az azt követő időszakban. Ilyen például a dohányzásról való leszokás – legalább időszakosan -, mivel a nikotin lassítja a gyógyulási folyamatokat, a megfelelő mennyiségű folyadék és vitaminok, nyomelemek (C-vitamin, szelén, cink) fogyasztása, valamint az aszpirin, a ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek használatának mellőzése, mert ezek a véralvadást befolyásolják.

Mi történik a műtét alatt?

A mellnagyobbítás műtétet minden esetben altatásban végzi plasztikai sebészünk. Az operáció során a lehető legkisebb, de szükséges bemetszést ejti meg a mell alatt és ezen keresztül helyezi be a konzultáció során kiválasztott implantátumot a mirigyállomány vagy az izom alá, függően a mell szerkezetétől és az ennek megfelelő protokolltól. A sebet felszívódó varratokkal zárja le, így később varratszedésre nincs szükség. A beavatkozás megközelítőleg 1 órát vesz igénybe.

Gyógyulás, regenerálódás

A mellnagyobbítást követően egy éjszakát el kell töltenie magánkórházunkban, hogy kényelmes és kellemes környezetben pihenjen a műtét utáni első éjszaka. Másnap reggel plasztikai sebészünk megvizsgálja a beavatkozás helyét, a műtéti területet egy héten át nem érheti víz. A mellnagyobbítás után 4 héten át speciális melltartót kell viselnie, ezt mi biztosítjuk az ön számára. A műtétet követő két hétben kerülni kell minden megerőltető fizikai tevékenységet, de ennek letelte után fokozatosan visszatérhet mindennapi teendőihez, a harmadik hét után könnyű testmozgás már végezhető. A beavatkozás után két hónapig kerülni kell a szoláriumozást, napozást és a szauna használatát. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk az általa meghatározott időközönként hívja vissza.. A külső hegek gyógyulási ideje kb. 6 hónap, míg a belső hegek 2 év alatt gyógyulnak be teljesen. A heggyógyulás elősegítése érdekében hegkezelő krémek használata javasolt. Ugyan a mellnagyobbítás előtti vizsgálatok alkalmával igyekszünk minden kockázati tényezőt kiszűrni, ennek ellenére felléphetnek előre nem látható szövődmények. Ezekről és elkerülésük módjáról az első konzultáción tájékoztatja önt plasztikai sebésze.
A mellnagyobbítás után vékony hegvonal marad a bőrön, alig látható helyen, amik maradandóak, de az idő múlásával fokozatosan halványodnak. A keblek végleges formájukat fél-egy év után nyerik el.