Skinbooster hialuronsavas arckezelés

A bőrünkben természetes úton is termelődő hialuronsav mennyisége 25 éves korunktól folyamatosan csökken, hiányában a bőr szárazzá válik és megjelennek rajta a ráncok. Szerencsére a hialuronsav pótolható, a szövetekben juttatva belülről hidratálja a bőrt, javítja szerkezetét és meg is fiatalítja. A Skin Booster kezelés nem a hagyományos hialuronsavas feltöltések által történő volumenpótlásra szolgál, hanem a bőr középső rétegében fejti ki hatását, normalizálja a vízegyensúlyt, ezáltal ragyogóvá és simává téve a bőrt. Alkalmazható az arcon, a nyakon, a dekoltázson, de még a kézfejeken is. 

Mikor indokolt a Skinbooster kezelés?

Ezt az eljárást azoknak ajánljuk, akik a bőr öregedésének jeleit műtéti beavatkozás nélkül szeretnék eltüntetni az arcukról, nyakukról, dekoltázsukról, illetve kezükről. A Skinbooster kezelés során, a bőr középső rétegébe bejuttatott hialuronsav folyamatosan hidratálja a bőrt, ezáltal megfiatalítva azt. Férfiak és nők számára egyaránt ajánlott 30 éves kor felett, hiszen ekkor már jelentősen csökken a hialuronsav természetes szintje a bőrben.

Mi történik az első konzultáción?

Mint bármilyen beavatkozást, a Skinbooster kezelést is állapotfelméréssel egybekötött konzultáció előz meg szakorvosunkkal. Ez lehetőséget nyújt arra, hogy a szakorvos felmérje a bőr aktuális állapotát, hogy ez alapján, illetve az ön igényei, elvárásai szerint személyre szabott javaslatot tegyen arra, melyik kezelés, esetlegesen kezeléskombináció a legideálisabb az ön számára. Ezután a szakorvos kezelési tervet készít: dönt a beavatkozás menetéről: hova és mennyi anyag lehet szükséges, illetve a beadandó anyag mennyiségéről.

Felkészülés a beavatkozásra

A plasztikai műtétek előkészületeivel szemben ebben az esetben a konzultáción elvégzett vizsgálatokat követően továbbiakra nincs szükség, ám néhány életmódbeli változás beiktatása hasznos lehet a kezelés eredményének fokozása érdekében. Javasoljuk, hogy ne dohányozzon, ezzel elősegítve a bőr regenerációs folyamatait. A Skinbooster kezelés előtt két héttel ellenjavallt az aszpirin, illetve a ginkgo biloba és egyéb gyógynövény hatóanyagú természetgyógyászati készítmények szedése, melyek befolyásolhatják a véralvadást.

Mi történik a beavatkozás alatt?

A nagyjából 15-20 perces eljárásnak két változata van, mindkettőt helyi érzéstelenítésben végezzük. Az érintett bőrfelület szakszerű megtisztítása és az érzéstelenítés után a szakorvosunk vékony tűvel, a szövetek középső részébe juttatja a hialuronsavat a dekoltázs, a nyak vagy a kézfejek területén. 

Milyen eredményeket várhat a beavatkozástól?

A Skinbooster kezelés során a bőrbe juttatott hialuronsav fokozatosan oszlik el a szövetek között, így gondoskodik a megfelelő víztartalomról, annak érdekében, hogy a bőr hidratált és fiatalos maradjon. A tartós eredmény elérése érdekében 2 alkalmas kúra elvégzése ajánlott, alkalmanként 4-6 hetes különbséggel. A Skinbooster kezelés nem a volument pótolja az arc szövetében, hanem a bőr állagát és szerkezetét fiatalítja meg, kisimítva az apróbb ráncokat és ragyogóvá téve az ön megjelenését.

Gyógyulás, utókezelés

A kezelés után azonnal visszatérhet a mindennapi teendőihez, de a beavatkozást követő két hétben kerülje a szoláriumozást, napozást, arcmasszázst és a megerőltető edzést. Előfordulhat bőrpír, duzzanat,  enyhe bevérzés, de ezek néhány nap múlva elmúlnak, megelőzésképpen javasoljuk a kezelt bőrfelület hűtését és megfelelő hidratálását. Allergiás reakcióra vagy későbbi szövődményekre nem kell számítania. A Skinbooster kezelést követően nagyon csekély bármely komplikáció előfordulásának esélye, ezekről szakorvosunk az első konzultáción tájékoztatja önt.