B.tox izzadáskezelés

A botulinum toxin – rövid nevén b.tox – injekciót elsősorban a ráncok elsimítására, illetve elmélyülésük megakadályozására használjuk. Megoldást jelent azonban a zavaróan erős izzadás megszüntetésére is a hónalj, a talp és a tenyér területén.

Mikor indokolt a b.tox izzadáskezelés?

Sokak számára mindennapi problémát jelentenek a zavaró izzadságfoltok és az állandó verejtékezés. Az erőteljes izzadást dezodorok és különféle izzadásgátlók nem képesek megszüntetni. A szakorvosaink által végzett, injekciós eljárással történő kezelés a hónalj és a tenyér területén alkalmazható.

Mi történik az első konzultáción?

Szakorvosunk személyes konzultáció során vizsgálja meg önt, és választ ad felmerülő kérdéseire.

Felkészülés a beavatkozásra

A plasztikai műtétek előkészületeivel szemben ebben az esetben, a konzultáción elvégzett vizsgálatokat követően továbbiakra nincs szükség. A b.tox izzadáskezelés előtt 24 órával ne használjon semmilyen izzadásgátló készítményt és szőrtelenítse a kezelendő területet. 

Mi történik a beavatkozás alatt?

A helyi – kikevert érzéstelenítő krémmel történő - érzéstelenítésben végzett beavatkozás során szakorvosunk a botulinum toxin hígított oldatát fecskendezi a kezelendő területbe. A b.tox hatóanyaga az izzadságmirigyek működését akadályozza, így csökken a verejtékezés mértéke. A beavatkozást nagyjából 30 percet vesz igénybe.

Milyen eredményeket várhat a beavatkozástól?

Az izzadáskezelést követően az izzadás mértéke látványosan csökken, megszűnnek a zavaró izzadságfoltok. Nem kell naponta többször átöltözni vagy állandóan tisztálkodnia, dezodort használnia.

Gyógyulás, utókezelés

Az esztétikai kezelés nem műtéti beavatkozás, így igazán felépülési időszakról sem beszélhetünk. Az izzadáskezelés után nyugodtan dolgozhat, elvégezheti szokásos teendőit. A hatóanyag összetevői több lépésben fejtik ki hatásukat, ezért a hatásmaximum pár nappal az injekció beadása után jön létre. Általánosan elmondható, hogy kb. négy hét elteltével igen jelentős mértékben csökken az izzadás, és a következő kezelésre csak 5-6 hónap után lesz szükség. A b.tox izzadáskezelés után minimális esetben fordulnak elő mellékhatások, ezekről bőrgyógyászunk az első konzultáció során tájékoztatja.

Kapcsolódó blogbejegyzések