Hasplasztika

Terhesség vagy egy komolyabb súlyváltozás miatt a has bőre zavaró mértékben megnyúlhat, petyhüdtté és ráncossá válhat, a hasfali izomzat meglazulhat, a középvonalban látható elődomborodás alakulhat ki. Korrekcióra a felesleges bőr- és zsírszövet műtéti eltávolításával van lehetőség, miközben elvégezhető a hasfal izmainak megfeszítése is. 

Mikor indokolt a hasplasztika?

A terhesség során meggyengült kötőszövet és a fogyás után megereszkedett bőr nem mindig regenerálódik, a folyamatot nagyban befolyásolják az alkati tulajdonságok és az életkor is. A lógó has nem csak esztétikai értelemben okozhat frusztrációt, de kényelmetlenné teheti a sporttevékenységet is, megnehezítheti a divatos öltözködést és önértékelési problémákat is okozhat. A hasplasztika lehetőséget nyújt a megereszkedett bőr és a felesleges zsírszövet eltávolítására, segítségével megszűnik a bőr lógása, a has ismét feszes és lapos lesz. 

MIT JELENT A TELJES HASPLASZTIKA? 

Teljes hasplasztika választásával nagymértékű zsír- és bőrfeleslegtől szabadulhat meg. A műtét segítségével a köldök alatti és feletti rész egyaránt laposabbá válik. Plasztikai sebészünk a hasfal bőrének egészét mobilizálja, majd a bőrt a has rugalmasságának érdekében kifeszíti. A teljes hasplasztikát azoknak ajánljuk, akik úgy érzik, hogy a hasukon található zsírréteg és bőrfelesleg kifejezetten zavaró, és végre karcsú, lapos formát szeretnének elérni a beavatkozással.

Mi történik az első konzultáción?

Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a műtét mellett dönt. Elmagyarázza a szükséges korrekciókat, illetve a különféle műtéti technikákat, valamint megmutatja azt is, hogy hol fognak elhelyezkedni a műtéti hegek.

Felkészülés a műtétre

Mint minden műtéti beavatkozás esetében, így a hasplasztika előtt is szükség van arra, hogy Ön egy teljes körű kivizsgáláson vegyen részt, mely magában foglalja a laborvizsgálatokat, illetve szükség esetén az egyéb vizsgálatokat (pl. EKG és röntgen) is. Magánkórházunkban minden szükséges vizsgálatot elvégzünk egy időben, hogy időt takarítsunk meg az Ön számára és kényelmesebbé tegyük az előkészületeket a hasplasztikára. Ekkor néhány életviteli tanácsot kap, amelyek segítségével felkészülhet a hasplasztikai műtétre, és felgyorsíthatja gyógyulását az azt követő időszakban. Ilyen például a dohányzásról való leszokás – legalább időszakosan -, mivel a nikotin lassítja a gyógyulási folyamatokat, a megfelelő mennyiségű folyadék és vitaminok, nyomelemek (C-vitamin, szelén, cink) fogyasztása, valamint az aszpirin, a ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek használatának mellőzése, mert ezek a véralvadást befolyásolják. 

Mi történik a műtét alatt?

Hasplasztika során a plasztikai sebészünk az egyik csípőcsont irányából a másik felé, a köldök alatt elhaladva ejt hosszanti bemetszést, az úgynevezett bikini-vonalban. Ezután kimetszi a felesleges bőrt és zsírszövetet, egyesíti a megnyúlt, szétvált hasizmokat, a köldököt eredeti anatómiai helyzetében rögzíti. Végül behelyezi a váladék elvezetésére szolgáló drain csöveket, melyek a hasfalban a plasztikai sebész által szükségesnek ítélt ideig – egy hétig vagy akár tovább – maradnak bent. Végül plasztikai sebészünk – az adott esettől függően – felszívódó vagy nem felszívódó varratokkal zárja le a műtéti területet. A teljes beavatkozás 2-3 órát vesz igénybe.

Gyógyulás, regenerálódás hasplasztika után

A hasplasztika után Önnek egy éjszakát kell majd eltöltenie a Magánkórházunkban, ahol kellemes és igényes környezetben pihenhet, ám azt javasoljuk, három héten át még felsőtörzsét alápolcolva aludjon, álló helyzetben pedig enyhén hajlott tartást vegyen fel. A műtéti területet egy héten át nem érheti víz. A speciális szorító ruhát – melyet mi biztosítunk az Ön számára – nyolc héten át szükséges viselnie. Az első két hétben fontos kerülnie minden megerőltető fizikai tevékenységet, ezután pedig fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk az általa meghatározott időközönként hívja vissza. A látható hegek kb. 3-6 hónap múlva, a bőr alattiak nagyjából 1 év alatt gyógyulnak be. Ugyan a hasplasztikai műtét előtti vizsgálatok alkalmával igyekszünk minden kockázati tényezőt kiszűrni, ennek ellenére felléphetnek előre nem látható szövődmények. Ezekről és elkerülésük módjáról az első konzultáción tájékoztatja önt plasztikai sebésze.

MIT ÉRDEMES TUDNI A MŰTÉT UTÁNI KONTROLLVIZSGÁLATRÓL? 

A kontrollvizsgálatok időpontját a plasztikai sebésze határozza meg, általában 1 hetes, 2 hetes, 6 hetes, féléves és 1 éves kontrollvizsgálatokra van szükség.

MIKOR VÁLIK LÁTHATÓVÁ A HASPLASZTIKA EREDMÉNYE? 

Ugyan a végleges eredményre néhány hónapot szükséges várni, de a pozitív változás már 2-3 hét után látszódik. A hegesedési folyamat genetikai tényezőktől is függ: a hasplasztika után a legtöbb esetben a sebek vékony maradandó hegvonalként gyógyulnak, ami az idő múlásával fokozatosan halványodik.

MENNYIBE KERÜL EGY HASPLASZTIKA MŰTÉT? 

Magánkórházunkban a hasplasztika árát megtalálja az árak menüpont alatt. 

Miért döntsön a Dr. Rose Magánkórház mellett? 

  • Tapasztalt plasztikai sebészekkel várjuk. Sebészeink a hasplasztika területén kiemelt szakértelemmel rendelkeznek, magánkórházunkban a legjobb kezekben lesz.
  • Empatikusan és türelmesen segítünk. Munkánkat végig az empátia és a segítőkészség jellemzi.
  • Exkluzív környezet. Prémium színvonalú fekvőbeteg részlegünkön 3 műtő és 19, minden igényt kielégítő betegszoba – 25 betegággyal – áll pácienseink rendelkezésére. A legmagasabb szakmai színvonal találkozik a gyógyulást segítő egyedi környezettel, ahol biztonságban és nyugalomban gyógyulhat.

Hasplasztikai beavatkozásokkal kapcsolatban forduljon bizalommal a Dr. Rose Magánkórház orvosaihoz.