Szem alatti karika kezelés

A szem alatti karikák injektábilis implantátummal való feltöltésével nemcsak a szem alatti karikák szüntethetőek meg, de a szem környéki és az arcon lévő apróbb mélyedések is kitölthetőek.

Mikor indokolt a szem alatti karika kezelés?

A kor előre haladtával természetes jelenség, hogy a bőr – főként a szem alatti érzékeny terület – vékonyabbá válik. Mivel a kötőszövetek idővel veszítenek feszességükből, nehezebben regenerálódik a bőr, és megjelenhetnek a szem alatti táskák, sötét karikák. Ezeket gyakran sminkkel is nehéz tökéletesen elfedni, a műtéti beavatkozással nem járó ráncfeltöltő kezelés azonban képes azonnal visszaadni a bőr természetes ragyogását és rugalmasságát, biztosítva a fiatalos megjelenést, az üde tekintetet.

Mi történik az első konzultáción?

A szem alatti karika kezelést állapotfelmérés előzi meg, melynek során szakorvosunk vizsgálja meg a kezelni kívánt bőrfelületet, igény esetén kiegészítő kezelést is javasol, például arcfiatalítást. Szintén tájékoztatja önt a személyre szabott kezelési tervről, a felhasználandó töltőanyagok jellemzőiről. Ez alapján lehetősége nyílik szakorvosunkkal közösen kiválasztani az ön egyéni céljainak legmegfelelőbb módszert, illetve hatóanyagot. Fontos, hogy ha már átesett hasonló beavatkozáson vagy ráncfeltöltésen, mindenképpen tájékoztassa arról a szakorvost, mert ez befolyásolhatja, milyen típusú töltőanyagot választ a kezeléshez.

Felkészülés a beavatkozásra

A plasztikai műtétek előkészületeivel szemben ebben az esetben a konzultáción elvégzett vizsgálatokat követően továbbiakra nincs szükség. A beavatkozás előtt fogyasszon könnyű ételeket, ügyeljen a megfelelő folyadékbevitelre, illetve előtte két héttel ellenjavallt az aszpirin, illetve a ginkgo biloba- és egyéb gyógynövény hatóanyagú természetgyógyászati készítmények szedése.

Mi történik a beavatkozás alatt?

A beavatkozás mindig felszívódó töltőanyagokkal történik. A Dr. Rose Magánkórházban a szem alatti karikák feltöltéséhez szakorvosaink a Teosyal termékcsalád Redensity II. töltőanyagát alkalmazzák, mely a bőr feszességét biztosító, a szervezetben természetesen is megtalálható hialuronsav hatóanyagú készítmény. A töltőanyag bőrbe juttatása során nem kell számottevő fájdalomra számítania, érzéstelenítő injekciót sem használunk, mivel annak beadása fájdalmasabb lenne a beavatkozásnál. A plasztikai sebész vékony tűvel fecskendezi a bőrbe a hatóanyagot, miután szakszerűen fertőtlenítette a felületet. A beavatkozás során a töltőanyag bejuttatásának mélysége, az injektálás irányvezetése és folytonossága eltérő lehet az egyes kezeléseknél. A beavatkozás mindössze 10-15 percet vesz igénybe.

Milyen eredményeket várhat a beavatkozástól?

A kezelés hatása azonnali, a szem alatti karikák eltűnnek, a ráncok kisimulnak, a bőr ismét fiatalosan üdévé válik. Mivel a töltőanyag a bőr feszességéért szintén felelős kollagén termelését is stimulálja, a kezelt bőrfelület idővel még rugalmasabbá válik, egészséges és ragyogó lesz.

Gyógyulás, utókezelés

A szem alatti karika kezelés nem műtét, így nem követi felépülési időszak sem. A kezelés befejeztével nyugodtan folytathatja addigi életvitelét, végezheti szokásos teendőit. Az esetleges – igen ritka – szövődményekről plasztikai sebészünk az első konzultáció során tájékoztatja önt.