Blog

Segítünk eligazodni az egészség összetett világában: izgalmas cikkek és videók szakértőink közreműködésével.

Mellkisebbítésre van szükségem?

A mellnagyobbítás kétségkívül a leggyakoribb plasztikai műtétek egyike. Viszont nem szabad elfeledkezni azokról a nőkről sem, akik genetikailag olyan nagy méretekkel rendelkeznek, hogy a mindennapi tevékenységeik is fájdalommal járnak. A fájdalom jelentkezhet nyakban, vállban vagy hátban. Amikor a fájdalom tartóssá válik, és egyre nehezebbé válnak a mindennapi tevékenységek, akkor érdemes elgondolkodni a mellkisebbítő műtéten. A mellkisebbítő műtétet abban az esetben javasolja a plasztikai sebész, ha a páciens életminőségét már súlyosan befolyásolja a fájdalom.

Rákmegelőzés vastagbéltükrözéssel

Dr. Harasta Edit a Dr. Rose Magánkórház gasztroenterológusa évtizedek óta végez endoszkópos vizsgálatokat, beavatkozásokat főként a nyelőcső, gyomor és a vastagbél területén. Ez utóbbi beavatkozásokat döntően altatásban végzi. Tevékenysége során kiemelt jelentőséget tulajdonít a megelőzésnek szűrővizsgálatok végzésével, rákmegelőző állapotok felderítése, jóindulatú elváltozások, polypok eltávolítása céljából. A legfontosabb tudnivalókról kérdeztük.

Melyek a legnépszerűbb mellplasztikai eljárások?

A mellplasztikai eljárások között többféle műtéttípus létezik, a választás a személyes adottságoktól, az elvárásoktól és az orvos véleményétől is függ. A döntést befolyásolhatja a méret és forma megváltozása akár szülés utáni, akár genetikai deformációról legyen szó. Ilyenkor tud segíteni és tanácsot adni a plasztikai sebész, hogy melyik eljárás a legmegfelelőbb a kívánt cél eléréséhez

Magas vérnyomás (hipertónia) – fontos tudnivalók

A magas vérnyomás a leggyakoribb szív-és érrendszeri betegség, amelynek következtében a verőerekben a magas nyomás feszíti az érfalat, hosszantartó hatás következtében az érfal merevvé válik, sérül, átalakul, a vérben áramló vérlemezkéket és vérzsírok lerakódnak, elkezdődik az érelmeszesedés folyamata. A legfontosabb tudnivalókat Dr. Török Ildikó a Dr. Rose Magánkórház belgyógyász kardiológusa foglalta össze.

Minden adott a térdízület megmentésére

A térd rendkívül nagy erőkarokkal rendelkező csuklóízület, ami könnyen sérül. Ha időben kerül a beteg orvoshoz, nagyon eredményesek lehetnek a térdízület biomechanikáját helyreállító műtétek, amelyekkel a protézisbeültetések is elodázhatók. Ezeket a műtéteket zömében minimál invazív technikával, artroszkóposan (ízületi tükrözéssel) végzik a Dr. Rose Magánkórházban. Prof. Dr. Hangody Lászlót a kórház ortopéd-traumatológus szakorvosát kérdeztük, milyen kezelések lehetségesek.

Implantátumom van, mire figyeljek?

A nőknek a mellek önvizsgálata a havi kötelező rutin része kell, hogy legyen. A helyesen végzett önvizsgálattal kapcsolatban sok a tévhit, azonban van egy általánosan elfogadott módszer, amit segíthet: „három ujjal az ujjakat egyenese tartva (nem hajlítva) egy határozott nyomással a mell felszínét több helyen megnyomni”- hangzik az orvosi vélemény. A mellimplantátummal rendelkezőknek azonban még figyelmesebbnek kell lenniük, amikor a melleiket vizsgálják, mert az implantátum széleit is figyelembe kell venni az önvizsgálat során.

Az aranyér

Az aranyeresség gyakori betegség, a felnőtt lakosság mintegy harmadát érinti, és az életkor előrehaladtával, ötven éves kor környékén már a lakosság fele találkozik aranyeres tünetekkel. Az aranyér betegségekkel kapcsolatban a Dr. Rose Magánkórház proktológusa, Dr. Mocsári Diána foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat.

Ismerje meg az Institut Esthederm arckezeléseket!

Az Institut Esthederm arckezelések jól ismertek a magas minőségű és hatékony bőrápoló kezeléseikről. A francia márka elkötelezett híve a bőr egészségének és szépségének megőrzése érdekében, és az arckezeléseik ezt a filozófiát tükrözik.