Ajakfeltöltés

Az ajakfeltöltés olyan esztétikai beavatkozás, melynek célja az ajkak teltebbé, fiatalosabbá tétele, hidratálása illetve esetleges eredendő aszimmetria korrigálása.

Mikor indokolt az ajakfeltöltés?

Az ajakfeltöltés módszere lehetőséget biztosít, hogy a kor előrehaladtával egyre inkább tónusvesztett ajkakon korrekciót végezhessünk, de megoldás azok számára is, akik fiatalságuk dacára tartják túl keskenynek szájvonalukat. A feltöltéssel emellett eltüntethetők a száj körüli apró ráncok, korrigálható az aszimmetria.

Mi történik az első konzultáción?

Szakorvosunk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt és kiválasztja a korrekció típusát, ha Ön a szépészeti beavatkozás mellett dönt, mérlegeli, hogy a bevatkozással kapcsolatban van-e bármilyen ellenjavallata. 

Felkészülés a beavatkozásra

A plasztikai műtétek előkészületeivel szemben ebben az esetben a konzultáción elvégzett vizsgálatokat követően továbbiakra nincs szükség, ám ajánljuk bizonyos életmódbeli-változások beiktatását az kezelés eredményének fokozása érdekében. Javasoljuk, hogy ne dohányozzon, a beavatkozás előtt fogyasszon könnyű ételeket, ügyeljen a megfelelő folyadékbevitelre Az ajakfeltöltés előtt két héttel továbbá ellenjavallt az aszpirin, illetve a ginkgo biloba- és egyéb gyógynövény hatóanyagú természetgyógyászati készítmények szedése.

Mi történik a beavatkozás alatt?

Első lépésként szakorvosunk megtisztítja, majd kikevert érzéstelenítő krémmel kezeli a kívánt területet. Ezután vezeti be a vékony tűt az ajakpír és a bőr határán a bőr alá, 2-3 mm mélyen, majd a tűt lassan, fokozatosan visszahúzva több pontra is eljuttatja a töltőanyagot. A műveletet több pontot megismétli, összességében 20-30 percig tart a beavatkozás. Plasztikai Intézetünkben az ajkak korrekciójához kizárólag felszívódó típusú töltőanyagot használunk, mivel a nem felszívódó anyagok használata nem elég biztonságos, túl sok szövődménnyel járhat. A kórházunkban leggyakrabban alkalmazott amerikai készítmény – Juvederm ultra - hyaluronsav alapú termék, melynek hatástartama 8-12 hónap. A folyamatos eredményhez az ajakfeltöltést ezért bizonyos időközönként szükséges megismételni.

Milyen eredményeket várhat a beavatkozástól?

Az ajakfeltöltés után egész arca megfiatalodik, kisugárzása még nőiesebb és érzékibb lesz, a száj körüli ráncok eltűnnek.

Gyógyulás, utókezelés

Ajkai a feltöltést követő pár napban enyhén duzzadtak lehetnek, körülöttük bőrpír jelentkezhet. Sminket az első két napban nem használhat, néhány napon át kerülje a rágógumizást, és ebben az időszakban nem tanácsos sem fogászati beavatkozást végeztetnie, sem az ajkait masszíroznia. A szoláriumozás és a sminktetoválás egy hónapon át ellenjavallt. Az esetleges szövődményekről szakorvosunk a konzultáció során tájékoztatja.