Végleges szőrtelenítés

A lézeres szőrtelenítés végleges megoldást nyújt a felesleges szőrszálak eltávolítására, még akár a kényes területekről is. A végleges szőrtelenítés kezelés során a diódalézer célzottan juttatja a lézert a kezelendő felületre, ami a szőrtüszőben nyelődik el. Az elpusztított szőrtüszőből nem nő többé sötét, erős szőr, maximum csak pihék jelennek meg.

Mikor indokolt a végleges szőrtelenítés?

A kezelést azoknak a pácienseinknek javasoljuk, akik végleges megoldást keresnek a világosbarna és a sötét szőr eltávolítására. A nők nemcsak a lábak, karok, bikinivonal és hónalj területén, hanem az arcon lévő szőrszálaktól is megszabadulhatnak a kezeléssel, a férfiak leggyakrabban a mellkas, hát, illetve hónalj felületén veszik igénybe a szolgáltatást. A végleges szőrtelenítéssel megelőzhető az egyéb szőrtelenítési módszerek során gyakran tapasztalt bőrpír, szőrbenövés és szőrtüszőgyulladás is.

Mi történik az első konzultáción?

A kezeléssorozatot minden esetben konzultáció előzi meg. Esztétikai szakorvosunk megbizonyosodik arról, hogy a szőrteleníteni kívánt felület alkalmas a kezelésre, illetve megvizsgálja a bőrtípust, a szőrszálak minőségét. Majd felállít egy kezelési tervet annak érdekében, hogy a garantált eredményt a legkevesebb számú beavatkozással érje el. A konzultáción a kívánt felület ne legyen sima, frissen borotválva, mert ebből lehet megállapítani, hogy kezelés erősségét. 

Felkészülés a beavatkozásra

Az első kezelés előtt szükséges, hogy a bőrfelület ne legyen sima, szőrtelen. A bőrfelület az előző nap legyen leborotválva. a maximális hatékonyság érdekében, A lézeres szőrtelenítés előtti  minimum 2 hónapban szintén tartózkodnia kell a napsugárzástól, a szoláriumozástól, illetve fontos konzultálnia a kezelő szakorvossal a megfelelő napi vitaminbevitellel kapcsolatban is.

Mi történik a beavatkozás alatt?

A lézeres szőrtelenítés kíméletes és fájdalommentes. A bőr alapos fertőtlenítését követően a szakember zselés anyagot helyez a kezelni kívánt bőrfelületre. A kezelést csúcsminőségű lézertechnológiával, a Lumenis LightSheer DUET diódalézerrel végzi. A lézerfény célzottan a szőrteleníteni kívánt bőrfelületre jutva elnyelődik a szőrtüszőben, majd roncsolja azt. Végül a szakember speciális készítménnyel nyugtatja a bőrt. A szőrtelenítés nagyjából 20-70 percig tart, teljes időtartama alatt javasolt védőszemüveget viselni.

Milyen eredményeket várhat a beavatkozástól?

A bőr pigmentációjától és a szőr minőségétől függően 6-8 kezelés után a szőrtüszők elpusztulnak, legfeljebb apró pihék találhatók majd a kezelt bőrfelületen. Érdemes tudni, hogy minél világosabb a bőr, illetve minél sötétebb a szőrzet, annál hamarabb tapasztalhat eredményt. A kezelések között kopástól függően 5-6-10-12 illetve 20 hét telik el. 

Gyógyulás, utókezelés

Nincs szükség speciális utókezelésre. Amennyiben a lézeres szőrtelenítés következtében enyhe bőrpírt tapasztal, nyugtató krém használata javasolt. Szintén fontos a kezelés alatt végig kerülni a  napsugárzást, a szoláriumozást, illetve hagyni, hogy a roncsolódott szőrszálak maguktól távozzanak a szőrtüszőkből.