Miért válasszuk a lézeres szőrtelenítést?

2021. november 16.

Felmerül a kérdés, hogy szükség van-e végleges szőrtelenítésre, hiszen számtalan módszer áll rendelkezésünkre, hogy megszabaduljunk a nemkívánatos szőrszálaktól. A rendszeres borotválás, epilálás vagy a gyantázás is jó megoldást jelenthet: igaz, ezek hatása rövid ideig tart és mindhárom beavatkozás esetén kialakulhat irritáció. Hogyan szabaduljunk meg lehetőleg örökre a zavaró szőrszálaktól? A Dr. Rose Magánkórház Orvos-esztétikai részlegén elérhető lézeres szőrtelenítés előnyeit gyűjtöttük össze.

lezerszor.jpg

A lézeres szőrtelenítés valóban végleges megoldást nyújthat, ha nem szeretnénk foglalkozni a zavaró szőrszálakkal:

  • Az eljárás gyors, fájdalommentes és tartós. Az elpusztított szőrtüszőkből nem nő többé sötét, erős szőr. A lézeres szőrtelenítés végleges megoldást nyújt a felesleges szőrszálak eltávolítására, még akár a kényes területekről is. A végleges szőrtelenítés kezelés során a diódalézer célzottan juttatja a lézert a kezelendő felületre, ami a szőrtüszőben nyelődik el. Az elpusztított szőrtüszőből nem nő többé sötét, erős szőr, maximum csak pihék jelennek meg. A szőrnövekedés fázisainak megfelelően 5-6 alkalom szükséges a teljes, aktív szőrzet kezeléséhez és a végleges szőrtelenítéshez.
  • A mai rohanó világban egy nőnek egyre kevesebb ideje van arra, hogy önmagával foglalkozzon. Rengeteg idő megy el a folyamatos szőrtelenítésre a lábunkról, a hónaljunkról, vagy az intim testrészünkről. Az idő mellett egy folyamatos extra kiadással is számolni kell. A végleges lézeres szőrtelenítés a lehető legjobb megoldás, hogy időt és pénzt takarítsunk meg.
  • A borotva, az epilátor, vagy a gyanta rengeteg gondot okozhat a bőrnek. Irritálhatja, okozhat bőrpírt, a beszakadhat, vagy a rosszul kihúzott szőrtüsző begyulladhat, ami olykor komoly fájdalmat okozhat. A lézeres szőrtelenítés nem vált ki allergiás reakciókat, emellett pedig nem kísérik a fent említett kellemetlen tünetek, sőt gyulladáscsökkentő hatású, így a korábbi szőrtüszőgyulladásokat, szőrbenövést és bőrirritációt is megszüntetheti.
  • A lézeres szőrtelenítés előnye - mindamellett, hogy tartós -, hogy rendkívül kíméletes a bőrhöz, és kizárólag csak a szőrtüszőkre hat. Semmi mást nem érint, még a környező szöveteket sem.

A lézeres szőrtelenítést kiváló megoldást nyújthat mindazoknak akik, hosszú távú és kíméletes megoldást szeretnének. A Dr. Rose Magánkórház Orvos-esztétikai részlegén elérhető lézeres szőrtelenítő készülék a piacon elérhető legmodernebb készülék. A kezelést csúcsminőségű lézertechnológiával, a Lumenis LightSheer DUET diódalézerrel végezzük. A lézerfény célzottan a szőrteleníteni kívánt bőrfelületre jutva elnyelődik a szőrtüszőben, majd roncsolja azt. Szakemberink személyre szabottan állítják össze pacienseink részére a kezelések menetét és erősségét.