Mellnagyobbítás műtét

A mellnagyobbítás a leggyakoribb plasztikai műtétek egyike, melynek során szilikonból készült mellimplantátummal növeljük meg a mellek méretét, visszapótoljuk az elvesztett volument, ami terhesség és szoptatás, vagy betegség után, illetve életkori sajátosságként alakulhat ki. Manapság már a mellnagyobbítás teljesen elfogadottá vált. Ennek oka nemcsak a nyílt kommunikációban rejlik, hanem abban is, hogy a plasztikai sebészek mottója évek óta a természetesség, így a mellnagyobbítás már nem jelent egyet eltúlzott méretű mellekkel, leggyakrabban észre sem lehet venni, hogy implantátum növeli a keblek méretét.

Mikor indokolt a mellnagyobbítás?

A mell a nőiesség szimbóluma, így sok hölgynek okozhat lelki problémát és önértékelési zavart, ha méretük vagy formájuk nem megfelelő. A mellnagyobbítás a leggyakoribb plasztikai műtétek egyike, melynek során szilikonból készült mellimplantátummal növeljük meg a mellek méretét, illetve visszapótoljuk az elvesztett volument. A mellnagyobbításon átesett nők ismét büszkék lehetnek nőiességük legszebb szimbólumára, önbizalmuk megnő, ami pácienseink visszajelzése alapján, életük minden területére pozitív kihatással van.

Mi történik az első konzultáción?

A konzultáció során plasztikai sebészünk felméri az Ön melleinek aktuális állapotát és tapasztalatai, valamint referenciái – és az Ön igényei – alapján a lehető legjobb eredményt hozó megoldást javasolja, illetve meg is mutatja a műtét utáni várható eredményt. Magánkórházunkban jelenleg a Mentor és Motiva márkájú implantátumokat használjuk, melyek vezető amerikai gyártók FDA, illetve CE minősítésű termékei. A Mentor implantátumok élethosszig tartó garanciával rendelkeznek, míg a Motiva termékek szabadalmaztatott nanotechnológiás SilkSurface® felülettel készül a még nagyobb biztonság érdekében. Az implantátumok – formájukat tekintve –, lehetnek kerek vagy csepp anyagúak, texturált felszínűek, de a legnagyobb biztonságot és legjobb minőséget biztosítják.

Felkészülés a mellnagyobbító műtétre

Mint minden műtéti beavatkozás esetében, így a mellnagyobbítás előtt is szükség van arra, hogy Ön egy teljes körű kivizsgáláson vegyen részt, mely magában foglalja a laborvizsgálatokat, szükség esetén EKG és röntgenfelvételek, valamint ultrahang és mammográfia készítését is. Magánkórházunkban minden szükséges vizsgálatot elvégzünk egy időben, hogy időt takarítsunk meg az ön számára és kényelmesebbé tegyük az előkészületeket a mellnagyobbításra. Ekkor néhány életviteli tanácsot kap, amelyek segítségével felkészülhet a mellnagyobbító műtétre és felgyorsíthatja gyógyulását az azt követő időszakban. Ilyen például a dohányzásról való leszokás – legalább időszakosan –, mivel a nikotin lassítja a gyógyulási folyamatokat, a megfelelő mennyiségű folyadék és vitaminok, nyomelemek (C-vitamin, szelén, cink) fogyasztása, valamint az aszpirin, a ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek használatának mellőzése, mert ezek a véralvadást befolyásolják.

Mi történik a műtét alatt?

A mellnagyobbítás műtétet minden esetben altatásban végzi plasztikai sebészünk. Az operáció során a lehető legkisebb, de szükséges bemetszést ejti meg a mell alatt és ezen keresztül helyezi be a konzultáció során kiválasztott implantátumot a mirigyállomány vagy az izom alá, függően a mell szerkezetétől és az ennek megfelelő protokolltól. A sebet felszívódó varratokkal zárja le, így később varratszedésre nincs szükség. A beavatkozás megközelítőleg 1 órát vesz igénybe.

VEZETHET BÁRMILYEN BETEGSÉGHEZ VAGY KELLEMETLENSÉGHEZ A MELLIMPLANTÁTUM BEÜLTETÉSE?

A mellnagyobbító műtét során használatos implantátumok nem vezetnek egészségkárosodáshoz. Nem okoznak daganatos megbetegedést, illetve nem gyengítik az immunrendszert sem, ezért semmilyen mellékhatással vagy maradandó tünettel nem kell számolni az operációt követően. A mellnagyobbítás mára valódi rutinműtétnek számít, így még a beavatkozásoktól tartó pácienseink is bátran választhatják.

ÉREZHETŐ FÁJDALOM A MELLNAGYOBBÍTÁS UTÁN? 

A mellnagyobbító beavatkozást követően néhány hónapig időnként tapasztalható kisebb mértékű fájdalom. Szerencsére az érzékenység általában fél évvel az operációt követően önmagától elmúlik, az enyhe fájdalom pedig nem okoz gondot a mindennapi teendők elvégzésében. Közvetlenül a műtét után természetes, hogy némi fájdalmat tapasztalhat, azonban ez a kellemetlenség 2-3 napon belül megszűnik. Ha a műtétet követő napokban, vagy a gyógyulás későbbi időszakában fájdalmat érez, fájdalomcsillapító segítségével hatékonyan enyhítheti a tüneteket.

GYÓGYULÁS, REGENERÁLÓDÁS

A mellnagyobbító műtétet követően egy éjszakát kell eltöltenie magánkórházunkban, hogy kényelmes és kellemes környezetben, orvosi felügyelet alatt pihenjen a műtét utáni első éjszaka. Másnap reggel plasztikai sebészünk megvizsgálja Önt, ellenőrzi a beavatkozás helyét. A műtéti területet egy héten át nem érheti víz. A mellnagyobbítás után hat hétig speciális melltartót kell viselnie, amit biztosítunk Önnek. A műtétet követő két hétben kerülni kell minden megerőltető fizikai tevékenységet, ennek letelte után fokozatosan visszatérhet mindennapi teendőihez, a harmadik hét után könnyű testmozgás már végezhető. A beavatkozás után 2-4 hónapig kerülni kell a szoláriumozást, napozást és a szauna használatát. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk az általa meghatározott időközönként hívja vissza. A külső hegek gyógyulási ideje kb. 6-12 hónap, míg a belső hegek 2 év alatt gyógyulnak be teljesen. A heggyógyulás elősegítése érdekében hegkezelő krémek használata javasolt. A mellnagyobbítás előtti vizsgálatok alkalmával igyekszünk minden kockázati tényezőt kiszűrni, ennek ellenére felléphetnek előre nem látható szövődmények. Ezekről és elkerülésük módjáról az első konzultáción tájékoztatja Önt plasztikai sebésze. A hegesedési folyamat genetikai tényezőktől függ: a mellnagyobbítás után a legtöbb esetben a seb vékony maradandó hegvonalként gyógyul, alig látható helyen, de az idő múlásával fokozatosan halványodik. A keblek végleges formájukat fél-egy év után nyerik el.

MENNYIRE TARTÓS A MELLNAGYOBBÍTÓ MŰTÉT? 

A mell végleges formáját fél-egy év után nyeri el. A genetikai adottságoktól függően és a kor előrehaladtával a mell kisebb megereszkedése implantátum esetén is várható. A modern, általunk használatos szilikon implantátumok nem rendelkeznek meghatározott lejárati idővel, azaz a beültetést követően évtizedekig a helyükön maradhatnak. Természetesen, ha később szükségessé válik az implantátum cseréje, az egy gyors és egyszerű műtéttel könnyedén megoldható.

A MELLNAGYOBBÍTÁS ÁRA 

Aktuális árainkat megtalálja az árak menüpont alatt. 

Miért döntsön a Dr. Rose Magánkórház mellett? 

  • Tapasztalt plasztikai sebészekkel várjuk. Sebészeink a mellnagyobbítás területén kiemelt szakértelemmel rendelkeznek, magánkórházunkban a legjobb kezekben lesz.
  • Személyre szabottan segítünk. Konzultációnk során pontosan felmérjük az igényeit és elvárásait, majd egyénre szabott kezelési tervet készítünk az optimális végeredmény érdekében.
  • Empatikusan és türelmesen segítünk. Munkánkat végig az empátia és a segítőkészség jellemzi.
  • Exkluzív környezet. Prémium színvonalú fekvőbeteg részlegünkön 3 műtő és 24, minden igényt kielégítő betegszoba – 33 betegággyal – áll pácienseink rendelkezésére. A legmagasabb szakmai színvonal találkozik a gyógyulást segítő egyedi környezettel, ahol biztonságban és nyugalomban gyógyulhat.

Ha mellnagyobbító műtétet tervez, forduljon bizalommal a Dr. Rose Magánkórház orvosaihoz.