Dr. Kálovics Tamás

Csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos

Dr. Kálovics Tamás 1978-ban született Tatán. 2004-ben szerezett orvosi diplomát a Semmelweis Egyetemen, ezt követően 6 éven keresztül a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekklinika kötelékében dolgozott. A klinikai időszak a gyógyítás, oktatás, tudományos munka hármasáról szólt. Bekapcsolódott a Genetikai Munkacsoportba, részt vett a Hypertonia Anyagcsere Munkacsoport tevékenységében is.

Kedvelt szakterülete lett a gyermekintenzív terápia és a neonatologia. Ügyeleti feladatokat látott el az I. sz. Gyermekklinika intenzív osztályán, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház NIC és a Bajcsy-Zsilinszky Kórház NIC osztályán. Részt vett oktatóként a Semmelweis Egyetem graduális képzésében angol- és magyar nyelven általános gyermekgyógyászat, majd gyermekintenzív speciális gyakorlatok vezetésével.  2010-ben szakvizsgázott Csecsemő- és gyermekgyógyászatból, ezt követően vette át a Budai Vár gyermekorvosi praxisát. Házi gyermekorvosi munkája mellett 2007 óta dolgozik a Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány Gyermekrohamkocsiján mentőorvosként. Tutorként részt vesz a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékén a postgraduális képzésben. 2020 óta Budapest Gyermekalapellátási Szakfelügyelő Főorvosa. Tapasztalatokkal rendelkezik a magánellátás terén is, 8 éven át vitt gyermekgyógyászati szakrendelést a Budai Egészségközpontban. 

2020 szeptembere óta a Dr. Rose Magánkórház gyermekgyógyász szakorvosa.

2011 szeptemberében született kislánya Rozi. Szabadidejét legszívesebben családja körében tölti, hobbija az utazás, a gasztronómia, a borok világa. Kedvelt sportjai a síelés és a vitorlázás.

Kiemelt szakterületek, illetve érdeklődési terület

  • Újszülött-, csecsemő-, kisdedkorban az egészséges fejlődés támogatása
  • Betegségek megelőzése, védőoltási terv készítése, védőoltások kivitelezése
  • Életkornak megfelelő szűrővizsgálatok tervezése, végzése
  • Felnőttkori betegségek gyermekkori gyökereinek feltérképezése, megelőzése
  • Telemedicina gyermekkori alkalmazásának lehetőségei
  • Ritka gyermekkori betegségek kivizsgálása
Dr. Kálovics Tamás

Rendelési idő

Szerda
13.00 - 15.00
Csütörtök
08.00 - 10.00

Beszélt nyelvek

  • Magyar,
  • Angol

Kapcsolódó blogbejegyzések