Dr. Bense Tamás

Gyermekgyógyász, Nefrológus

Harmadik generációs orvos-, gyermekorvos családban születtem. Az orvosi hivatás mellett sokáig kacérkodtam a régészettel és az építészettel is. Iskoláim egy részét külföldön végeztem (Anglia és Németország), így lehetőségem volt a két nyelv anyanyelvi környezetben történő elsajátítására. Az esztergomi Ferences Gimnáziumban érettségiztem.


A Semmelweis Orvostudományi Egyetem elvégzése után 2001-től az ország egyik vezető gyemekgyógyászati intézéményében, a budapesti II. számú Gyermekklinikán dolgozom. A klinikán lehetőségem volt a gyermekgyógyászat számos szakágának részletes megismerésére, különös tekintettel az újszülöttgyógyászatra, a gyermekintenzív ellátásra, a haemato-onkológiára és az immunológiára. 2006-ban szereztem szakképesítést gyermekgyógyászatból.

 Ezt követően érdeklődésem a gyerekkori vesebetegségek felé fordult, 2009-ben szakképesítést szereztem nefrológiából. A gyerekklinika reumatológiai-nefrológiai-immunológiai osztályán  számos autoimmun-, anyagcsere-, reumatológiai-, allergiás- és vesebetegségben szenvedő gyermekeket gyógyítunk. Ez irányú ismereteim bővítésére nyílt lehetőségem 2009-ben Frankfurtban, postgraduális képzés keretében.

Tagja vagyok többek között a Magyar Gyermekorvosok Társaságának, a  Magyar Nephrológiai Társaságnak, a Magyar Gyermeknephrológiai Egyesületnek. Az orvos kollégák graduális és postgraduális oktatásában is részt veszek.

A Dr. Rose csapatához 2011 óta tartozom.

Gyermeknefrológusként is fontosnak tartom, hogy kis pacienseim esetében ne csak a veseproblémáikat nézzem, hanem a gyermeket egészében. Vallom – Magyar Imre belgyógyászprofesszor után-, ahogy az embert test nélkül, a testet lélek nélkül nem lehet gyógyítani.

Nős vagyok, feleségem gyermekkardiológus, két kisfiút nevelünk.

Szabadidőmben szívesen kerékpározom, illetve igyekszem bővíteni barista ismereteimet is.

Kiemelt szakterületek

A nefrológián belül leginkább a húgyúti fertőzések, fejlődési rendellenességek, vesekövesség, enuresis, immunológiai eredetű vesebetegségek és a gyermekkori magas vérnyomás korszerű diagnosztikája és kezelése tartozik érdeklődési körömbe.

Dr. Bense Tamás

Rendelési idő

Egyeztetés alapján

Beszélt nyelvek

  • Angol,
  • Német