Dr. Bense Tamás

Gyermekgyógyász, nefrológus

Harmadik generációs orvos-, gyermekorvos családban születtem. Az orvosi hivatás mellett sokáig kacérkodtam a régészettel és az építészettel is. Iskoláim egy részét külföldön végeztem (Anglia és Németország), így lehetőségem volt a két nyelv anyanyelvi környezetben történő elsajátítására. Az esztergomi Ferences Gimnáziumban érettségiztem.


A Semmelweis Orvostudományi Egyetem elvégzése után 2001-től az ország egyik vezető gyemekgyógyászati intézéményében, a budapesti II. számú Gyermekklinikán dolgozom. A klinikán lehetőségem volt a gyermekgyógyászat számos szakágának részletes megismerésére, különös tekintettel az újszülöttgyógyászatra, a gyermekintenzív ellátásra, a haemato-onkológiára és az immunológiára. 2006-ban szereztem szakképesítést gyermekgyógyászatból.

 Ezt követően érdeklődésem a gyerekkori vesebetegségek felé fordult, 2009-ben szakképesítést szereztem nefrológiából. A gyerekklinika reumatológiai-nefrológiai-immunológiai osztályán  számos autoimmun-, anyagcsere-, reumatológiai-, allergiás- és vesebetegségben szenvedő gyermekeket gyógyítunk. Ez irányú ismereteim bővítésére nyílt lehetőségem 2009-ben Frankfurtban, postgraduális képzés keretében.

Tagja vagyok többek között a Magyar Gyermekorvosok Társaságának, a  Magyar Nephrológiai Társaságnak, a Magyar Gyermeknephrológiai Egyesületnek. Az orvos kollégák graduális és postgraduális oktatásában is részt veszek.

A Dr. Rose csapatához 2011 óta tartozom.

Gyermeknefrológusként is fontosnak tartom, hogy kis pacienseim esetében ne csak a veseproblémáikat nézzem, hanem a gyermeket egészében. Vallom – Magyar Imre belgyógyászprofesszor után-, ahogy az embert test nélkül, a testet lélek nélkül nem lehet gyógyítani.

Nős vagyok, feleségem gyermekkardiológus, két kisfiút nevelünk.

Szabadidőmben szívesen kerékpározom, illetve igyekszem bővíteni barista ismereteimet is.

Kiemelt szakterületek

A nefrológián belül leginkább a húgyúti fertőzések, fejlődési rendellenességek, vesekövesség, enuresis, immunológiai eredetű vesebetegségek és a gyermekkori magas vérnyomás korszerű diagnosztikája és kezelése tartozik érdeklődési körömbe.

Dr. Bense Tamás

Rendelési idő

Egyeztetés alapján

Beszélt nyelvek

  • Angol,
  • Német

Vélemények

  • Köszönetet szeretnék mondani és gratulálni a csodálatos kórházért a kedves dolgozókért. De első sorban Dr. Bense Tamás doktor úrért. Hála legyen az úrnak, hogy ilyen doktorok is léteznek, nincsenek szavak mennyire sokat jelentett a doktor úr segítsége, hozzáállása, törődése! Vigyázzanak az ilyen doktorokra. És minden szülőnek szívből ajánlom, bizalommal forduljanak doktor Dr. Bense Tamáshoz mert biztos nem fognak benne csalódni! Köszönünk mindent !

  • Várakozás közben jöttek-mentek az ott dolgozók és nagyon szimpatikus volt hogy mindenki köszönt, mosolygott és a kisfiamhoz volt egy-egy kedves szavuk. A kezelő orvosunk nagyon kedves, empatikus volt és éreztem jó helyen vagyunk, egy aggódó szülőnek ez nagy sokat számít. Csak gratulálni tudok minden ott dolgozónak és köszönöm, hogy lelkiismeretesek és nem azt láttam, hogy "na itt egy újabb beteg".