Dr. Tomcsik Zoltán

Gasztroenterológus

Végzettség

  • 1995-ben végezett a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi karán. 
  • 2000-ben sebészet szakorvosi képesítést szerzett.
  • 2005-ben gasztroenterológia szakorvosi képesítést szerzett.

Munkahelyek  

1995-től a Fővárosi Önkormányzat Csepeli „Weiss Manfréd” Kórházának Sebészeti Osztályán, majd 2004-től a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat „Jósa András” Kórház Sebészeti Osztályán és az Endoscopián dolgozott.

2014-től a Dél-pesti Centrumkórház- Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent István telephely Sebészeti Osztályán és Endoscopos Laborjában dolgozik sebész, gasztroenterológus főorvosként, az Endoscopos Labor részlegvezetőjeként.

Magánorvosi tevékenységet gyakorlatilag a sebészeti szakvizsgája óta, de 2008-tól megszakítás nélkül folytat a főállása mellett. 2024-től a Dr. Rose Magánkórház gasztroenterológus szakorvosa.

Szakmai tapasztalat és tudományos tevékenység

Munkája során mind a laparoszkópos-, mind az endoszkópos készségek fejlesztését, a sebészet és a gasztroenterológia legkorszerűbb, naprakész ismereteinek elsajátítását, követését elsődlegesnek tartja. Legfőképpen az emésztőszervi-, azon belül is a gyomor- és bélrendszer betegségeinek vizsgálata, az elváltozások lehetőség szerinti endoszkópos- illetve műtéti megoldása érdekeli. Számos hazai és külföldi képzésen, konferencián vett részt. 2020. februárjában Tokióban töltött tanulmányúton volt lehetősége a modern sebészet és a gasztroenterológia területén új ismeretekre szert tennie.

Nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre, a vastag- és végbélrákszűrésre. A Dél-pesti Centrumkórházban indulásától, 2018-tól a nemzeti colorectalis szűrőprogram vizsgálóhelye a kórház Endoscopos Laborja. A Dél-pesti Centrumkórház Sebészeti Osztályán az orvostanhallgatók oktatásában is részt vesz: órarendi és azon kívüli egyetemi előadások, gyakorlatok tartása, a hallgatók vizsgáztatása, szakdolgozatok konzulense. Több tudományos előadás, szakmai cikk első- illetve társszerzője. 

A 2023-ban Prof. Dr. Sándor József szerkesztésében megjelent Sebészet -  traumatológiai, szülészeti és urológiai alapismeretekkel kiegészítve - Tankönyv és tudománytörténet című hivatalos egyetemi tankönyv; Vizsgálómódszerek a sebészetben, Endoszkópia, ultrahang, képalkotó vizsgálatok című fejezetének szerzője.

 

Dr. Tomcsik Zoltán

Rendelési idő

Hétfő
9:00 - 17:00

Beszélt nyelvek

  • Angol