Dr. Ozsváth Mária

Szemész szakorvos

 

Szemészet iránti elkötelezettsége a látás rehabilitáció és a látás prevenció útján halad,jelenleg is.

A szemészeti szűrések során a prevenciós szemészeti tevékenység a fő területe. Fontosnak tartja időben felfedezni és megtenni mindent a szemfenék betegségek rehabilitációjáért.

Az általános orvosi diploma megszerzése után szemészetből és társadalomorvostanból szakvizsgázott.

Ultrahangos jártassági vizsgát debreceni Radiológiai Klinikán és akupunktúrás jártassági vizsgát Budapesten a HIETE-n tette le.

Tíz évig dolgozott hivatalos keretek között orvosként, általános orvosként és üzem orvosként is. Szemész rezidensként az ország összes szemklinikáján képezte magát, ahol neves szemész professzoroktól tanulhatott.

Számára túl merevnek tűntek azok a keretek, amelyeket a hivatalos orvoslás megengedett, ezért lelkesedése, tenni akarása, az újabb megoldások iránti olthatatlan vágya a prevenciós és rehabilitációs útra terelte.

Magán szférában kezdtett el dolgozni, a Medicover Zrt-nél dolgozott szemész orvosként 14 évig. Úgy érezte tovább kell bővítenie tudását, azért, hogy jobban megérthesse, átláthassa az üzleti jogi hátterét a magán orvosi tevékenységnek, így okleveles szakközgazdász és jogi szakokleveles képzettséget is szerzett.

A prevenciós területen a szemtréner ismeretekkel, illetve akupunktúrás tudásával megbízást kapott az Eü. Minisztériumtól, hogy  Országos szakfőorvosként segítse a természetes gyógymódok hivatalos jogi keretek közé illesztését.Betegjogi képviselőként is próbált helytállni és végezni a megbízásokat.   

Hobbija a természetes gyógymódok egészségmegőrző hatásának tanulmányozása. Ezen a területen oktat és vizsgáztat. Az Eü. Minisztérium Továbbképző Intézetének vizsgabizottsági tagja, és Honoris Causa szakértője.

Nyelv ismerete német alapfokon, angol alapfokon

Dr. Ozsváth Mária

Rendelési idő

Kedd
13.00 - 16.00
Csütörtök
08.00 - 14.00

Beszélt nyelvek

  • Angol,
  • Német