Dr. Borsodi Marianna

Aneszteziológus

Dr. Borsodi Marianna a Semmelweis Orvostudományi egyetemen végzett 1981-ben. Végzés után az egyetem I.sz.Sebészeti Klinikáján kezdett dolgozni, mint klinikai gyakornok, majd 1985-től, a szakvizsga letételét követően, már mint aneszteziológiai és intenziv terápiás szakorvos, egyetemi tanársegéd, 2001-től egyetemi adjunktus.

2013-tól a klinika Aneszteziológiai és Intenzív osztályának vezetője. 

A klinika profiljának megfelelően nagy gyakorlatot szerzett a traumatológiai beavatkozások, a vesetranszplantációk, az endokrinológiai műtétek, az érsebészet, és különösen a nagy hasi műtétek ( máj, hasnyálmirigy, nyelőcső, vastagbél) altatásában és intenziv ellátásában.

Kiemelt érdeklődési körébe tartozott az akut és a krónikus fájdalomcsillapítás. Elsősorban ebben a témakörben végzett tudományos munkát, jelentek meg közleményei és könyvfejezetei. Természetesen részt vett mind a gradualis, mind a posztgraduális oktatásban is.

Létrehozta a klinika fájdalom ambulanciáját a klinika profiljába tartozó, elsősorban chronikus pancreatitises és hasnyálmirigy daganatos betegek ellátására.

Bevezette a posztoperatív fájdalomcsillapítás aktuálisan új módszereit, mint például a beteg által vezérelt fájdalomcsillapítás.

2009- től kezdett a magán egészségügyben is dolgozni.

2017-től tagja a Dr.Rose Magánkórház aneszteziológusi csapatának.

Középfokú angol nyelvvizsgával rendelkezik.

Három felnőtt lánya van. Szabadidejében olvas, jógázik, lelkes koncert és színházlátogató.

Dr. Borsodi Marianna

Rendelési idő

Hétfő
07.00 - 20.00
Kedd
07.00 - 20.00
Szerda
07.00 - 20.00
Csütörtök
07.00 - 20.00
Péntek
07.00 - 20.00

Beszélt nyelvek

  • Angol