+36 1 377 6737 Időpont foglalás
Vissza

Dr. Ph.D. Dede Kristóf

Sebészet

Kiemelt érdeklődési területem a minimálisan invazív sebészet (laparoszkópos sebészet) és az onkológiai sebészet.

Az onkológiai sebészetben az emésztőszervi daganatok területén szereztem elsősorban gyakorlatot. A máj- és epeúti, gyomor és bél eredetű daganatok onkológiai- és laparoszkópos sebészetére specializálódtam. Az ilyen betegségek komplex, több szakmával együtt történő kezelésében hiszek, amelyhez munkahelyemen minden lehetőség adott.

Jóindulatú betegségek esetében a laparoszkópos sebészetnek kiemelt szerepe van a sérvek sebészetében, ahol a betegek, sportolók hamarabb visszatérhetnek a mindennapi életükhöz és a fizikai aktivitásukhoz. Természetesen az egyéb minimálisan invazív beavatkozások is jelentős haszonnal járnak (epesebészet, mellékvese sebészet, vastagbélsebészet stb.). Kisebb a műtét utáni fájdalom, gyorsabb a felépülés, rövid az ápolás, jobb az esztétikai eredmény.

A sebészet elsődlegesen manuális szakma, határozott és gyors döntéseket igényel, de a betegekkel és társszakmákkal történő konzultáció nem elhagyható. Ezt szem előtt tartva igyekszem pácienseimet kezelni.

Tanulmányok

2000 általános orvosi diploma

2007 sebészet szakvizsga

2009 gasztroenterológia szakvizsga

Külföldi továbbképzések

Heraklion Egyetemen (Görögország), Heidelbergi Egyetem (Németország), Bergisch Gladbach (Németország), Buffaloi Egyetem (USA)

Speciális laparoszkópos sebészeti továbbképzés a Tübingeni Egyetemen és az Esseni Minimál Invazív Sebészeti Központban (Németország)

Onkosebészeti továbbképzések a májsebészet és gasztroenterológiai sebészet területén

Munkahelyek

2002- Uzsoki u-i Kórház, Sebészeti-Onkosebészeti Osztály főorvos, osztályvezető helyettes

Nyelvismeret

Angol (középfok), német (középfok)

Társasági tagságok

Magyar Sebész Társaság (2013-tól vezetőségi tag)

Magyar Gasztroenterológiai Társaság

Magyar Onkológusok Társasága

IHPB,ESSO

Tudományos tevékenység

Onkosebészeti betegek molekulárbiológiája, kemotherápiás válaszreakciójának vizsgálata. Primaer és metasztatikus májdaganatok multidiszciplináris kezelése. Innovatív sebészi technikák az onkológiai sebészetben.

PhD dolgozat címe: Kolorektális eredetű májáttétek preoperatív kemoterápiás kezelést követő reszekciós eredményeinek klinikai vizsgálata Semmelweis Egyetem Benyújtás éve: 2014. Védés éve: 2015.Megjelenés/Fokozatszerzés éve: 2015.

Szakmai cikkek lektorálása hazai és külföldi lapokban