+36 1 377 6737 Időpont foglalás
Vissza

Dr. Kiss Jenő

Ortopédia

Ortopédsebész, baleseti sebész, kézsebész

Vallja, hogy az ortopédiai és a baleseti sérült ellátás együttes elsajátításával és művelésével nyújthatjuk a legtöbbet betegeinknek. Az akut és krónikus mozgásszervi betegségek gyakorlatilag teljes spektrumával foglalkozik diagnosztikai és terápiás szinten.

Ezen belül kiemelt érdeklődési területe a váll- és könyökízület betegségeinek konzervatív és sebészi kezelése. Emellett nagy tapasztalatra tett szert a nagyízületek (váll, könyök, csípő, térd) endoprotézis beültetéseiben. A kor követelményeinek megfelelően rendszeresen alkalmaz a beteg számára kisebb terhelést és gyorsabb gyógyulást biztosító endoszkópos és minimálisan invazív műtéti eljárásokat. 

Két hosszabb külföldi munka mellett számos európai és tengeren túli tanulmányúton vett részt. 1998-ban elnyerte az Európai Váll- és Könyöksebészeti Társaság 5 hetes amerikai utazó ösztöndíját, mely nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy évekkel később meghívás alapján levelező tagja lettem az Amerikai Váll- és Könyöksebészeti Társaságnak.

Tagja tovább számos nemzetközi és hazai tudományos társaságnak. Három évig elnöke volt, jelenleg elnökségi tagja a Magyar Ortopéd Társaságnak, vezetőségi tagja a Magyar Traumatológus Társaságnak, alapító elnöke volt a Magyar Váll- és Könyöksebészek Egyesületének. Hat éven át elnökségi tagja volt az Európai Váll- és Könyöksebészeti Társaságnak ezen belül is kiemelt feladata volt a váll- és könyöksebészet oktatása és terjesztése Közép- és Kelet-Európában. 

Rendszeres előadója hazai és külföldi konferenciáknak, tanfolyamoknak, rendszeren publikál hazai és külföldi folyóiratokban. Évente több alkalommal kap külföldről meghívást bemutatóműtétek végzésére

Tanulmányok

1999 Kézsebészeti szakképesítés

1998 Traumatológiai szakképesítés

1995 Kandidátusi disszertáció megvédése

1986 Ortopédiai szakképesítés

1982 Általános orvosi diploma, Semmelweis Egyetem Általános Orvosi kar, Budapest

Munkahelyek

2012 - Dr. Rose Magánkórház

2001 - Szent János Kórház Ortopéd-Traumatológiai Osztály osztályvezető főorvos

1982 - 2001  Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinika

1996 Nottinghami Egyetem Ortopédiai Tanszék

1992 - 1993 Oxfordi Egyetem Ortopédiai Tanszék 

Nyelvismeret

Angol, német