+36 1 377 6737 Időpont foglalás
Vissza

Dr. Farkas Ágnes

Szemészet

Szemorvosként évtizedek óta arra törekszik, hogy segítsen a szembetegségek megelőzésében, azok korai diagnózisában és a legmegfelelőbb gyógymód kiválasztásában. Ezen túl, kihasználva, hogy a szem vizsgálata során non-invazív módon megítélhető a szemfenéki erek állapota, melyek hasonlóak egyéb szerveink (pl. az agy, a vese) ereihez, igyekszik segítséget nyújtani a páciens általános állapotának megítéléséhez (magas vérnyomás, cukorbetegség, stb.)

Fő tevékenysége jelenleg a szembetegségek (és a szemészeti vizsgálattal felderíthető általános betegségek) prevenciója, és a betegségek gyógyszeres kezelése, valamint egyetemi hallgatók, rezidensek és szemész szakorvosok oktatása/továbbképzése. 

Speciális tevékenységként, a retina öröklött betegségeinek diagnózisával, azok genetikai hátterével is foglalkozik. Folyamatosan követi a hazai és a nemzetközi eredményeket, konferenciákon vesz részt. Számos publikációja jelent meg hazai és nemzetközi folyóiratokban, szemészeti tankönyvekben.

Magyar és nemzetközi tudományos társaságok tagja (Magyar Szemorvostársaság; International Society for Clinical Electrophysiology of Vision; European Association for Vision and Eye Research).

Tanulmányok

1986. Tudományos fokozat (Ph.D.) Berlin, Charite Szemészeti Klinika/Élettani Intézet 

1973. Szemész szakorvosi képesítés, Semmelweis Orvostudományi Egyetem, 

1968. Általános orvosi diploma, Semmelweis Orvostudományi Egyetem

Munkahelyek 

2007-től Dr. Rose Magánkórház

1968- tól Semmelweis Egyetem Budapest, Szemészeti Klinika (Mária utca)

Nyelvismeret 

Német, angol