Mellplasztika

A mell a nőiesség szimbóluma, önértékelésünk fontos része. Azonban az évek múlásával a mell mérete és rugalmassága egyaránt változhat, és gyakran a mellplasztika jelenti a megoldást az ideális forma eléréséhez. Plasztikai műtét segítségével a mell kisebbítésére vagy nagyobbítására, illetve felvarrására, valamint egyéb esztétikai jellegű beavatkozásokra is lehetősége nyílik.

Milyen esetekben fordulhat hozzánk? 

Ha mellei formáján vagy méretén szeretne változtatni 

Akár mellkisebbítés vagy mellnagyobbítás, esetleg mellfelvarrás a célja, minden esetben segítünk. Pontosan olyan formát teremtünk, amilyenre vágyik, így végre a kívánt testképpel élheti mindennapjait. Előzetes konzultációnk során alaposan feltérképezzük az igényeit, majd ismertetjük a lehetséges kezelési módokat. Mindig megmutatjuk a várható eredményt, így az operáció után pontosan azt a testképet fogja a tükörben látni, amelyet korábban elképzelt.

Ha betegség miatti emlőeltávolítás és mellrekonstrukció előtt áll 

Esztétikai beavatkozásaink mellett magánkórházunkban emlőeltávolításra is lehetőség nyílik. Akár az emlőeltávolító beavatkozás napján a mellrekonstrukcióról is gondoskodhatunk, így Önnek egyetlen percig sem kell hátrányt szenvednie, hiszen ébredés után a kívánt mellformával és mérettel fog rendelkezni. Legyen szó bármilyen mellplasztikai beavatkozásról, forduljon hozzánk bizalommal, és segítünk!

A leggyakoribb mellplasztikai beavatkozásaink 

Mellnagyobbítás műtét 

A mellek kis mérete önértékelési problémákhoz és a nőiesség érzetének hiányához vezethet, hosszú távon pedig a szexuális élet minőségét is jelentősen ronthatja. Ha a mellei elveszítették formájukat, vagy úgy érzi, hogy a kelleténél kisebb méretekkel rendelkezik, ebben az esetben a mellnagyobbító műtét segíthet megteremteni álmai alakját. Mellimplantátumok beültetésével pontosan a kívánt méretet érheti el, és újra teljes magabiztossággal élheti meg a mindennapjait.
A mellműtét minden esetben altatásban történik. Tapasztalt sebészeink a lehető legkisebb bemetszést ejtik meg a mell alatt, majd behelyezik az előzetes konzultáción megfelelő formájúnak és méretűnek talált implantátumot. A seb lezárása felszívódó varratokkal történik, tehát az operációt követően nincs szükség varratszedésre. A beavatkozás átlagosan 1 órát vesz igénybe.

Bővebb információk a mellnagyobbítás műtétről >>

Mellfelvarrás

Sajnos a női kötőszövet erős rugalmassága ellenére is gyengülhet a genetikai adottságok vagy éppen a szoptatás, illetve fogyás következtében. A mellek megereszkedése az idősebb korosztály mellett a fiatal korosztályt is érintheti, és minden esetben a mellfelvarrás hozhatja el a kívánt eredményt. A mellfelvarráson átesett pácienseink az élet számos területén pozitív változásról számolnak be: nagyobb önbizalommal rendelkeznek, illetve végleg búcsút intettek a mellek lazasága miatti hátrányos önértékelésnek.
Az altatásban végzett mellfelvarrás során a sebészeink T-vonalban ejtenek bemetszést, majd eltávolítják a bőrfelesleget, végül pedig a mirigyállomány tömörítésével érik el a kívánt formát. Igény esetén implantátumot is beültetnek a tökéletes végeredmény érdekében. A beavatkozás kb. 2-3 órát vesz igénybe, és szerencsére csak minimális, hamar múló kellemetlenséggel jár.

Bővebb információk a mellfelvarrás műtétről >>

Kombinált mellplasztika 

Kombinált mellplasztikával a mellfelvarrás és az implantátumok beültetése egyidejűleg is megoldható. Ennek köszönhetően Önnek nem kell két műtéten részt vennie, hanem egyetlen nap alatt elérheti a formás, nőies idomokat. A kombinált beavatkozást azoknak a pácienseinknek ajánljuk, akik a mellük megereszkedésén kívül a méreteikkel sem elégedettek, és a lehető leghamarabb feszes formára vágynak.
A kombinált beavatkozás altatásban történik, az operáció pedig 2-3 órát igényel. A mellplasztikát követően Önnek egyetlen éjszakát kell magánkórházunkban töltenie, ahol minden adott a kellemes és nyugodt pihenéshez. Ha úgy érzi, hogy a mellei felvarrása és nagyobbítása egyaránt indokolt, válassza bátran a kombinált mellplasztikát.

Bővebb információk a kombinált mellplasztika műtétről >>

Mellkisebbítés 

Akárcsak a mellek túlzottan kis mérete, úgy az erős teltsége is problémát okozhat a hétköznapokban. A dús keblek megnehezíthetik a mozgást, túlzott feltűnést kelthetnek, illetve egészségügyi problémákhoz is vezethetnek. Mellkisebbítés segítségével viszont akár egy kosármérettel is csökkenthető a mellek mérete, így a beavatkozás igazán látványos eredményt hozhat. Pácienseink az operációt követően szabadabb mozgásról, megszűnő hátfájdalomról és természetesen divatosabb öltözködési lehetőségekről számolnak be.
A mellkisebbítésre altatásban kerül sor, sebészeink pedig felszívódó varratokat használnak, így a műtétet követően nincs szükség kellemetlen varratszedésre. Az operáció 2,5-3 órát vesz igénybe, amely után egy éjszakát kell magánkórházunkban pihennie. A mellkisebbítés nem befolyásolja a szoptatásra való képességet, így aki kisebb, feszesebb formákat szeretne, nyugodt szívvel jelentkezhet konzultációra.

Bővebb információk a mellkisebbítés műtétről >>

Mellimplantátum csere 

Ha a korábban beültetett mellimplantátum cserére szorul, magánkórházunkban új termékkel pótoljuk. Leggyakrabban a mellimplantátum elöregedése, elérése miatt szükséges a csere, azonban esztétikai célja is lehet, ha a jelenlegi implantátum mérete vagy formája nem megfelelő. Bizonyos esetekben az implantátum gyenge minősége vagy egy késői szövődmény – például tokzsugorodás – miatt kell sort keríteni az újbóli beavatkozásra. Legyen bármi is a mellimplantátum csere célja, sebészeinkkel rövid időn belül segítünk.

Bővebb információk a mellimplantátum csere műtétről >>

Mellrekonstrukció 

A teljesen vagy részlegesen eltávolított mellforma mellrekonstrukciós műtéttel építhető újra. Sebészeink saját szövet, illetve implantátum felhasználásával építik újra a mellet, hogy ismét formás és nőies alakot teremtsenek. A teljes mellrekonstrukció több beavatkozást is igényelhet, többek között az implantátum beültetését és a mellbimbó, továbbá a bimbóudvar helyreállítását célzó operációkat. Legtöbbször egy rosszindulatú daganat vagy baleset miatt válik szükségessé a műtét, amely újból visszaadja a nőies idomokat pácienseink számára.
Az operáció legfontosabb előnye, hogy a mell rekonstrukciójának köszönhetően ismét visszatérhet a rég megszokott, egészséges önbizalom. Ráadásul a beavatkozást követően külső protézist tartalmazó melltartót sem kell viselnie, így a kényelmes mindennapok a gyógyulás időszakában is garantáltak. Magánkórházunkban a betegség miatti melleltávolítással egyidejűleg az emlőrekonstrukció elvégzésére is lehetősége nyílik – természetesen az onkológiai kezeléssel teljes mértékben összehangolva.

Bővebb információk a mellrekonstrukció műtétről >>

Onkoplasztika 

Az onkoplasztika a mellplasztikai sebészet azon területe, amely az emlő daganatos megbetegedéseivel és plasztikai kezelésével egyidejűleg foglalkozik. Pácienseink számára a daganat eltávolítása és az érintett terület helyreállítása egyetlen beavatkozás során orvosolható, aminek köszönhetően az önbizalmán egy percig sem esik csorba. A mai, modern orvostudománynak és technológiának köszönhetően már nem kell hónapokat várni a mellrekonstrukcióra, hanem azonnal megoldható a nőies idomok visszanyerése.
A kezelési tervet az onkológusainkból és sebészeinkből, illetve radiológusainkból és további szakembereinkből álló onkoteam készíti el. Az emlőeltávolító és mellrekonstrukciós műtéteket rendkívül alapos vizsgálatok előzik meg, és az eredmények alapján ismertetjük a lehetséges kezelési eljárásokat.

Bővebb információk az onkoplasztika műtétről >>

Gynecomastia 

Habár a mellplasztika elsősorban a nőket érinti, azonban a férfiak esetében is remek megoldást jelenthet az ideális formák elérésére, amennyiben a mellek túl nőiesnek tűnnek. A gynecomastia mellkisebbítő beavatkozás, amelynek során a felesleges szövetek eltávolításával teremthető meg a férfiasabb, feszesebb mellforma. Akár a túlzott testépítésből, vagy éppen a genetikai hajlamból adódik a mellek nőies formája, gynecomastia műtét segítségével visszanyerhető az egészséges férfi önbizalom.
A zsírszövetek és a mirigyállomány egy részének eltávolítása mellett zsírleszívás is alkalmazható a kifogástalan eredmény érdekében. Az operáció általában 1,5 órát vesz igénybe, az érintett területet pedig a páciensek számára biztosított speciális szorítókötéssel kell 8 héten keresztül védeni. Ha úgy érzi, hogy mellei nem elég férfiasak, a gynecomastia beavatkozás garantáltan elhozza a sikert.

Bővebb információk a gynecomastia műtétről >>

Férfi mellizom-nagyobbítás 

A mellizom az egyik legszembetűnőbb izomcsoport a férfiaknál, azonban a genetikai adottságok miatt még testépítéssel is csak bizonyos szintig növelhető a mellkas kerülete. Azonban a férfiak mellizma is megnagyobbítható, illetve a formája is változtatható, ehhez csupán a megfelelő mellimplantátum beültetése szükséges. Habár kevés szó esik róla, de a mellek előnytelen formája vagy mérete a férfiak számára is frusztrációt és önértékelési zavart okozhat, ezért a mellplasztikai sebészet az erősebbik nem körében is valós megoldást jelent a változáshoz.
A hiányzó mellizom térfogatát sebészeink implantátummal pótolják. Az operáció során keletkező hegvonal a külső szemlélők számára teljesen láthatatlan marad, így a beavatkozás után senki nem fogja látni, hogy mellizom nagyobbító műtéten esett át. Az operáció 1 órát vesz igénybe, a műtétet követően pedig Önnek egy éjszakát kell magánhórházunkban pihennie.

Bővebb információk a férfi mellizom-nagyobbítás műtétről >>

Miért a Dr. Rose Magánkórházat válassza a mellplasztikai beavatkozásához? 

  • Profi plasztikai sebész csapatunkkal várjuk Önt. Így garantáltan a legjobb kezekben lesz, hiszen szakképzett orvosi stábunk és a legkorszerűbb technológiánk jelentik a biztosítékot céljai megvalósításához. A mellplasztika budapesti magánkórházunkban történik.
  • Munkánkat az empátia és a türelem jellemzi. Legyen szó bármilyen operációról is, az előzetes konzultációktól kezdve a vizsgálatok elvégzésén át egészen a beavatkozás utáni kontrollvizsgálatokig kiemelt gondoskodással állunk minden pánciensünkhöz.
  • Pontosan olyan eredményt érünk el, amilyenre vágyik. Már a beavatkozás előtt láthatja a várható végeredményt, így minden a tervek szerint fog haladni. Ne bízza a véletlenre, válassza a Dr. Rose Magánkórházat, és élvezze az új, egészséges önbizalmat sugárzó testképét!

Érje el álmai alakját a Dr. Rose Magánkórház segítségével, és jelentkezzen konzultációra még ma!
 

Kapcsolódó blogbejegyzések