Mellplasztika

A mell a nőiesség szimbóluma, önértékelésünk fontos része. Azonban az évek múlásával a mell mérete és rugalmassága egyaránt változhat, és gyakran a mellplasztika jelenti a megoldást az ideális forma eléréséhez. Plasztikai műtét segítségével a mell kisebbítésére vagy nagyobbítására, illetve felvarrására, valamint egyéb esztétikai jellegű beavatkozásokra is lehetősége nyílik.

Milyen esetekben fordulhat hozzánk? 

Ha mellei formáján vagy méretén szeretne változtatni 

Akár mellkisebbítés vagy mellnagyobbítás, esetleg mellfelvarrás a célja, minden esetben segítünk. Előzetes konzultációnk során alaposan feltérképezzük az igényeit, majd ismertetjük a lehetséges kezelési módokat. Lehetőség szerint megmutatjuk a várható eredményt, így az operáció után azt a testképet fogja a tükörben látni, amelyet korábban elképzelt.

Ha betegség miatti emlőeltávolítás és mellrekonstrukció előtt áll 

A plasztikai sebészet egy különálló szakterülete az onkoplasztika, amely az emlő daganatos betegségeinek kezelésével foglalkozó onkológia, valamint a mellplasztika ötvözetéből született meg. Az eljárásnak köszönhetően a daganatos betegek esetében egy időben nyílik lehetőség a daganat eltávolítására és az érintett terület helyreállítására, így egy percre sem sérül a páciens önbizalma.

A leggyakoribb mellplasztikai beavatkozásaink 

Mellnagyobbítás műtét 

A mellek kis mérete önértékelési problémákhoz és a nőiesség érzetének hiányához vezethet. Ha a mellei elveszítették formájukat, vagy úgy érzi, hogy a kelleténél kisebb méretekkel rendelkezik, akkor a mellnagyobbító műtét segíthet megteremteni a megfelelő méretet és formát. A műtét során a mellek méretét, illetve volumenét szilikonból készült implantátumok beültetésével növeljük.
A mellműtét minden esetben altatásban történik. Tapasztalt sebészeink a lehető legkisebb bemetszést ejtik meg a mell alatt, majd behelyezik az előzetes konzultáción megfelelő formájúnak és méretűnek talált implantátumot. A seb lezárása felszívódó varratokkal történik, tehát az operációt követően nincs szükség varratszedésre. A beavatkozás átlagosan 1 órát vesz igénybe.

Bővebb információk a mellnagyobbítás műtétről >>

Mellfelvarrás

Sajnos a női kötőszövet erős rugalmassága ellenére is gyengülhet a genetikai adottságok vagy éppen a szoptatás, illetve fogyás következtében. A mellek megereszkedése az idősebb korosztály mellett a fiatal korosztályt is érintheti, és a mellfelvarrás hozhatja el a kívánt eredményt. A mellfelvarráson átesett pácienseink az élet számos területén pozitív változásról számolnak be és nagyobb önbizalommal rendelkeznek.
Az altatásban végzett mellfelvarrás során a sebészeink T-vonalban ejtenek bemetszést, majd eltávolítják a bőrfelesleget, végül pedig a mirigyállomány tömörítésével érik el a kívánt formát. Igény esetén implantátumot is beültetnek a tökéletes végeredmény érdekében. A beavatkozás kb. 2-3 órát vesz igénybe.

Bővebb információk a mellfelvarrás műtétről >>

Kombinált mellplasztika 

Kombinált mellplasztikával a mellfelvarrás és az implantátumok beültetése egyidejűleg megoldható.  A kombinált beavatkozást azoknak a pácienseinknek ajánljuk, akik a mellük megereszkedésén kívül a méreten is változtatni szeretnének.
A kombinált beavatkozás altatásban történik, az operáció pedig 2-3 órát igényel. A mellplasztikát követően Önnek egyetlen éjszakát kell magánkórházunkban töltenie, ahol minden adott a kellemes és nyugodt pihenéshez. 

Bővebb információk a kombinált mellplasztika műtétről >>

Mellkisebbítés 

Akárcsak a mellek túlzottan kis mérete, úgy a túl nagy mérete is problémát okozhat a hétköznapokban. A dús keblek megnehezíthetik a mozgást, túlzott feltűnést kelthetnek, illetve egészségügyi problémákhoz is vezethetnek. Mellkisebbítés segítségével csökkenthető a mellek mérete. Pácienseink az operációt követően szabadabb mozgásról, megszűnő hátfájdalomról és természetesen divatosabb öltözködési lehetőségekről számolnak be.
A mellkisebbítésre altatásban kerül sor, sebészeink pedig felszívódó varratokat használnak, így a műtétet követően nincs szükség kellemetlen varratszedésre. Az operáció 2,5-3 órát vesz igénybe, amely után egy éjszakát kell magánkórházunkban pihennie. A mellkisebbítés nem befolyásolja a szoptatásra való képességet sem, így fiatalabb korban is elvégezhető.

Bővebb információk a mellkisebbítés műtétről >>

Mellimplantátum csere 

Ha a korábban beültetett mellimplantátum cserére szorul, magánkórházunkban új termékkel pótoljuk. Leggyakrabban a mellimplantátum elöregedése, elérése miatt szükséges a csere, azonban esztétikai célja is lehet, ha a jelenlegi implantátum mérete vagy formája nem megfelelő. Bizonyos esetekben az implantátum gyenge minősége vagy egy késői szövődmény – például tokzsugorodás – miatt kell sort keríteni az újbóli beavatkozásra. Legyen bármi is a mellimplantátum csere célja, sebészeinkkel rövid időn belül segítünk.

Bővebb információk a mellimplantátum csere műtétről >>

Mellrekonstrukció 

A teljesen vagy részlegesen eltávolított mellforma mellrekonstrukciós műtéttel építhető újra. Sebészeink saját szövet, illetve implantátum felhasználásával építik újra a mellet, hogy ismét formás és nőies alakot teremtsenek. A teljes mellrekonstrukció több beavatkozást is igényelhet, többek között az implantátum beültetését és a mellbimbó, továbbá a bimbóudvar helyreállítását célzó operációkat. Legtöbbször egy rosszindulatú daganat vagy baleset miatt válik szükségessé a műtét, amely újból visszaadja a nőies idomokat pácienseink számára.
Az operáció legfontosabb előnye, hogy a mell rekonstrukciójának köszönhetően ismét visszatérhet a rég megszokott, egészséges önbizalom. Magánkórházunkban a betegség miatti melleltávolítással egyidejűleg az emlőrekonstrukció elvégzésére is lehetősége nyílik – természetesen az onkológiai kezeléssel teljes mértékben összehangolva.

Bővebb információk a mellrekonstrukció műtétről >>

Onkoplasztika 

Az onkoplasztika a mellplasztikai sebészet azon területe, amely az emlő daganatos megbetegedéseivel és plasztikai kezelésével egyidejűleg foglalkozik. Pácienseink számára a daganat eltávolítása és az érintett terület helyreállítása egyetlen beavatkozás során megtörténik, aminek köszönhetően az önbizalmán nem sérül. A mai, modern orvostudománynak és technológiának köszönhetően már nem kell hónapokat várni a mellrekonstrukcióra, hanem azonnal megoldható a nőies formák visszanyerése.
A kezelési tervet az onkológusból és sebészből, illetve radiológusból és további szakemberekből álló onkoteam készíti el. Az emlőeltávolító és mellrekonstrukciós műtéteket rendkívül alapos vizsgálatok előzik meg, és az eredmények alapján ismertetjük a lehetséges kezelési eljárásokat.

Bővebb információk az onkoplasztika műtétről >>

Gynecomastia 

Habár a mellplasztika elsősorban a nőket érinti, azonban a férfiak esetében is megoldást jelenthet az ideális formák elérésére, amennyiben a mellek túl nőiesnek tűnnek. A gynecomastia mellkisebbítő beavatkozás, amelynek során a felesleges szövetek eltávolításával teremthető meg a férfiasabb, feszesebb mellforma. Akár a túlzott testépítésből, vagy éppen a genetikai hajlamból adódik a mellek nőies formája, gynecomastia műtét segítségével visszanyerhető az egészséges férfi önbizalom.
A zsírszövetek és a mirigyállomány egy részének eltávolítása mellett zsírleszívás is alkalmazható a megfelelő eredmény érdekében. Az operáció általában 1,5 órát vesz igénybe, az érintett területet pedig a páciensek számára biztosított speciális szorítókötéssel kell 8 héten keresztül védeni. Ha úgy érzi, hogy mellei nem elég férfiasak, a gynecomastia beavatkozás jelenthet megoldást.

Bővebb információk a gynecomastia műtétről >>

Férfi mellizom-nagyobbítás 

A mellizom az egyik legszembetűnőbb izomcsoport a férfiaknál, azonban a genetikai adottságok miatt még testépítéssel is csak bizonyos szintig növelhető a mellkas kerülete. Azonban a férfiak mellizma is megnagyobbítható, illetve a formája is változtatható, ehhez csupán a megfelelő mellimplantátum beültetése szükséges. Habár kevés szó esik róla, de a mellek előnytelen formája vagy mérete a férfiak számára is frusztrációt és önértékelési zavart okozhat, ezért a mellplasztikai sebészet az erősebbik nem körében is valós megoldást jelent a változáshoz.
A hiányzó mellizom térfogatát sebészeink implantátummal pótolják. Az operáció során keletkező hegvonal a külső szemlélők számára teljesen láthatatlan marad, így a beavatkozás után senki nem fogja látni, hogy mellizom nagyobbító műtéten esett át. Az operáció 1 órát vesz igénybe, a műtétet követően pedig Önnek egy éjszakát kell magánhórházunkban pihennie.

Bővebb információk a férfi mellizom-nagyobbítás műtétről >>

MIÉRT A DR. ROSE MAGÁNKÓRHÁZAT VÁLASSZA A MELLPLASZTIKAI BEAVATKOZÁSÁHOZ?

  • Profi plasztikai sebész csapatunkkal várjuk Önt. Így garantáltan a legjobb kezekben lesz, hiszen szakképzett orvosi stábunk és a legkorszerűbb technológiánk jelentik a biztosítékot céljai megvalósításához. A mellplasztika budapesti magánkórházunkban történik.
  • Empatikusan és türelmesen segítünk. Munkánkat végig az empátia és a segítőkészség jellemzi.
  • Exkluzív környezet. Prémium színvonalú fekvőbeteg részlegünkön 3 műtő és 19, minden igényt kielégítő betegszoba – 25 betegággyal – áll pácienseink rendelkezésére. A legmagasabb szakmai színvonal találkozik a gyógyulást segítő egyedi környezettel, ahol biztonságban és nyugalomban gyógyulhat.

Mellplasztikai beavatkozásokkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon bizalommal a Dr. Rose Magánkórház orvosaihoz.

 

Kapcsolódó blogbejegyzések