Blog

Segítünk eligazodni az egészség összetett világában: izgalmas cikkek és videók szakértőink közreműködésével.

Inkontinencia műtétek: TOT és TVT szalagműtétek

Dr. Dubecz Dániel, a Dr. Rose Magánkórház orvosa az inkontinencia műtétek (TOT és TVT szalagműtétek), a hüvelyháló és medencefenék helyreállító műtétek specialistája. A WMN Egészség rovatában Kurucz Adrienn tette fel a sokakat érintő kérdéseket.

Plasztikai segítség fogyás után

„Nagyon szeretem az új életemet” – meséli a Dr. Rose Magánkórház páciense.
„Hosszú és nehéz út, míg eljutunk odáig, hogy súlyfeleslegünket leküzdjük” – hívja fel a figyelmet Dr. Molnár István plasztikai sebész. – „Nagyon fontos, hogy objektív módon tudjuk megítélni az elhízást és annak fokozatait: a legegyszerűbb a testtömegindexszel mérni és kifejezni azt” – avat be a részletekbe a Dr. Rose Magánkórház plasztikai sebésze.

Mellimplantátumok a Dr. Rose Magánkórházban

A Dr. Rose Magánkórház Plasztikai Sebészetének Részlegén vezető amerikai gyártók implantátumait használjuk, amelyeknél a legszigorúbb biztonsági feltételek és az optimális esztétikai szempontok egyaránt adottak. Így a kiváló minőség és a kiemelkedő eredmény egyszerre garantált.

Ezek a szűrővizsgálatok javasoltak a nők számára

Vajon hány éves kortól van szükség nőgyógyászati szűrésre? – vetődik fel a nőkben, édesanyákban időről időre. Dr. Dubecz Dániel szülész-nőgyógyász, a Dr. Rose Magánkórház szakorvosa szerint nem életkor függvénye a szűrés: az aktív szexuális életet élő nőknek, lányoknak fontos a rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálat. Panaszmentesség esetén a főszabály – akár fiatal lányokról, akár idősebb hölgyekről van szó – az évenkénti nőgyógyászati vizsgálat, illetve nőgyógyászati szűrővizsgálat. Az aktív szexuális élet kezdetétől fogva évente ajánlott elmenni rákszűrésre, és kérjünk kiegészítésként HPV szűrést is. 35 éves kor fölött pedig a kétévenkénti mammográfiai szűrővizsgálat is javasolt a protokoll szerint.

A napvédelem különösen fontos gyermekkorban

Idén már áprilisban beköszöntött a nyár néhány napra, és ez figyelmeztet minket, mennyire fontos időben felkészülni és odafigyelni a fényvédelemre. A gyermekek bőre sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké, ezért nem mindegy, mikor visszük napra őket, milyen fényvédőt használunk, mit teszünk, ha leégés jelei mutatkoznak a bőrükön. Mindezekre a kérdésekre ad választ és hasznos tanácsokat Dr. Csitos Ágnes, a Dr. Rose Magánkórház bőrgyógyász, gyermek bőrgyógyász szakorvosa.

Önbecsülés fogyással - A helyes táplálkozás és a testmozgás tervezése kulcsfontosságú a sikerhez

Magyarországon a felnőtt lakosság 2/3-a túlsúlyos vagy elhízott, kevesebben vannak a normál testsúllyal rendelkezők, mint a túlsúlyosak. A 26 BMI feletti súly már egészségkockázatot jelent: többek között növekszik a szív- és érrendszeri megbetegedések esélye, a daganatos esetek száma, emelkedik az ízületi betegségek és a cukorbetegség esélye, valamint a várható élettartamra is negatív hatással van. Ismerjék meg páciensünk fogyásának történetét és a Dr. Rose Magánkórház belgyógyász, kardiológus szakorvosának szakmai véleményét.

Plasztika férfiaknak - Őszintén a fogyás utáni hasplasztikáról

A plasztikai műtét nem csak a hölgyek kiváltsága, egyre több férfi dönt a plasztikai beavatkozások mellett. A férfiak a hölgyektől eltérő motivációkkal és okok miatt vágnak bele a műtétekbe. Másfél évtizede dolgozik kitartóan gyerekkori túlsúlyának megoldásán a 30 éves Gábor, aki oldalsó és hátsó oldalfali hasplasztikára érkezett a Dr. Rose Magánkórházba. A beavatkozás után beszélgettünk vele.

Nők Lapja Szépség: A természetes arcfelvarrások kora

A 20. század végére jellemző, sokszor rémisztő arcplasztikák után szerencsére a 2020-as évekre megjelentek a sokkal natúrabb eredményt adó modern műtéti típusok, amelyek az arcbőr alatti izom, zsír és kötőszöveti részeket is korrigálják és megemelik.

Onkoplasztika: az egészség mellett az önbizalmat is visszaadja

A korábbi statisztikák arról szóltak, hogy egy évben 4 ezer új mellrákos esetet regisztrálnak, most ugyanez a szám 6 és 8 ezer között mozog, ráadásul 2500-3000-en bele is halnak a betegségbe. Az, hogy mostanában ennyivel több esetet jelentettek, nem feltétlenül azt jelenti, hogy ekkorát nőtt az emlődaganatosok száma. Inkább azzal magyarázható, hogy a gyakoribb szűrővizsgálatok és a pontosabb diagnosztikai módszerek miatt sokkal több esetre derül fény.