Intimplasztika

Az intimplasztika több műtéti beavatkozás összefoglaló neve. Az intimplasztikai beavatkozások segítségével helyreállítható a hüvelyfal feszessége, lehetőség van a kisajkak kisebbítésére, illetve a szeméremdomb méretének korrekciójára is.

HOGYAN SEGÍTENEK AZ INTIMPLASZTIKAI BEAVATKOZÁSOK? 

Hüvelyplasztika során a sebész helyreállítja a hüvelyfal feszességét a mellső és hátsó hüvelyfal süllyedésének megszüntetésével. Hüvelyplasztika során lehetőség van a régebben hegesen vagy rosszul gyógyult gátrepedések megszüntetésére is.
A kisajak plasztika során a túlzottan nagy, sportoláskor, hosszan tartó ülésnél fájdalommal járó kisajkak kisebbítésére és a kívánatos állapot elérésére kerül sor.
A szeméremdomb korrekció olyan esztétikai, intimplasztikai beavatkozás, melynek célja a szeméremdomb méretének csökkentése.

MIKOR INDOKOLT AZ INTIMPLASZTIKA? 

A hüvely izomzatának meglazulása nem csak szexuális problémákhoz vezethet, de vizelet visszatartási nehézséget is okozhat. A háttérben állhat a szülés okozta sérülés, de egyéni adottságok szerint a kor előrehaladta is gyengíti a területhez tartozó izomzatot.
A kisajkak eltúlzott mérete a ruhával való mechanikai súrlódás következtében fájdalmat is kiválthat, de mint esztétikai hiba, komoly frusztrációt okozhat. A kisajak műtéti úton megkisebbíthető.
A szeméremdomb korrekcióra sok esetben a nagymértékű túlsúly vagy fogyás miatt lehet szükség. Az esztétikai beavatkozás célja a szeméremdomb méretének csökkentése. Gyakran hasplasztikai műtéttel kombináltan kerül elvégzésre.

MI TÖRTÉNIK AZ ELSŐ KONZULTÁCIÓN? 

Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha Ön a beavatkozás mellett dönt. Tájékoztatja a szükséges korrekciókról és műtéti beavatkozásokról. Legyen bármilyen kérdése vagy kérése is, hozzánk bármikor bizalommal fordulhat. 

FELKÉSZÜLÉS A MŰTÉTRE 

Mint minden műtéti beavatkozás esetében, így az intimplasztikai beavatkozás – hüvelyplasztika, kisajak plasztika vagy szeméremdomb plasztika - előtt is szükség van arra, hogy Ön egy teljes körű kivizsgáláson vegyen részt, mely magában foglalja a laborvizsgálatokat, illetve szükség esetén az egyéb vizsgálatokat (pl. EKG és röntgen) is. Magánkórházunkban minden szükséges vizsgálatot elvégzünk egy időben, hogy időt takarítsunk meg az ön számára és kényelmesebbé tegyük az előkészületeket az intimplasztikára. Ekkor néhány életviteli tanácsot is kap, amelyek segítségével felkészülhet az intimplasztikai műtétre, és felgyorsíthatja gyógyulását az azt követő időszakban. Ilyen például a dohányzásról való leszokás – legalább időszakosan -, mivel a nikotin lassítja a gyógyulási folyamatokat, a megfelelő mennyiségű folyadék és vitaminok, nyomelemek (C-vitamin, szelén, cink) fogyasztása, valamint az aszpirin, a ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek használatának mellőzése, mert ezek a véralvadást befolyásolják. 

MI TÖRTÉNIK A MŰTÉT ALATT? 

Az intimplasztikai beavatkozások elvégzésére a legalkalmasabb időpont a menstruáció után 3-4 nappal lehet, mivel így a sebek begyógyulhatnak a következő havi vérzésig.
Hüvelyplasztika esetén plasztikai sebészünk és nőgyógyászunk közösen határozzák meg, szükség van-e az adott esetben mellső- és a hátsófali korrekcióra is, vagy elegendő ezek közül csak az egyiket elvégezni. A mellső fali plasztika során hosszanti bemetszéseken kerül felpreparálásra a húgycső alatti nyálkahártya. Ezután kerül alátámasztásra – megemelésre – maga a húgyhólyag, és eltávolításra a felesleges hüvelyfali rész. A hátsó hüvelyplasztika a felesleges hám eltávolítását jelenti a kijelölt részen, majd a kétoldali izmok egyesítését. Plasztikai sebészünk mindvégig kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli önt egy későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségtől. A teljes beavatkozás 1 órát vesz igénybe.
Az altatásban végzett szeméremdomb plasztika során plasztikai sebészünk kijelöli a bemetszések helyét, majd egy vékony csövet vezet be és vákuum segítségével fellazítja és eltávolítja a felesleges zsírszövetet.
Kisajak plasztika során plasztikai sebészünk helyi érzéstelenítést alkalmazva – kérésre lehetséges az altatás is - kimetszi a kisajakból a felesleges részeket, kialakítva az ideális formát. Mindvégig kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli önt egy későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségtől. A sebek körülbelül 2 hét alatt gyógyulnak be, a végleges forma pedig 2-3 hónapon belül alakul ki. A teljes beavatkozás 1 órát vesz igénybe,

GYÓGYULÁS, REGENERÁLÓDÁS 

Az intimplasztika után Ön egy éjszakát tölt majd el magánkórházunkban, ahol kellemes és igényes környezetben pihenhet. A műtéti területet egy hétig nem érheti víz a műtéti területet, de ügyelnie kell a megfelelő intim higiéniára. Az első két hétben fontos kerülnie minden megerőltető fizikai tevékenységet. Ezután fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett, de a szexuális együttléttől hat héten át tartózkodnia kell. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk az általa meghatározott időközönként hívja vissza. Ugyan az intimplasztika műtét előtti vizsgálatok alkalmával igyekszünk minden kockázati tényezőt kiszűrni, ennek ellenére felléphetnek előre nem látható szövődmények. Ezekről és elkerülésük módjáról az első konzultáción tájékoztatja önt plasztikai sebésze.

EGYÉNRE SZABOTT TANÁCSADÁST NYÚJTUNK! 

Habár bizonyos alapelvek, például az operáció előtti dohányzás felfüggesztése, illetve az intim műtét utáni testmozgás és napozás rövid ideig való mellőzése minden páciensünk esetében érvényesek, azonban személyre szabott tanácsokkal is ellátjuk Önt. Legyen szó táplálkozási tanácsadásról vagy bizonyos gyógyszerek használati lehetőségéről, az anamnézis felvétele után már tisztán fogjuk látni a képet, hogy pontos segítséget nyújtsunk.
Konzultációink során és az operációt követően is folyamatos visszajelzésekkel támogatjuk, és előre megbeszélt rendszerességgel érdeklődünk az egészségügyi állapotáról. Orvosi stábunkkal mindent megteszünk a műtétre való hatékony felkészülése és a gyors gyógyulása érdekében is.

Miért döntsön a Dr. Rose Magánkórház mellett? 

  • Tapasztalt plasztikai sebészekkel várjuk. Orvosaink az intimplasztika területén kiemelt szakértelemmel rendelkeznek, magánkórházunkban a legjobb kezekben lesz.
  • Személyre szabottan segítünk. Konzultációnk során pontosan felmérjük az igényeit és elvárásait, majd egyénre szabott kezelési tervet készítünk az optimális végeredmény érdekében.
  • Empatikusan és türelmesen segítünk. Munkánkat végig az empátia és a segítőkészség jellemzi.
  • Exkluzív környezet. Prémium színvonalú fekvőbeteg részlegünkön 3 műtő és 19, minden igényt kielégítő betegszoba – 25 betegággyal – áll pácienseink rendelkezésére. A legmagasabb szakmai színvonal találkozik a gyógyulást segítő egyedi környezettel, ahol biztonságban és nyugalomban gyógyulhat.

Intimplasztikai beavatkozásokkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon bizalommal a Dr. Rose Magánkórház orvosaihoz.