Férfimellizom-nagyobbítás

A férfi mellkas izmainak nagysága, alakja és formája genetikailag meghatározott. Testedzéssel az izomállomány csak meghatározott szintig növelhető. Amennyiben egy férfi elégedetlen mellkasának formájával, vagy méretével, implantátum beültetésével elérhető a kívánt eredményt.

Mikor indokolt a férfi mellizom nagyobbítás?

A férfi mellizom fejlődési képessége függhet genetikailag örökölt alkattól, de befolyásolhatják egyes betegségek, valamint sérülések is. Nem ritka, hogy valaki hiába edz megfelelő technikával mellizmai nem fejlődnek kellőképpen, vagy felemás nagyságúak lesznek. Gyakran ez az állapot mind a magánéletben, mind pedig a mindennapokban frusztrációs és önértékelési problémát okoz a férfiaknak. Ha a mellkas formája és mérete elmarad az elvárttól, érdemes plasztikai sebészhez fordulni.

Mi történik az első konzultáción?

Az első konzultáció alkalmával plasztikai sebésze megvizsgálja önt, majd személyre szabottan megbeszélik az elvárásokat és lehetőségeket, referenciái alapján megmutatja, milyen eredményre számíthat akkor, ha a beavatkozás mellett dönt. Emellett elmagyarázza az ön esetében lehetséges műtéti technikákat, megmutatja a különféle mellimplantátumokat és kiválasztják az ön számára legmegfelelőbbet. 

Felkészülés a műtétre

Mint minden műtéti beavatkozás esetében, így a férfi mellizom nagyobbítás előtt is szükség van arra, hogy ön egy teljes körű kivizsgáláson vegyen részt, mely magában foglalja a laborvizsgálatokat, szükség esetén EKG és röntgenfelvételek, valamint mell ultrahang készítését is. Magánkórházunkban minden szükséges vizsgálatot elvégzünk egy időben, hogy időt takarítsunk meg az ön számára és kényelmesebbé tegyük az előkészületeket a mellizom nagyobbításra. Ekkor néhány életviteli tanácsot kap, amelyek segítségével felkészülhet a mellizom nagyobbító műtétre és felgyorsíthatja gyógyulását az azt követő időszakban. Ilyen például a dohányzásról való leszokás – legalább időszakosan -, mivel a nikotin lassítja a gyógyulási folyamatokat, a megfelelő mennyiségű folyadék és vitaminok, nyomelemek (C-vitamin, szelén, cink) fogyasztása, valamint az aszpirin, a ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek használatának mellőzése, mert ezek a véralvadást befolyásolják.

Mi történik a műtét alatt?

Plasztikai sebészünk a mellizom nagyobbító műtét során a hiányzó mellizom térfogatot implantátummal pótolja. A beavatkozásra minden esetben altatásban kerül sor, az implantátum behelyezése a hónaljban vezetett egyenes, 4-5 cm hosszú bemetszésen keresztül történik, így a hegvonal külső szemlélő számára teljesen rejtve marad. A szövetrétegek között kerül kialakításra az implantátum ágya, általában a nagy mellizom szövete alatt. Az implantátum behelyezését követően 24 órára szívó drainek és rögzítő kötés kerül felhelyezésre. A beavatkozás átlagosan 1 órát vesz igénybe.

Gyógyulás, regenerálódás

A mellizom nagyobbítás után egy éjszakát kell Magánkórházunkban töltenie, hogy kényelmes és kellemes körülmények között kezdje meg lábadozását. Másnap plasztikai sebészünk a rögzítő kötést leveszi és a szívó draineket eltávolítja. A műtéti területet egy hétig nem érheti víz. A mellizom nagyobbítást követően 4 hétig speciális mellkasi rögzítőt kell viselnie, amit biztosítunk az ön számára. A felépülés első két hete alatt önnek minden megerőltető fizikai munkát kerülnie kell. Két hét elteltével fokozatosan visszatérhet korábbi életviteléhez. Három hét elteltével már könnyű testmozgás elkezdhető. Két hónapig kerülje a szoláriumozást, a napozást és a szauna használatát. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk az általa meghatározott időközönként hívja vissza. Ugyan a férfi mellizom nagyobbítás műtét előtti vizsgálatok alkalmával igyekszünk minden kockázati tényezőt kiszűrni, ennek ellenére felléphetnek előre nem látható szövődmények. Ezekről és elkerülésük módjáról az első konzultáción tájékoztatja önt plasztikai sebésze.