Intim lézeres kezelés

Az intim lézeres kezelés a jelenleg legkorszerűbbnek számító nem sebészeti kezelés a női vaginális területek funkcionális és esztétikai megújítására, az intim területek fiatalítására. Segíti a hüvelyen belüli szövet újraképződését, rugalmassá és fiatalossá teszi az intim területeket: fiatalítja a kisajkakat és nagyajkakat, szűkíti és feszesíti a hüvelyt, megszünteti a hüvelyszárazságot és a vizelettartási zavarokat, hatására javul a szexuális élet.

Mikor indokolt az intim lézeres kezelés?

A beavatkozás műtéti eljárás nélkül, bármely életkorban lehetővé teszi az intim területek regenerációját, fiatalítását. Leggyakrabban terhesség, szülés, különböző hormonális és egyéb betegségek következtében veszítenek rugalmasságukból az intim testtájak. Kialakulhatnak esztétikai változások, előfordulhatnak vizelet-visszatartási és szexuális panaszok is. Az intim lézeres kezeléssel megszüntethetőek ezek a problémák, visszaállítható a kötőszövetek feszessége.

Mi történik az első konzultáción?

Az intim lézeres kezelést minden esetben nőgyógyászunkkal történő konzultáció előzi meg. A szakember tájékozódik esetleges panaszairól, illetve megbeszéli önnel, hogy mi a kezelés kívánt célja. Ennek megfelelően állítja fel személyre szabott kezelési tervét. Amennyiben több panaszt is szeretne egyszerre megszüntetni, a kezelőorvosa kombinált eljárást javasol, mely során lehetőség nyílik egyszerre több intim testrész korrekciójára (pl. hüvelyszűkítés és kisajak-fiatalítás). 

Felkészülés a beavatkozásra

A nagyjából 20-30 perces eljárás nem igényel speciális előkészületet. A lézeres eljárás általában 3-4 alkalomból áll, a kezelés előtt javasolt rákszűrést végeztetni.

Mi történik a beavatkozás alatt?

Szakorvosunk elvégzi a szükséges beállításokat a lézerberendezésen: kiválasztja, milyen mélységre hatoljon be a bőrbe a lézerfény, illetve milyen hőzónában történjen a kezelés. Az eljárás során az energia nem a teljes kezelt felületet éri, hanem csak bizonyos pontokat, fájdalommal, kellemetlen érzéssel nem jár.

Milyen eredményeket várhat a beavatkozástól?

Az intim lézeres kezelés a hőhatásnak köszönhetően összehúzza a kötőszövetet, stimulálja a bőr rugalmasságáért felelős kollagénrostokat. Így azonnal elkezdődhet a sejtek regenerációja, kicserélődése, vastagabbá válik a hüvelyfal, az intim testtájak visszanyerik fiatalos rugalmasságukat. Az erős kollagénrostok megfelelő alátámasztást biztosítanak a hólyagnak, így annak működése újra egészségessé válik. Az intim lézeres kezelés képes szűkíteni a hüvelyt, esztétikusabbá, fiatalossá tenni a kis- és nagyajkakat, megszünteti a vizelet-visszatartási problémákat, javítja a szexuális élet minőségét. Az eredményt néhány hét elteltével tapasztalhatja, ennyi időre van szüksége a kollagénrostoknak az újratermelődéshez. A kezelés teljes hatása 2-3 hónap után szembetűnő, mely tartósan, életkortól függően évekig tart.

Gyógyulás, utókezelés

Az intim lézeres kezelés után nincs szükség semmilyen speciális utókezelésre, de 7 napig javasolt tartózkodni a szexuális élettől és az ülőfürdőzéstől. Az esetleges enyhe mellékhatásokról kezelőorvosa tájékoztatja a konzultáción. Egy év után egyéni igény szerint egy fenntartó kezelés javasolt.