+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Szem alatti karikák eltüntetése

Mikor indokolt a szem alatti karikák eltüntetése?         

A kor előre haladtával természetes jelenség, hogy a bőr – főként a szem alatti érzékeny terület – vékonyabbá válik. Mivel a kötőszövetek idővel veszítenek feszességükből, nehezebben regenerálódik a bőr, és megjelenhetnek a szem alatti táskák, sötét karikák. Ezeket gyakran sminkkel is nehéz tökéletesen elfedni, a műtéti beavatkozással nem járó ráncfeltöltő kezelés azonban képes azonnal visszaadni a bőr természetes ragyogását és rugalmasságát, biztosítva a fiatalos megjelenést, az üde tekintetet.

Előkészületek

A bőrkorrekciót állapotfelmérés előzi meg, melynek során plasztikai sebész orvos vizsgálja meg a kezelni kívánt bőrfelületet, igény esetén kiegészítő kezelést is javasol, például arcfiatalítást. Szintén tájékoztat a személyre szabott kezelési tervről, a felhasználandó töltőanyagok jellemzőiről. Ez alapján lehetősége nyílik szakorvosunkkal közösen kiválasztani az Ön egyéni céljainak legmegfelelőbb módszert, illetve hatóanyagot. A beavatkozás mindig injektábilis implantátummal történik, ám a töltőanyag bejuttatásának mélysége, az injektálás irányvezetése és folytonossága eltérő lehet az egyes kezeléseknél. Fontos, hogy ha már átesett hasonló beavatkozáson vagy ráncfeltöltésen, mindenképpen tájékoztassa arról a szakorvost, mert ez befolyásolhatja, milyen típusú töltőanyagot választ a kezeléshez.

A beavatkozás menete

Az injektábilis implantátum lehetővé teszi a szem alatti karikák, illetve az apróbb mélyedések korrekcióját. A beavatkozás mindig felszívódó töltőanyagokkal történik, a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézetben a szem alatti karikák feltöltése szakorvosaink a Teosyal termékcsalád Redensity II. töltőanyagát alkalmazzák, mely a bőr feszességét biztosító, a szervezetben természetesen is megtalálható hialuronsav hatóanyagú készítmény. A töltőanyag bőrbe juttatása során nem kell számottevő fájdalomra számítania, érzéstelenítő injekciót sem használunk, mivel annak beadása fájdalmasabb lenne a beavatkozásnál. A plasztikai sebész vékony tűvel fecskendezi a bőrbe a hatóanyagot, miután szakszerűen fertőtlenítette a felületet. A kezelés mindössze 10-15 percet vesz igénybe.

Milyen eredményeket várhat a beavatkozástól?

Azonnali eredményre számíthat: a szem alatti karikák eltűnnek, a ráncok kisimulnak, a bőr ismét fiatalosan üdévé válik. Mivel a töltőanyag a bőr feszességéért szintén felelős kollagén termelését is stimulálja, a kezelt bőrfelület idővel még rugalmasabbá válik, egészséges és ragyogó lesz.

Gyógyulás, utókezelés

A beavatkozás nem műtét, így nem követi felépülési időszak sem. A kezelés befejeztével nyugodtan folytathatja addigi életvitelét, végezheti szokásos teendőit. Nagyon ritka, hogy előfordul enyhe bevérzés, esetleg duzzanat, de ezek a panaszok néhány napon belül elmúlnak.