+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Aromaterápia

Az aromaterápia ősi gyógymód, melynek lényege, hogy gyógynövényekből készült illóolajokat alkalmazunk az egészség megőrzésére és gyógyításra.

Az olajak felhasználása történhet párologtatással, de bázisolajhoz adagolva bemasszírozhatjuk a bőrbe, vagy fürdővízbe is keverhetjük. Ebben az esetben, akkor csepegtessük bele, amikor még folyatjuk a vizet. Párologtatáshoz használhatunk aromalámpát, vagy egy kis tálkát is vízzel megtöltve.

A terhesség során az illóolajok segítenek a magzattal való bensőséges kapcsolat kialakításában, hiszen hatásukra a kismama ellazul és könnyebben „figyel befelé”.

Hatásos lehet az aromaterápia többek között a húgycső okozta panaszok, alacsony vagy magas vérnyomás és alvászavar esetén is. Vannak hangulatjavító illóolajok, amelyek idegesség, stressz, fáradtság ellen hatékonyak. A terhességi csíkok szintén hatásosan kezelhetőek a különféle olajkombinációkkal. Hát-, fej, és derékfájás, de magas vérnyomás esetén például a levendula olaj ajánlott.

A kismamák nagy része a terhesség korai szakaszában émelyeg, zavarják őket a különböző szagok, illatok, nekik a citrusfélék belégzése hozhat könnyebbséget. Általánosságban elmondható, hogy az édeskés illatú olajak a legkellemesebb hatásúak a kismamák számára.

Néhány illóolajat viszont tanácsos elkerülni a terhesség alatt, mivel túl erősek, vagy vérzésmegindító hatásuk van. Ezért azt javasoljuk, mielőtt otthonában alkalmazná az aromaterápiás olajokat, kérje ki szakemberünk tanácsát.