Szent-Györgyi Albert Életmű díjas Prof. Dr. Hangody László

2024. április 23.

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat 2017-ben hozta létre a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány. 2017-ben volt 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert kutatásainak elismeréseképp átvehette az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat, a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj ezen jubileum óta kerül minden évben átadásra azon orvosok részére, akiket a szakmai zsűri és a páciensek együtt tartanak érdemesnek arra.

Prof. Dr. Hangody László

Az Életmű díjat minden évben olyan orvosnak ítéli oda a zsűri, aki rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel viseltetik a páciensei iránt és Szent-Györgyi Alberthez hasonlóan inspirálja és tanítja a környezetében dolgozó fiatalabb orvosokat. Idén a díjat, Prof. Dr. Hangody László, a Dr. Rose Magánkórház orvosigazgatója, Uzsoki Kórház Ortopéd-traumatológiai Osztály - osztályvezető főorvos, Semmelweis Egyetem, Traumatológiai Tanszék - egyetemi tanár, az MTA rendes tagja vehette át.

Gratulálunk a díjhoz!

Kapcsolódó hírek

Családi prevenciós nap

A Dr. Rose Magánkórházban kiemelt figyelmet fordítunk a prevencióra, azaz a betegségek megelőzésére és korai felismerésére. A rendszeres szűrővizsgálatoknak kiemelt szerepük van, hiszen az időben felismert betegségek nagyobb eséllyel gyógyíthatók, vagy rendszeres kezeléssel, kontrollvizsgálatokkal a szövődmények megelőzhetők. Május 10-én, pénteken családi programokkal vártuk a szűrővizsgálatokra érkezőket.

Hamu és Gyémánt: A gyógyítás magasiskolája

A Dr. Rose Magánkórházban a fekvőbeteg-ellátás kiemelkedő színvonalon és exkluzív környezetben történik. A Budapest szívében nyújtott komplex egészségügyi szolgáltatások keretében egyedülálló orvosi csapat, 24 szállodai minőségű szoba és páciensfókuszú ellátás segíti a gyógyulást. A Hamu és Gyémánt Magazinban Dr. Tahy Ádám aneszteziológus, fekvőbeteg-részlegvezető és Kiss Angéla, a fekvőbeteg-ellátásszervezés vezetője nyilatkoztak.