Ypsilon Yacht Club: Kössön ki a kalandhoz!

2024. április 3.

Április elsején új fejezet nyílik a Balaton életében, megnyitja kapuit Alsóörsön az Ypsilon Yacht Club. Ez a létesítmény nemcsak a legnagyobb és legmodernebb kikötő, hanem igazi különlegesség a magyar tenger partján. Az idény kezdetével elérkezett az idő, hogy felfedezzük és élvezzük ezt a csodálatos helyszínt, amely a Balaton egyik legszebb részén, páratlan panorámával és kiváló szolgáltatásokkal várja mind a hajósokat, mind a pihenni vágyókat.

Ypsilon Yacht Klub

A Ypsilon Yacht Club területén 300 hajó számára különböző méretű kikötőhely áll rendelkezésre. Az engedélyek megvannak, és minden szükséges előkészület megtörtént annak érdekében, hogy a vitorlások, yachtok érkezése és távozása zökkenőmentesen legyen. A kikötő azonban nemcsak a hajózás szerelmeseinek kínál felejthetetlen élményeket, hanem mindazok számára, akik az aktív kikapcsolódást, a pihenést és a minőségi időtöltést keresik a Balaton partján. A tervezett szolgáltatások és létesítmények biztosítják, hogy minden vendég megtalálja a számítását, legyen szó romantikus hajókázásról, családi kikapcsolódásról vagy baráti összejövetelről.

Az Ypsilon Yacht Club kínálata

A belső öbölre és hajókra néző terasz és panorámás medence ideális hely a Balaton csodálatára napozás közben. A külső társalgó és közösségi tér tökéletes lehetőséget nyújt, hogy a vendégek beszélgessenek, barátkozzanak vagy egyszerűen csak élvezzék a szabadban töltött időt. A gyermekek számára a játszótér mellett biztonságos medencét alakítottak ki, hogy a szülők nyugodtan pihenhessenek, miközben a kicsik pancsolnak. A Balatonban a külső öbölrésznél lehet megmártózni. A sport szerelmesei a tenisz- és strandröplabdapályákon játszhatnak, vagy sétálhatnak a több hektáros területen, amelyet folyamatosan parkosítanak, hogy gondosan ápolva várja a látogatókat a nyár elejéjre. Aki szeret a szabadban sütni, főzni, annak jó hír, hogy az Ypsilon grillsarokkal és bográcsozási lehetőséggel is rendelkezik, emellett színvonalas éttermet is kínál, hogy kielégítse vendégei minden igényét.

A fenntarthatóság jegyében

Az Ypsilon Yacht Club nemcsak magas műszaki színvonalat képvisel, hanem elkötelezett a környezetvédelem mellett is. Ezt a küldetést szem előtt tartva kialakítottak egy külön szervízterületet, távol a parttól, hogy minimalizálják a Balaton vízének szennyezését. A napelemek telepítése mellett az applikációval vezérelhető okos mérőórák a fogyasztás optimalizálását segítik, így a Club tagjai még fenntarthatóbb módon élvezhetik a kikötő szolgáltatásait. Az autók feltöltéséhez elektromos töltők is rendelkezésre állnak.

További információkért látogasson el az Ypsilon Yacht Club weboldalára.

Kapcsolódó hírek

Index: Életmentő útikalauz az egészséges táplálkozáshoz

Az egészséges életmóddal kapcsolatos cikksorozatot indított az Index. Az egészséges táplálkozás témakörét Dobák Zitával a Dr. Rose Magánkórház dietetikusával járták körül. „Egy vizsgálat szerint a magyarok táplálkozásával az a legfőbb gond, hogy zsírdús, miközben rostokban, vitaminokban, és ásványi anyagokban szegény” – foglalta össze röviden a szakértő.

Magyar Hospice Alapítvány: Viselj Nárciszt!

A Magyar Hospice Alapítvány 1991 óta – több mint 30 éve – gondoskodik a már nem gyógyítható daganatos betegekről és családjaikról. Missziójuk, hogy a daganatos betegek aktív kezelésük lezárultával, lehetőség szerint otthonukban kaphassanak teljes körű, magas színvonalú egészségügyi ellátást. Céljuk a lehető legjobb életminőség biztosítása, a fájdalom enyhítése és a családok lelki támogatása. A Dr. Rose Magánkórház részt vesz a tavaszi "Viselj Nárciszt!" kampányban.
A Magyar Hospice Alapítvány 2024 tavaszán is nagyszabású kampánnyal köszönti a tavaszt, hirdeti a remény és az életvégi méltóság fontosságát.


National Geographic: Az izmok titkos világa

Az emberi izomzat nem csupán a test egyik alkotóeleme, az egészséges izomzat a hosszú élet záloga. De vajon hogyan tápláljuk és fejlesszük az egészségmegőrzés érdekében? Elegendő egy kis átmozgatás vagy ennél többről van szó? Dr. Domaraczki Olivér, a Dr. Rose Magánkórház ortopéd szakorvosa válaszolt a National Geographic kérdéseire.