+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Arcplasztika, Középső arcfélplasztika (MACS lift)

Ahány ember, annyiféleképpen hagy nyomot arcunkon az idő. Egyesekre inkább a vékony ráncok jellemzők, másokra a mélyebb barázdák vagy épp a megereszkedett kontúrok. A kozmetika és a non-invazív szépészeti beavatkozások – botox, ráncfeltöltés, hámlasztás, stb. -, egy bizonyos ponton túl már nem bizonyulnak kielégítő megoldásnak. Ilyenkor jöhet szóba a plasztikai sebészet, mely az izmok és a bőr ernyedtségét képes korrigálni. Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, megismerteti az alkalmazható technikákkal, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha az arcplasztikai műtét mellett dönt.

 

Előkészületek

Az arcplasztikai beavatkozást megelőzően Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie. Intézetünkben minden vizsgálatot elvégzünk, egy helyen, egy időben, így ezt a folyamatot a lehető legkényelmesebbé tesszük az Ön számára. A laborvizsgálatok mellett esetenként EKG és röntgen felvételt is készítünk, illetve aneszteziológus orvosunknál is szükséges egy konzultáció. Plasztikai sebésze tájékoztatja majd Önt arról, milyen életmód javaslatok betartását látja átmenetileg célszerűnek, hogy Ön optimális körülmények között gyógyulhasson a beavatkozást követően. 

Az arcplasztika műtét menete

Mivel az arcplasztikai műtét választott technikája függ a páciens életkorától, bőrének állapotától, ráncai mélységétől, általánosságban azt mondhatjuk, hogy 35-55 év között a köznyelven csak „kis arcfelvarrásnak” nevezett, a középső arcfélre vonatkoztatott korrekciót szoktuk alkalmazni (MACS Lift arcplasztika) 55 éves kor felett valószínűleg már teljes arc- és nyakplasztikára is szükség lesz.

A MACS Lift során a plasztikai sebész a fül előtt és a halántéktájon ejti meg a metszéseket, majd korrigálja a lecsúszott lágyrészeket, hozzájuk igazítva a megereszkedett mimikai izmokat is.

Ha teljes arcplasztikáról van szó nem csak a fül előtt, de mögötte is történik bemetszés, valamint a hajas fejbőrben oldalt, és az áll alatt vezetve. Ezután történik meg az izmok visszahelyezése eredeti állapotukba, illetve kimetszésre kerül a felesleges bőr. Ez a plasztikai műtét kombinálható szemhéjplasztikával és ráncfeltöltéssel is. Az altatásban végzett beavatkozás általában 2-3 órát vesz igénybe. Plasztikai sebészünk mindvégig kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli Önt egy későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségektől. 

Gyógyulás, utókezelés

Az arcplasztika után Ön 36 órát tölt majd el kórházunkban, ahol kellemes, és igényes környezetben pihenhet. A speciális rögzítő kötést a következő hét napban kell majd viselnie. Az első két hétben fontos kerülnie minden megerőltető fizikai tevékenységet, ezután pedig fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk a 7. és a 14. napon, illetve a 6. és a 12. héten hívja vissza. A látható hegek kb. 6 hónap alatt, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be.

Az arcplasztika után szövődmény kialakulására kicsi az esély, ha mégis komplikáció lépne fel, az esetleges sebfertőzés, vér- és savó felgyülemlés, keloidos hegképződés lehet.

  

Kérjen időpontot online!