Támogató művészet, művészeti támogatás a Dr. Rose Magánkórházban

2021. március 16.

A gyógyítás művészet, a művészet pedig segíti a gyógyulást. Éppen ezért döntöttünk úgy, több mint 5 évvel ezelőtt, hogy a kórházunknak és járóbeteg rendelésünknek otthont adó falakon kortárs képzőművészek munkáit helyezzük el, egyfajta tárlatként, ahol megismerhetik az alkotók munkáit és meg is vásárolhatják azokat.

Művészeti támogatás

Az elmúlt egy év azonban a művészek számára is nehéz volt, hiszen nem szervezhettek saját, önálló tárlatot és nem találkozhattak a műértő közönséggel. Számunkra egyértelmű volt, hogy folytatjuk az elmúlt évek munkáját, hogy ebben a - kihívásokkal teli - időszakban, lehetőségeinkhez mérten, még inkább támogassuk az alkotóművészetet. A kiállításaink folyamatosak a járvány ellenére is: megszakítás nélkül, szebbnél-szebb képzőművészeti alkotások díszítik a falainkat. Az előadóművészet hasonlóképpen akadályokkal teli hónapokat él át, ezért úgy döntöttünk, hogy az Átrium színháznak is támogatást nyújtunk. „Vedd a nevedre” kezdeményezésükhöz csatlakozva, immár egy színházi szék is viseli a Dr. Rose Magánkórház nevét.

Néhány szóban a jelenleg a Dr. Rose Magánkórházban kiállító művészekről:

Ábrahám Anna festőművész számára a minket körülvevő tárgyak hétköznapi mantraként működnek. Ezért fontos számára, hogy amit alkot, a könnyedségről, derűről szóljon. Korábbi mestere ars poeticáját követve Anna is ezt vallja:
„Annyi gond, baj, bánat és szörnyűség vesz körül minket, hogy azt nem szabad még a művészetbe is beengedni.” - Gross Arnold

Pol Kurucz magyar származású, magyar-francia, Brazíliában és Amerikában dolgozó fotós. Foglalkozott színházzal, üzlettel, feminizmussal, majd egy hirtelen váltással 2015-ben kezdett el a fotózással foglalkozni. Excentrikus divat- és művészeti projekteken dolgozik, munkáit merész társadalomkritika jellemzi, a valóságtól elrugaszkodott látásmóddal. Alkotásai megjelentek már például a Vogue-ban, az Elle-ben, a Glamourban, a The Guardianban. Kiállításai Európa több országban, az Egyesült Államokban, Kínában és Szingapúrban is láthatóak voltak.

Tenkes Brigitta magyar tervezőként vallja, hogy környezetünk állandó hatással van ránk, meghatározza mindennapi hangulatunkat. Úgy gondolja, hogy ha egyedi alkotások vesznek körül minket, az melegebb és barátságosabb otthont teremt. A festés számára egy izgalmas felfedezés, amely során a kép az alkotás alatt magától formálódik és egy teljesen ismeretlen végeredmény jön létre. A célja, hogy aki festményeivel dekorálja az irodája, lakása falát örömet találjon képeiben.

Olya Tereschuk Oroszországban született, évekig Dubaiban dolgozott, jelenleg Magyarországon élő művész. Habár művészeti iskolában diplomázott, autodidakta művésznek tartja magát. Munkáiban a természet szeretete köszön vissza, egyszerre bemutatva az erőt és a nyugalmat, kedvenc motívumai a köd, a felhős ég, az eső és a vihar. A kreatív utazásának célja a harmónia megtalálása. Textúrák, színek, formák, felületek – ezek egyensúlyára törekszik minden munkájában.

 

Kapcsolódó hírek

Új szerepben paralimpiai bajnokunk

Illés Fanni paralimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó. Fanni 12 éves korában gerincferdülése miatt kezdett el úszni, az elmúlt 18 évét az élsport világában töltötte, idén azonban egy teljesen más feladatra készül, hiszen paralimpiai bajnokunk hamarosan édesanya lesz. A Dr. Rose Magánkórház büszke arra, hogy elkísérhetjük és támogathatjuk élete fontos szakaszán.

Az apró pötty, ami nagy bajt okozhat

Még mindig sokan nem gondolják, hogy egy panaszmentes anyajegy is okozhat komolyabb problémát, ezért is vált az egyik leggyakoribb rákos megbetegedéssé a bőrdaganat” – mondja Dr. Hatvani Zsófia, a Dr. Rose Magánkórház vezető bőrgyógyásza az ELLE magazin online oldalán.

Ismét Superbrands díjas a Dr. Rose Magánkórház

A Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága nyolcadik alkalommal ítélte oda a Superbrands díjat a Dr. Rose Magánkórház részére. A Superbrands a széles nagyközönség számára is ismert, a magas minőséget szimbolizáló védjegy, a nemzetközi program keretében a legkiválóbb fogyasztói és üzleti márkák részesülnek díjazásban.