Miért érdemes a zsírleszívást választani?

2023. március 29.

Bár sokan úgy gondolják, hogy a zsírleszívás csak az edzettlen embereknek való, valójában egyre többen alkalmazzák ezt a módszert a még tökéletesebb alak eléréséért. Nem véletlen, hiszen a zsírleszívás egy olyan plasztikai sebészeti eljárás, amely során a felesleges zsírt eltávolítják a test különböző területeiről.  A sebész a műtét során egy kis metszésen keresztül az érintett területen egy vékony csövet vezet a bőr alá, majd a kanül segítségével eltávolítja a felesleges zsírt a választott területről. Dr. Molnár István a Dr. Rose Magánkórház plasztikai sebésze válaszol a leggyakrabban elhangzó kérdésekre.

drrose-zsirleszivas-liposuction-molnar-istvan.jpg

Kiknek ajánlott a zsírleszívás?

A zsírleszívás azoknak ajánlott, akik egészséges életmódot folytatnak, de bizonyos területeken nem tudnak megszabadulni a fennmaradó zsírpárnáktól. A zsírleszívás nem tekinthető fogyókúrás módszernek, súlyproblémák esetén dietetikus konzultációt javaslunk. 

Milyen testtájakról végeznek zsírleszívást? 

A zsírleszívás a következő területeken alkalmazható: has, csípő, combok, derék, fenék vagy az áll. A beavatkozásnak köszönhetően a páciens testének az egyenetlenségei javulnak, a test alakja megváltozik.

Biztonságos a műtét?

A Dr. Rose Magánkórházban a plasztikai sebészeti konzultáción az orvos segít eldönteni, hogy a zsírleszívás vagy esetleg más plasztikai beavatkozás lehet-e a biztonságos és hatékony megoldás. A műtét előtti vizsgálatok során felmérik a páciens állapotát és kizárnak minden olyan egészségügyi problémát, ami a beavatkozást ellenjavallttá teszi. „Teljesen biztonságosak a beavatkozások, maximálisan biztonságos körülmények között történnek" – teszi hozzá Dr. Molnár István plasztikai sebész.

Mennyire tartós a zsírleszívás?

A zsírleszívás tartóssága több tényezőtől függ, például a páciens életmódjától és táplálkozásától, a terület méretétől és a leszívott zsír mennyiségétől, valamint az eljárás során használt technikától. Fontos kiemelni, hogy a zsírleszívás nem helyettesíti a fogyást, és nem is garantálja, hogy a súlycsökkenés tartós lesz. Ha a páciens egészséges életmódot folytat és fenntartja az ideális testsúlyát, akkor a zsírleszívás hosszú távon tartós eredményeket hozhat. 

A zsírleszívás eredménye

A zsírleszívás előnyei közé tartozik a testkontúrok javítása és az önbizalom növelése. Amikor a műtét eredménye elérte a végső formáját, újra elégedetten tekinthet a tükörbe, hiszen a vágyott alak néz vissza Önre. Ez kellő kitartást biztosíthat ahhoz, hogy az eddig felállított étrendet és életmódot megtartsa. Természetesen végezhető újabb zsírleszívás, akár ugyanarról a területről is, de a cél a vágyott forma és a testi-lelki egyensúly megtartása.

Zsírleszívás után saját zsíros feltöltés

A saját zsíros feltöltés előnye, hogy nem allergizál, mert a saját testzsírját használják fel, és a kezelés után természetesebb, tartósabb eredményt lehet elérni, mint például az injekciózás vagy a szilikon implantáció esetében. Az eljárás azonban csak bizonyos területeken hatékony, és csak azok számára javasolt, akik elegendő mennyiségű zsírral rendelkeznek a testükben, hogy az adott területet kezelni lehessen. Az eltávolított zsírszövetet leülepítik, majd centrifugálják, majd a tiszta zsírsejteket beinjektálja a plasztikai sebész a kívánt területre, ami leggyakrabban az arc.