Saját zsírral való feltöltés

Idővel a bőr elkezd megereszkedni, petyhüdtté válni. Ez az öregedés első jele, ami az arcon jelenik meg. A stressz, a környezetszennyezés, a napsugárzás is nyomot hagy az arcbőrön. Az évek múlásával megakadályozhatatlanul együtt jár az arcbőr tömörségének és a szövetek csökkenése – főleg azoknál, akik nem szednek fel plusz kilókat -, így látványosan fogyhat az arcon lévő zsírállomány is. Megoldás lehet a  saját zsírral való arcfeltöltés, mely teltebbé, kisimultabbá teszi az arcot, allergiás reakcióktól és műtéti metszések nélkül, teljesen természetes anyag használatával. 

Mikor indokolt a saját zsírral való arcfeltöltés?

Gyakori, hogy az arcbőr megereszkedése még nem éri el azt a szintet, amikor már plasztikai műtétre, arcplasztikára lenne szükség, az arc mégis fáradt benyomást kelt a zsírszövet lecsökkenése miatt megjelenő mély ráncok, elmosódott arckontúrok miatt. A saját zsírral való arcfeltöltés – másképp a zsírbeültetés - különösképpen ajánlott azoknak, akik természetes, testazonos töltőanyag segítségével szeretnének hosszú távú hatást elérni. 

Mi történik az első konzultáción?

Az első konzultáció során plasztikai sebészünk megvizsgálja az ön arcát, majd annak alapján javasolja az általa szükségesnek tartott korrekciókat. Elmagyarázza a különböző lehetőségeket és technikákat, melyekkel az ön esetében a legjobb eredményt lehet elérni.

Felkészülés a műtétre

Mint minden műtéti beavatkozás esetében, így a saját zsírral történő arcfeltöltés (zsírbeültetés) előtt is szükség van arra, hogy ön egy kivizsgáláson vegyen részt, melynek során megbizonyosodhatunk arról, hogy nincs akadálya a beavatkozás elvégzésének. Magánkórházunkban minden szükséges laborvizsgálatot elvégzünk egy időben, hogy időt takarítsunk meg az ön számára és kényelmesebbé tegyük az előkészületeket a saját zsírral történő arcfeltöltésre. Ekkor néhány életviteli tanácsot kap, amelyek segítségével felkészülhet a saját zsírral történő arcfeltöltésre és felgyorsíthatja gyógyulását az azt követő időszakban. Ilyen például a dohányzásról való leszokás – legalább időszakosan -, mivel a nikotin lassítja a gyógyulási folyamatokat, a megfelelő mennyiségű folyadék és vitaminok, nyomelemek (C-vitamin, szelén, cink) fogyasztása, valamint az aszpirin, a ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek használatának mellőzése, mert ezek a véralvadást befolyásolják.

Mi történik a műtét alatt?

Az arcfeltöltés helyi érzéstelenítésben történik, az esztétikai beavatkozás időtartama egy óra. A saját zsírral való arcfeltöltéshez elsőként zsírszövetet nyerünk a has, a far, vagy a csípő környékén található zsírból, az ezeken a testtájakon lévő zsírsejtek fogynak ugyanis a leglassabban, ez pedig a hosszú távú eredmény kulcsa. Az eltávolított zsírszövetet leülepítjük, és speciális szűrőn keresztül átszűrjük, majd a tiszta zsírsejteket beinjektáljuk a kívánt arcterületre. A beültetett zsírszövet hamar stabilizálódik a feltöltés helyén, de mivel a beadott mennyiség 20-40%-a néhány hét alatt felszívódik, mindig ennyivel több zsírral kell „túltölteni’ az arcot. Emiatt az első időszakban úgy tűnhet, mintha pár kilóval nehezebb lenne, de ez gyorsan elmúlik.

Gyógyulás, regenerálódás

Az arcfeltöltés után, néhány órás megfigyelést követően haza is engedjük. A beavatkozást követően nyugodtan dolgozhat, elvégezheti szokásos teendőit. Néhány esetben kis bevérzés előfordulhat, de az pár nap után magától elmúlik. Az esztétikai beavatkozás előnye, hogy allergiás reakcióktól mentes, és teljesen testazonos anyagokat használunk. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk az általa meghatározott időpontban hívja vissza. Az arcfeltöltés eredménye azonnal látszik, szükség esetén a beavatkozás fél év múlva ismételhető, a betöltött zsír folyamatosan, 2-4 év alatt szívódik fel.
 

Kapcsolódó blogbejegyzések