Saját zsíros arcfeltöltés

2022. október 5.

A környezet az arcunkat figyeli meg először. Ez a testrészünk van legjobban kitéve a külvilágnak, testi-lelki állapotunk itt jelenik meg először. A megereszkedett arcbőr sok nőnek diszkomfort érzetet ad, ezekben az esetekben segíthet valamilyen feltöltő plasztikai vagy orvos-esztétikai beavatkozás. A sajátzsírral történő feltöltés biztonságos és természetes eredményt biztosít. A saját zsíros feltöltés az egyik legtermészetesebb plasztikai beavatkozás, hiszen testünk egyik kiválasztott területéről a hasznos anyagokat ültet át az orvos a feltölteni kívánt területbe.

sajat_zsiros_toltes_kep.png

Zsírleszívás továbbgondolva

A saját zsírral való arcfeltöltés előtt épp olyan zsírleszívást végeznek egy kiválasztott területen, mintha csak ezért mennénk a plasztikai sebészhez. A feltöltéshez olyan zsírszövetből kell kinyerni a zsírsejteket, amelyek nehezebben „fogynak”, ilyen például a csípőn, a has, vagy a fenék tájékon lévő zsírsejtek. A leszívott zsírt ülepítik, megtisztítják, és csak ezután injekciózzák be a megfelelő helyekre. 

Szépülés rizikó nélkül

Sokan azért tartanak az arcfeltöltéstől, mert a nem testazonos töltőanyagok allergiás reakciót válthatnak ki. A saját zsírral való beavatkozásnál ez a veszély nem áll fenn, ráadásul egyéb kellemetlen mellékhatások sem fordulnak elő. Hatására az adott terület kevésbé megereszkedett és élettel teli lesz. Saját zsírral kiemelhető a járomcsont, a régebbi aknés hegek, elsimíthatók a mélyebb ráncok – még a szemöldökök között feltűnő, úgynevezett haragos ránc is -, az orr melletti labiális ráncok is szépen feltöltethetők, a száj körüli kisebb ráncok, a szájzugban húzódó redő korrigálására is alkalmas. Ráadásul akár helyi érzéstelenítésben is elvégezhető és mindössze egy óra alatt. A saját zsírral való arcfeltöltés során 20-40%-al több zsírt tölt be a plasztikai sebész, mert ennek nagy része felszívódik. 

Dr. Sobor György, a Dr. Rose Magánkórház plasztikai sebésze: „A saját zsíros feltöltés, nem olyan mint egy hagyományos ráncfeltöltés, ez egy szövetátültetés, zsírszövetet ültetünk át ilyenkor. Az átültett sejtek tovább élnek azon a részen, ahova ültetjük. A zsírleszívás után egy steril centrifugában a zsírsejtek a centrifugálás hatására szeparálódnak savóra, tört zsírsejtekre és élő zsírsejtekre. A centrifugált (élő) zsírsejteket, kisebb méretű fecskendőbe töltjük, majd egy kanülön keresztül történik a visszatöltés. A zsírt több rétegben, nagy területre töltjük vissza, majd a végén a betöltött zsírt kézi masszírozással kell a helyére oszlatni.”

Évekig kitart a hatása

A saját zsírral való feltöltés eredménye azonnal látszik, szükség esetén a beavatkozás 1-1,5 év múlva megismételhető, mert a betöltött zsír folyamatosan szívódik fel. Így éveken keresztül biztosított a fiatalos megjelenés. Az eljárás remekül javítja az arc tónusát, visszaadja a fiatalos körvonalakat és eltünteti a mély ráncokat. A saját zsírral való feltöltésnek köszönhetően az arc már nem kelt fáradt benyomást, üde hatása fiatalabb megjelenést biztosít, örömmel néz majd a tükörbe, igazi időutazásban lesz része.