Videodermatoszkóp

A bőrrák hosszú távú, képalkotáson alapuló megfigyeléséhez a világ egyik vezető gyártója a FotoFinder® technológiáját alkalmazzuk. Az anyajegyszűrés a FotoFinder® kamerarendszerével és a németországi Tübingen Egyetem Dermatológiai Részlege által kifejlesztett, mesterséges intelligenciával ellátott Moleanalyzer Pro® szoftver segítségével történik. Ezzel az innovatív technológiával az anyajegyek legapróbb változásai is pontosan követhetők.

Az eltérő időben full HD felbontásban rögzített anyajegyek összehasonlításával még pontosabban megállapítható az esetleges rosszindulatú elváltozás. A vizsgálat során az anyajegyek mellett az érintett testrészek is rögzítésre kerülnek, ezzel lehetővé téve az anyajegyek még alaposabb hosszú távú megfigyelését és az új képletek követését.

A vizsgálat során először áttekintő képeket készítünk a bőrről. Ezután a videodermatoszkóppal nagyított felvételeket készítünk az atípusos anyajegyekről, melyek kiértékelhetők és elemezhetők. A bőrről készült képek digitális tárolása lehetővé teszi a korábbi és az aktuális vizsgálatok objektív összehasonlítását a rendszeres ellenőrzések során, így a legkisebb változásokat is észleljük. 

Bőrrák megelőzése a FotoFinder® segítségével

  • a teljes bőrfelület és minden anyajegy hosszú távú és teljes dokumentálása
  • a teljes test vizsgálata és az elváltozások kezdeti elemzése
  • a rendszeres vizsgálatok az új és megváltozott anyajegyeket már korai szakaszban kimutatják
  • kevesebb a szükségtelen anyajegy eltávolítás

A bőrgyógyászati szűrések eredményessége szempontjából fontos hogy évente egyszer történjen anyajegyvizsgálat mindenkinél, hogy időben fel tudjuk ismerni a rosszindulatú változást és a lehető leghamarabb sebészi megoldást tudjunk nyújtani.