+36 1 377 6737 Időpont foglalás

Fenékplasztika

A fenék formája nagyrészt genetikai adottságoktól függ, így akinek ezen a területen nem elég előnyösek az adottságai, az tornagyakorlatokkal is csak igen nehezen tudja átformálni azt. A fenék kerekítését megnehezíti az is, ha egy nagyobb fogyás következtében a terület bőre megnyúlik, így jelentős mennyiségű izomra lenne szükség ahhoz, hogy kitöltse. Ezen a helyzeten segíthet a fenékplasztika, melynek során implantátum behelyezésével érjük el a kívánt a formát. Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg Önt, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a műtét mellett dönt.

 

Előkészületek

A fenékplasztikai beavatkozást megelőzően Önnek teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie. Kórházunkban minden vizsgálatot elvégzünk, egy helyen, egy időben, így ezt a folyamatot a lehető legkényelmesebbé tesszük az Ön számára. A laborvizsgálatok mellett esetenként EKG és röntgen felvételt is készítünk, illetve aneszteziológus orvosunknál is szükséges egy konzultáció. Plasztikai sebésze tájékoztatja majd Önt arról, milyen életmód javaslatok betartását látja átmenetileg célszerűnek, hogy Ön optimális körülmények között gyógyulhasson a beavatkozást követően.

A műtét menete

Az altatásban végezett fenékplasztika során sebészünk a műtéti bemetszést a farpofák között ejti meg, így a hegek rejtve maradnak. Ezután helyezi el az implantátumokat a fenék izmai közé, majd a váladék elvezetésére szolgáló drain csöveket helyez a sebekbe. Bizonyos esetekben az optimális forma eléréséhez szükség lehet kiegészítő zsírleszívásra is. Plasztikai sebészünk mindvégig kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli Önt egy későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségtől. A teljes beavatkozás 1-2 órát vesz igénybe.

Gyógyulás, utókezelés

A fenékplasztika után Ön egy éjszakát tölt majd el magánkórházunkban, ahol kellemes, és igényes környezetben pihenhet. A műtét másnapján plasztikai sebészünk vízálló kötést helyez fel sebeire, így nyugodtan zuhanyozhat majd. A speciális fűzőt – melyet mi biztosítunk az Ön számára – négy héten át szükséges viselnie. Az első két hétben javasoljuk, hogy csak hason fekve aludjon, és fontos kerülnie minden megerőltető fizikai tevékenységet, hosszú gyaloglást. Ezután fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, három hét után már a könnyű testmozgás is megengedett. A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Gyakori aggodalom a páciensek részéről, nem okoz-e kényelmetlenséget az implantátum ülő helyzetben. A protézis nem a fenék ülőfelületét tölti ki, annál kicsit feljebb helyezkedik el, így semmiféle kényelmetlenség nem jelentkezik sem ülés, sem mozgás közben. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk az 5. – ekkor veszi ki a drain csöveket -, a 10. és a 17. napon, illetve a 6. és a 12. héten hívja vissza. A látható hegek kb. 6 hónap alatt, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be. A fenékplasztika után szövődmény kialakulására kicsi az esély, ha mégis komplikáció lépne fel, az esetleges sebfertőzés, vér- és savó felgyülemlés, keloidos hegképződés lehet.

 

Kérjen időpontot online!